Wella Professionals Sun Haarverzorging

Wella Professionals Sun Haarverzorging Review

Een van mijn grootste hobby’s is luieren en genieten in de zon!  Vroeger kon ik echt de hele dag liggen bakken.  Bij mijn ouders in de achtertuin of liever nog een hele dag op het strand of bij een zwembad. Vroeger wisten we nog niet dat teveel zon eigenlijk niet zo goed is voor de huid (wel voor de geest, gelukkig). Tegenwoordig weten dat teveel zon de huid beschadigd en is smeren met zonnebeschermingsproducten een must!  Onze huid insmeren voor en tijdens het zonnen vinden we nu heel normaal, maar want denk je van jouw haar?   Als ik op vakantie ga naar een warm oord, dan gebruik ik naast zonnebrand ook altijd speciale haar (beschermings) producten.  Anders blijft er van mijn gekleurde haar met highlights niets méér over dan een vergeeld onhandelbaar bosje stro.  Maar ook als je geen gekleurd haar hebt,  wil je het toch zo goed mogelijk beschermen tegen uitdroging en verkleuring door de zon? Zon, Zee en Strand is heerlijk, maar funest voor je haar.  Dit jaar heb ik gekozen voor Wella Professionals Sun haarverzorging. De verpakking van de producten vind ik er vrolijk en zonnig uitzien, net als de achtergrond op deze foto. Deze foto is genomen in een heerlijk zonnig oord waar ik de producten met veel plezier volop heb uitgetest 🙂

 

Wella Professionals Sun Hair & Body Shampoo

Wella Professionals Sun Haarverzorging Hair & Body Shampoo Review

Wella Sun Hair  & Body Shampoo is een  2-in-1 product,  wat erg handig is in je overvolle vakantiekoffer.  Deze milde shampoo kun je iedere dag gebruiken om zo het zout-zand – en of chloor water uit je haar te wassen.  Tegelijkertijd was je de zonnebrandmiddelen van je lichaam eraf.   De inhoud van 250 ml is meer dan voldoende om een strandvakantie te gebruiken.  Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig om je haar lekker te laten schuimen. Of je lichaam weer fris te maken.

Gebruiksaanwijzing:

Deze speciale sun shampoo is hetzelfde te gebruiken als een gewone shampoo.  Op vochtig haar aanbrengen en zachtjes inmasseren tot het schuimt. Dit gaat supersnel, daarna goed uitspoelen.  Voor je lichaam gebruik je ook een kleine hoeveelheid van de shampoo. De structuur is dun als een gel en ruikt heerlijk!  Wella Sun Hair & Body Shampoo heeft als speciaal ingrediënt Vitamine E,  dit draagt bij aan de bescherming van je haar en huid.

Resultaat:

Zowel mijn haar als huid voelen beide zacht en glad aan na het wassen met Wella Sun Hair & Body Shampoo.  Dat is in ieder geval een goed begin 🙂

 

Wella Professionals Sun Express Conditioner

Wella Sun Express Conditioner Review

Wella Sun Express Conditioner helpt het haar direct te herstellen na een dagje zonnebaden.  Het is een intensieve conditioner die ervoor zorgt dat je haar na het wassen weer zacht aanvoelt en er gezond uitziet.  Het belooft een snel en diep herstel.  Snel is fijn omdat je de crème na het wassen aanbrengt in je haar, goed inmasseert en dan gelijk weer kan uitspoelen.  En snel is fijn omdat de crème dus ook snel zijn voedende werking doet! De inhoud is 200 ml, wat voor mijn (midden) lang haar net voldoende is voor 2 weken gebruik.

Gebruiksaanwijzing:

Na het wassen je haar goed uitknijpen en dan de conditioner gelijkmatig verdelen.  Je hoeft niet erg veel van het product te gebruiken, want de Wella Sun Epress conditioner is door de gladde structuur gemakkelijk in te masseren. Daarna zorgvuldig uitspoelen.  In de conditioner zit ook het speciale ingrediënt  Vitamine E.

Resultaat:

Na het uitspoelen voelt mijn haar super glad aan.  Heel goed gevoed en dat op zo’n snelle manier.  De conditioner goed inmasseren en hup weer uitspoelen.   Erg fijn is dit als je op vakantie bent!

Wella Professionals Sun Hair & Skin Hydrator

Wella Sun Hair & Skin Hydrator

Wella Sun Hair & Skin Hydrator is weer een 2-in-1 product wat ideaal is in de vakantiekoffer.  In plaats van een haarolie (die in een vliegtuig kan gaan lekken) en een bodylotion heb je dit als verzorgingsproduct voor haar en huid nu samen in één flacon.  Het is een dunne crème die kalmerend werkt en een langdurige hydratatie geeft aan het haar en de huid.   Ik heb dit product gekocht om mijn haar nog meer extra voeding te geven en extra te beschermen tegen föhnen en de stijltang.  Dit omdat ik geen olie mee wilde nemen in het vliegtuig.   De inhoud is 150 ml.

Gebruiksaanwijzing:

Na het wassen met shampoo en de conditioner een beetje gebruiken op handdoekdroog of droog haar.  Wat mij betreft gebruik ik het alleen in mijn haarlengtes voor nog extra bescherming en voeding.  Het product is vrij vet en dat wil ik ook liever niet bovenop mijn hoofdhuid hebben.  Mocht je haar heel droog en pluizig zijn kun je het dus ook nog een beetje op droog haar aanbrengen. En het is dus te gebruiken als kalmerende crème na een dagje zonnen,  in plaats van een after sun. Het speciale ingrediënt in deze formule is Allantoin ( een extract uit tarwekiemen en werkt tegen een droge huid).

Resultaat:

Ik heb Wella Sun Hair & Skin Hydrator iedere dag van de vakantie gebruikt in mijn haar voor nog meer voeding en bescherming zodat ik met een ‘veilig’ gevoel iedere dag kon föhnen en stijlen.  Op mijn huid heb ik het af en toe gebruikt (ik had ook al een gewone after sun gekocht) en hoopte op wat extra glinstering en glans op mijn huid.  Mijn benen, armen en decolleté kunnen wel een glinstering gebruiken dacht ik zo,  maar die is een beetje uitgebleven.  Wel is het een heerlijk ruikende en voedende lotion.

Wella Professionals Sun Protection Spray

Wella Sun Protection Spray Review

Wella Sun Protection Spray gebruik je vóórdat je in de zon gaat liggen!!  De Wella Professonals protection spray van de oranje sun lijn was op het moment dat ik deze producten bestelde uitverkocht, toen heb ik gekozen voor de Wella INVIGO lijn.  De beschrijving van beide producten is nagenoeg hetzelfde!  Deze INVIGO protection spray is een leave-in spray met een hoogwaardige UV-haarkleurbescherming.  De unieke tweefasenformule beschermt en hydrateert.  Fase 1 beschermt tegen uv-stralen en Fase 2 bevat een een speciaal vitamine complex voor hydratatie.

Gebruiksaanwijzing:

De Wella Sun Protection spray moet je goed schudden en gelijkmatig over droog of vochtig haar verdelen.  Het kan  voor of tijdens blootstelling aan de zon gebruikt worden. Na het zwemmen kun/mag  je het weer opnieuw aanbrengen. Niet uitspoelen!

Resultaat:

Iedere dag voor het zonnen (en na het zwemmen) heb ik Wella Sun Protection gebruikt om er zeker van te zijn dat ik er alles aan gedaan heb om mijn haar te beschermen.  Daarna steeds de producten gebruikt die ik hier boven heb beschreven.  Meer kan ik niet voor mijn haar doen!  Mijn highlights zijn wel  iets lichter geworden door de vele uren zon en het zeewater maar niet uitgedroogd, vergeeld of stro-achtig. Hier ben ik ontzettend blij mee ;-))

Eind conclusie

De Wella Sun producten zijn zo intens voedend en beschermend dat het dus zelfs mijn poreus en geverfd haar heeft gered van de ondergang (na overigens een heerlijke zonvakantie).  Natuurlijk kun je de producten ook gebruiken als je wilt zonnen in jouw achtertuin en jouw haar (en huid) extra wilt beschermen.   Ik zou de producten niet het hele jaar door gebruiken omdat de intense voeding je haar in normale toestand te slap kan maken.  Zonder Wella Sun Producten ga ik niet meer op zonvakantie,  ik ben een echte fan!

 

De Wella Professionals Sun Haarverzorging is te koop bij kappers en diverse webshops. Dit zijn ongeveer de prijzen:

  • Hair & Body Shampoo € 13,95
  • Express Conditioner € 19,49
  • Hair & Skin Hydrator € 19,-
  • Protection Spray € 13,95
Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral huidverzorging en make-up zijn mijn passies, mijn focus ligt op het testen of producten geschikt zijn voor de ‘ervaren huid’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *