ZENZ Oil Treatment Deep Wood No. 99 voor Haar & Huid

ZENZ Oil Treatment Deep Wood No. 99 Review

Ik was nog niet eerder bekend met het natuurlijke beauty merk ZENZ. De ZENZ Oil Treatment Deep Wood No. 99 voor haar & huid is het eerste product wat ik van dit clean beauty merk heb geprobeerd. En wauw, wat is dit een prachtig multifunctioneel product. De olie kan op zoveel manieren gebruikt worden en maakt zijn beloftes helemaal waar. Lees je mee?

Over de ZENZ Oil Treatment Deep Wood No. 99

ZENZ Oil Treatment Deep Wood No. 99 Review

Volg jij ons al op Instagram?

ZENZ heeft verschillende Oil Treatments in haar assortiment zitten. Ik ontving de ZENZ Oil Treatment Deep Wood No. 99, die een warme geur van hout en kruiden heeft. De hoofdnoten van de geur zijn: patchoeli, ceder hout, bergamot, mirre, rozen en lavendel. De hoofdingrediënten van de olie zijn koudgeperste avocado en abrikozenpit olie. De ingrediënten van de olie zijn 100% natuurlijk en vegan. Hieronder heb ik de volledige ingrediëntenlijst opgenomen.

De olie belooft haar, hoofdhuid en haar follikels te versterken. Daarnaast ontspant en verstrakt de olie de (lichaams) huid en zorgt de geur voor ontspanning.

De multifunctionele toepassingen van de olie

ZENZ Oil Treatment Deep Wood No. 99 Review

De olie is op meerdere manieren te gebruiken. ZENZ geeft de volgende extra gebruikstips voor de olie:

 • Oil Hair Treatment: Verdeel de olie in droog / handdoekdroog haar en masseer licht in. Wikkel huishoudfolie strak om je haar. Werk af door een handdoek om je haar te wikkelen en wacht 30 minuten. Was je haar twee keer met Zenz Organic Hair Shampoo. De eerste keer zonder water te gebruiken. Breng de oliebehandeling 1-2 keer per week aan of indien nodig. Zorgt voor gezonder en glanzender haar en een gezonde hoofdhuid zonder jeuk en droogheid.
 • Crème Haarbehandeling: Meng de olie met Zenz Organic Hair Treatment no. 03 in de verhouding ½ olie, ½ behandeling. Verdeel het mengsel over droog / handdoekdroog haar en masseer licht in. Wikkel huishoudfolie strak om je haar. Werk af door een handdoek om je haar te wikkelen en wacht 30 minuten. Spoel het haar grondig uit. Breng de behandeling 1-2 keer per week aan of indien nodig. Zorgt voor gezonder en glanzender haar en een gezonde hoofdhuid zonder jeuk en droogheid.
 • Gespleten haarpunt behandeling: verdeel een paar druppels olie door de uiteinden voordat u gaat stylen om de uiteinden te beschermen, herstellen en voeden. De verzorgende olie legt minuscuul haar vast, waardoor het haar er gezond uitziet. Voorkomt gespleten punten en geeft het haar een geweldige glans.
 • Glansbehandeling voor glad of krullend haar: meng een paar druppels olie met wat Zenz Organic Hair Conditioner of behandeling en verdeel het in halfdroog haar. Laat het haar natuurlijk drogen of gebruik een föhn.
 • Gezichtsverzorging: Masseer 4-5 druppels olie in uw gezicht na het reinigen en tonifiëren. Veeg het overtollige product vervolgens weg met een tissue. Breng de olie alleen aan of op je dag- of nachtcrème. 2-3 keer per week aanbrengen of indien nodig. Het resultaat is een verzadigde huid met vitale uitstraling. Gebruik altijd zonnebrandcrème bovenop de olie, als je de olie overdag gebruikt.
 • Lichaamsverzorging: Masseer de olie na het bad in een vochtige huid of meng het met rietsuiker en smeer het mengsel onder de douche op je lichaam om te scrubben. Geeft een zachte en sensuele huid met veel glans en een gezonde uitstraling. Voegt extra voeding toe aan je huid. Ook geschikt als verzorgende massageolie.
 • Bad: Gebruik 1-3 eetlepels olie in je bad of voetenbad. Leun achterover en geniet van de aangename sensorische ervaring met aromatherapie, terwijl uw huid ongelooflijk zacht en soepel wordt.

100% natuurlijke ingrediënten & vegan

ZENZ Oil Treatment Deep Wood No. 99

Conclusie

De ZENZ Oil Treatment Deep Wood No. 99 is een van mijn nieuwe favoriete oliën om te gebruiken voor mijn gezicht en haar. Ik gebruik de olie op 3 verschillende manieren, namelijk als ”haar behandeling” voor ‘s nachts. Dan spuit ik een paar pompjes in mijn handpalm en verdeel ik deze over de lengtes van mijn haar. Met een extra focus op mijn (gespleten) haarpunten. Daarnaast gebruik ik de olie voor ik aan de slag ga met mijn stijltang in de punten, om deze extra te beschermen tegen hitte.

En tenslotte gebruik ik de olie ook regelmatig ‘s avonds voor het slapengaan wanneer mijn huid extra hydratatie nodig heeft. Heerlijk! Mijn haar is gezonder en glanzender en lijkt minder beschadigd te zijn dan voorheen. En vooral ook minder droog en pluizig. En na een nachtje ZENZ op mijn gezicht is mijn huid de volgende morgen super zacht en gevoed. Ik heb de olie ook nog een aantal keer gemengd met mijn conditioner, en ook dat werkte top. Dan transformeert je ‘normale’ conditioner in een super voedend masker.

Dit is een product wat super is om mee te nemen op vakantie, omdat het eigenlijk zoveel producten kan vervangen. Maar ook thuis is het een weldadig product wat zijn beloftes echt na komt. En de geur? Die is geweldig, natuurlijk, kruidig en houtig. Ik hou ervan.

Verkrijgbaarheid

De ZENZ Oil Treatment Deep Wood No. 99 is voor € 44,00 (100 ML) bij Greencompany verkrijgbaar.

 

Deze review bevat een gekregen product. 

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 28 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

2 Reacties

 1. Judith
  9 juli 2020 / 10:58

  Met de nieuwkomer Zenz hebben we een NEW HAIRSTORY TO BE TOLD.
  Ook ik ben enthousiast en zien de producten graag bij de professionele kapper terug.

  • Eveline
   Auteur
   12 juli 2020 / 13:17

   Top is hij hé 🙂 <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *