ZENZ Rhassoul Treatment Shampoo No 16

ZENZ Rhassoul Treatment Shampoo No. 16 Review

Fijne haarverzorging is altijd welkom hier in huis! Ik heb dun haar wat over de lengtes droog is en op mijn hoofdhuid snel vet. Daarnaast heb ik snel gespleten haarpunten, ondanks dat ik niet heel veel bijzonders met mijn haar doe. Ik föhn het af en toe met mijn Dyson Airwrap en dat is het eigenlijk wel. Ik ben benieuwd naar de ZENZ Rhassoul Treatment Shampoo No 16, omdat dit eigenlijk ook meteen een conditioner is. Én omdat deze shampoo klei bevat, iets wat je niet vaak hoort.

Over de ZENZ Rhassoul Treatment Shampoo No. 16

ZENZ Rhassoul Treatment Shampoo No. 16 Review

Volg jij ons al op Instagram?

ZENZ heeft de voedende minerale Treatment Shampoo Rhassoul No. 16 ontwikkeld die perfect is om door de zon en (zee)water uitgedroogd haar intens te verzorgen en herstellen. Door de klei heeft het een conditioner effect en een geur van karamel uit natuurlijk parfum. De Treatment Shampoo kalmeert en vermindert droge schilfers en gespleten haarpunten, waardoor het haar zijdezacht en gemakkelijk doorkambaar blijft. De Treatment Shampoo is vooral goed als je heel droog haar of chemisch behandeld haar hebt, omdat de mineralen elke haarlok weer opbouwen. De shampoo bevat 100% veganistische ingrediënten en is gecertificeerd door The Nordic Swan Ecolabel en Ecocert COSMOS Organic.

 

Curly Girl Methode & ZENZ Rhassoul Treatment Shampoo No. 16

De bekende Curly Girl-methode is van mening dat sulfaatvrije shampoo het beste is als je je natuurlijke krullen wilt versterken en voeden. De Treatment Shampoo Rhassoul No. 16 is daarom een ​​zeer goede optie binnen deze methode, aangezien de milde maar effectieve reinigingsmiddelen voornamelijk op rhassoul zijn gebaseerd.

Rhassoul Klei

ZENZ Rhassoul Treatment Shampoo No. 16 Review

Rhassoul is een voedende en natuurlijke klei die wordt gewonnen uit het Atlasgebergte van Marokko. Het is geen nieuwe kleisoort, want opgravingen hebben aangetoond dat de klei sinds de zesde eeuw uit de bergen wordt gewonnen en wordt gebruikt voor huid- en haarverzorging. Rhassoul is een kleisoort met een lange geschiedenis in schoonheid, voornamelijk vanwege zijn uitstekende reinigende en voedende eigenschappen.

Rhassoul klei heeft een unieke samenstelling van mineralen waardoor de klei uitstekend geschikt is als huid- en haarverzorging. Door zijn voedende eigenschappen en de manier waarop het uit de Marokkaanse ondergrond wordt gehaald, werkt de klei ook als reinigende zeep. Het schuim voelt zacht en luxueus aan op het lichaam en je huid ziet er stralend en glad uit na het wassen met rhassoul.

Conclusie

Chanel Ombre Première Laque Langhoudende Crème Oogschaduw Review

Het is moeilijk om op een foto de conditie van je haar te laten zien. Als ik mijn haar heb gewassen met de ZENZ shampoo valt het luchtiger dan met bijvoorbeeld de Kérastase Genesis shampoo die ik laatst reviewde. Het voelt ‘schoner’ en lijkt ook 1 dag langer mee te kunnen zonder vet te worden. De geur van deze shampoo vind ik persoonlijk echt MEGA lekker. De shampoo heeft namelijk een (natuurlijke!) karamelgeur en ik ben dol op karamel. Ik drink graag karamel siroop in mijn koffie, karamel thee vind ik top en lichaamsproducten met karamelgeur heb ik ook meer dan eens gekocht. Dit is een ‘volwassen’ karamelgeur, die niet echt zoet te noemen is. Ook al is dat het eerste wat je verwacht bij karamel. Ik vind het erg lekker ruiken.

Less is more” vind ik een uitspraak die goed past bij de ZENZ Rhassoul Treatment Shampoo No 16. Met relatief weinig ingrediënten is er een shampoo ontwikkeld die mijn haar er mooi uit laat zien, makkelijk laat stylen en goed reinigt, zonder uit te drogen. Het feit dat rhassoul klei al eeuwen gebruikt wordt in cosmetica producten zegt denk ik genoeg 🙂 !

 

De ZENZ Treatment Shampoo Rhassoul No 16 is via deze link te bestellen voor € 18,- (75 ml) & € 33,50 (250 ml).

 

Deze review bevat een gekregen product. 

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 28 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *