Wasparfum van Le Essenze di Elda

Wasparfum van Le Essenze Di Elda Review

Soms kom je dingen tegen in het leven waar je gewoon echt instant gelukkig van wordt. Als je me 10 jaar geleden, toen ik 18 jaar was, had gezegd dat dit op mijn 28e wasparfum zou zijn, had ik je vierkant uitgelachen. Maar het is wel echt zo. Wat laat dit mijn was ongelofelijk lekker ruiken. En vooral ook ongelofelijk LANG lekker ruiken. Veel langer dan wasverzachter. Ik en mijn moeder (we hebben het pakket wat hierboven is afgebeeld gedeeld) zijn allebei groot fan. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over wasparfum.

Over Wasparfum

Wasparfum Review van Le Essenze Di Elda

Wasparfum is eigenlijk niks meer dan een geurige toevoeging aan het wasmiddel wat je al gebruikt. Je druppelt de wasparfum in een dopje en voegt het toe aan het laatje van de wasverzachter. En that’s it! Je hele huis en kledingkast, en uiteraard de was zelf, ruiken heerlijk naar de door jou gekozen geur. En deze geur blijft heel veel langer hangen dan de geur die wasverzachter toevoegt aan je kleding, dat hebben wij wel geconcludeerd.

Het voelt enorm luxe aan, die heerlijk geurende kleding, dekbedden en handdoeken. En deze wasparfum is ook nog eens heel erg zuinig in gebruik, met een fles van 500 milliliter kan je wel 100 wasjes draaien. Wij zijn gewoon écht fan en prijzen het aan bij al onze vriendinnen. En nu ook bij onze lezers, haha. We hebben onze wasparfum besteld bij de website wasparfum.nl. Hieronder hebben we alle geuren uitgelicht en vertellen we jullie onze favorieten.

Diamante Wasparfum

Diamante Wasparfum Review

Volg jij ons al op Instagram?

Deze ‘alround geur’ werkt fantastisch voor alle soorten kleding en laat een fris, zwoele geur achter op (werk) kleding, gordijnen en alle andere soorten textiel!

Geur: Intens bloemig parfum, met houtachtige en witte musk ondertonen.

Diamante & Bamboo Wasparfum

Diamante & Bamboo Wasparfum Review

Naast de bestseller Diamante, staat nu ook het zusje: Diamante & Bamboo! Combineer de zwoele musk geur met de frisse maar ook “houtachtige” geur van Bamboe en je krijgt een fantastisch wasresultaat! Deze zachte geur is erg geschikt voor kinderkleding, maar natuurlijk ook voor jezelf 😉 .

Eveline: Dit is echt mijn fav van allemaal. Musk in combinatie met een houtachtige geur is gewoon hemel op aarde. Ik gebruik deze wasparfum heel graag, voor alle soorten textiel. Je blijft hem zo lekker lang ruiken, hmmmm….. Echt een aanrader als je wilt beginnen met wasparfum, omdat ik denk dat iedereen dit wel een lekkere frisse geur vindt.

Agata Wasparfum

Agata Wasparfum Review

Wasparfum Agata is geschikt voor alle soorten was! Het geeft de was een heerlijke, bloemige, frisse geur en….. de geur houdt langdurig aan!

Geur: Bloemenparfum, fris, fruitig met een lichte muskusnuance.

Marsiglia Wasparfum

Marsiglia Wasparfum Review

Marsiglia oftewel Marseille is bekend vanwege de authentieke zeep die zijn oorsprong heeft in Marseille. De romige boterzachte zeep doet je denken aan de geur van vroeger. Bij uitstek geschikt voor het wassen van: handdoeken, plaids, gordijnen en beddengoed.

Perla Wasparfum

Perla Wasparfum Review

Wasparfum Perla is een verfijnde, fris zachte geur. Het is heel geschikt voor het wassen van gordijnen en linnengoed en alle soorten kleding. Deze geur staart bekend als LINDA Favorite, nr. 194.

Geur: Bloemenparfum van Jasmijn, vergezeld met houtgeuren en fruitaroma’s.

Wilma: bij de verdeling van de wasparfums zijn bijna alle bloemengeuren bij mij terecht gekomen. Ik houd van bloemen en de geur ervan. Mijn eau de parfums zijn altijd bloemengeuren. Deze Perla is mijn grote favoriet! Wat laat deze wasparfum mijn beddengoed én kleding én huis heerlijk ruiken. En dat voor een hele lange tijd 🙂

Dolce Wasparfum

Dolce Wasparfum Review

Dolce betekent zacht. Babyzacht. Deze geur is uit de exclusieve baby collectie van Le Essenze di Elda. Het geeft de (baby) kleertjes een zacht, poederig geurtje zodat je het liefst je kleintje de hele dag wilt knuffelen.

Eveline: Ik ben dol op poederige geuren, zo is Gucci Rush al jaren een van mijn favoriete parfums. En deze staat ook bekend als ‘poederige geur’. Ik zie mezelf de kleertjes van mijn kinderen hier later zeker mee wassen. Maar voor nu gebruik ik hem met heel veel plezier voor mijn eigen kleren en handdoeken, heerlijk!

Lavanda Wasparfum

Lavanda Wasparfum Review

Een typische lavendelgeur is het eerst dat je ruikt als je de wasmachine opendoet na het wassen met deze wasparfum. Met zachte musk ondertonen ruikt deze zwoel met een frisse ondertoon, zoals een heerlijke zomeravond. Deze geur is geschikt voor alle soorten wassen.

Wilma: ik ben dol op lavendel, mijn achtertuin heeft een border langs de schutting waar deze mooi groeit en bloeit in het voorjaar en zomer. Mijn zonne-ligbed staat ernaast en zo ruik ik altijd een zweem lavendel. En deze geur ruik ik nu ook in huis, het hele jaar door wat mij een vrolijk zomergevoel geeft.

Zircone Wasparfum

Zircone Wasparfum Review

Zircone is een heel warme geur uit de collectie van Le Essenza di Elda collectie. Geeft je was een heerlijke warm-zoete ‘gouden’ geur! Zircone wasparfum is een unieke geursensatie van Passiebloem en Bergamot met een ondertoon van het rijke aroma van Earl Grey.

Wilma: dit vind ik de meest bijzondere geur uit mijn collectie wasparfums. En met recht een unieke geursensatie te noemen!

Energia Wasparfum

Energia Wasparfum Review

Energie komt uit de exclusieve Aromatherapy collectie van Le Essenze di Elda. Geeft de was frisheid en Italiaanse energie! Een fris kruidige, citrusmelange komt je tegemoet wanneer je deze heerlijke geur ruikt! Erg geschikt voor het wassen van bijvoorbeeld mannenkleding!

Eveline: Ik was al Niels zijn kleding met Energia, omdat dit echt zo’n tyische frisse geur is en mannenkleding dat altijd wel kan gebruiken, am I right ladies….. hahaha 😉 . Hij vindt het zelf ook erg lekker ruiken en zegt dat hij het zeker 2 dagen goed ruikt. Langer kan hij het ook überhaupt niet ruiken, want dan gaat zijn kleding alweer, hup, de wasmand in.

Argan Wasparfum

Argan Wasparfum Review

Argan komt van de Arabische Arganboom en de naam zegt het al; Oosters, met mysterieuze kruiden en extracten. Deze geur zorgt ervoor dat je was een heerlijke hammam-achtige geur krijgt, maar dan zonder de scherpte van eucalyptus.

Smeraldo Wasparfum

Smeraldo Wasparfum Review

Wasparfum Smeraldo is een wat zachtere geur. Bijzonder geschikt voor het wassen van fijne materialen zoals wol, zijde en linnen.

Geur: Witte musk, zacht en licht zoete ondertonen van zoete vijgen die de aanwezigheid van margriet en wilde roos versterken.

Wilma: voor mijn fijne was gebruik ik graag deze delicate geur. Het geeft mijn mooie (feest) kleding een hele subtiele geur en dan voel ik mij nog fijner en specialer als ik deze aantrek.

Aquamarina Wasparfum

Aquamarina Wasparfum Review

De wasparfum Aqua Marina is een ‘alround’ geur en is geschikt voor alle soorten textiel. Het is een frisse geur die het ook goed doet voor herenkleding.

Geur: Frisse, bloemige geur met Musky ondertonen.

Wilma:  voor de was van mijn zoon, die hij ieder weekend meebrengt als hij naar huis komt, gebruik ik altijd deze ‘mannelijke’ geur. Zo ruikt zijn was en kledingkast ook fris! Hij is er in ieder geval blij mee, want deze geur ruikt lekker maar niet te vrouwelijk.

 

Prijzen & Verkrijgbaarheid

Op de website wasparfum.nl kan je allerlei proefpakketten en cadeaupakketten bestellen. Zo kun je net als wij kennis maken met alle verschillende geuren. Of een combinatie van geuren. Deze pakketten zijn verkrijgbaar vanaf € 7,95 tot € 99,95. De flesjes wasparfum zijn verkrijgbaar voor € 8,95 (100 ml) en € 22,50 (500 ml).

 

Deze review bevat gekregen producten. 

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 29 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd. Ik woon met mijn man Niels en kater James in Breda centrum.
Naast Beautytijd ben ik eigenaar van ICY Communications (webdesign, SEO & social media marketing). Beautytijd is voor mij een mooie aanvulling op mijn bedrijf en een manier om mijn grootste hobby een invulling te geven.

2 Reacties

 1. Wasparfum
  16 maart 2021 / 20:32

  Interessant artikel! Wij zijn zelf fan van Diamante wasparfum, een heerlijke geur!

 2. Ilona
  4 juli 2021 / 13:18

  Hoi,

  Ik vind het wasparfum een heerlijke uitvinding! Alleen een groot minpunt: als ik de was in de droger moet drogen ipv buiten, blijft er niets over van de geur :(.
  Advies was, om dan speciale wasdrogerbollen te kopen, maar kostentechnisch wordt dat n beetje te gek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *