fbpx

Collistar Talasso Scrub Anti-age Bodyscrub

Collistar Talasso Scrub Anti-age Bodyscrub Review

Het Italiaanse merk Collistar is vooral bekend geworden met zijn scrubs. Na het lezen van vele positieve reviews besloot ik om ook eens zo’n beroemde scrub aan te schaffen. Dit is inmiddels zeker 8 jaar geleden en sindsdien gebruik ik deze scrub wekelijks. Ik wissel hem vaak af met een scrub van Rituals, maar kom toch altijd weer terug bij een van de de Talasso scrubs van Collistar. Vandaag review ik de Collistar Talasso Scrub Anti-age bodyscrub.

Grootverpakking

Collistar Talasso Scrub Anti-age Bodyscrub Review

Het komt op de foto misschien niet zo over maar deze verpakking is echt huge. Het is echt een unit in je badkamer, iets om rekening mee te houden. Maar, in beautyland geldt bijna altijd; hoe groter, hoe voordeliger. En dat is bij deze Talasso scrubs van Collistar zeker het geval. De scrub kost, afhankelijk van waar je hem koopt en of er een kortingsactie is, rond de € 40,- voor 700 gram. Ter vergelijking: Een Biotherm (= een vergelijkbaar merk) scrub kost ongeveer € 19,- voor 200 gram. Die zou dus voor 700 gram op +/- € 66,50 komen. De bodyscrubs van Rituals zijn wat goedkoper dan de Collistar scrubs, die kosten namelijk € 19,50 voor 450 gram. Omgerekend naar 700 gram zou dit op ongeveer € 30,- komen. De bodyscrubs van Rituals zijn goed in het verwijderen van dode huidcellen, maar hebben verder geen bijzondere bijwerkingen. Dat hebben de Talasso scrubs van Collistar wel.

N.b. De extra plastic deksel zorgt ervoor dat de scrub niet ”uitdroogt”.

De verschillende werkingen van de Collistar Talasso scrubs

Collistar Talasso Scrub Anti-age Bodyscrub Review

Volg jij ons al op Instagram?

Deze Talasso scrub heeft een anti-ageing werking. Maar je hebt ook Collistar Talasso scrubs die buiten een exfoliërende ook de volgende werkingen hebben:

 • Afslankend
 • Synergetisch
 • Verstevigend
 • Vocht afvoerend
 • Hydraterend
 • Voedend
 • Revitaliserend

Waarom heb ik dan de anti-ageing variant genomen terwijl ik nog zo jong ben hoor ik je vragen. Dat is een goede want dat vraag ik mezelf ook af, haha. Ik wilde ze gewoon allemaal een keer geprobeerd hebben! En deze ruikt gewoon zo heerlijk naar sinaasappelbloesem en citrusvruchten. Ik had de andere 3 scrubs al gehad en dit was de laatste op mijn ”to-scrub list”.

4-voudige werking

Collistar Talasso Scrub Anti-age Bodyscrub Review

Zoals je ziet is de scrub vrij grof. De scrub bestaat uit exfoliërende zeezouten om de huid te scrubben en essentiële oliën om de huid te voeden. De scrub bevat ook sinaasappelbloesem en citrusvruchten uit Sicilië. Waardoor hij volgens Collistar de voordelen van thalassotherapie combineert met de revitaliserende en anti-aging effecten van citrus:

 1. De verschillende soorten zeezouten versnellen het proces van celvernieuwing.
 2. De Siciliaanse citrusvrucht is rijk aan alfa hydroxizuren, flavonoïden en vitamine C. Deze stoffen bestrijden huidveroudering en werken huid verhelderend. Tevens voorkomen ze ook pigmentvlekjes.
 3. Het toegevoegde L22® Complex draagt bij aan het herstellen van de hydrolipidelaag van de huid. Waardoor je huid jonger zal ogen.
 4. De essentiele olien uit de citrusvrucht en sinaasappelbloesem werken revitaliserend. Hiermee wordt het verkwikkende effect van de scrub bedoelt.

Conclusie

Niet voor niks gebruik ik de Talasso scrubs van Collistar al jaren. Ondanks dat ik nog jong ben, zie ik toch bij leeftijdsgenoten de huid al wat gaat verslappen. Ik heb de nodige kilo’s teveel, maar volgens Niels (en mezelf, haha) is mijn huid nog wel strak, vol en stevig. Daarom ben ik ervan overtuigd dat dit een combinatie is van goede genen (thanks Wilma) én fanatiek scrubben met deze scrub. Ik scrub namelijk redelijk ”hard” en vooral op plekken waar ik vocht wil afdrijven. Ik zie het eigenlijk als een soort wekelijkse massage van mezelf. Na het gebruik van deze scrub is het niet persé nodig om nog bodylotion te smeren. Omdat de huid goed gevoed wordt door de toegevoegde oliën. Na het scrubben met deze scrub voelt mijn huid intens zacht en glad aan. Ook straalt mijn huid en ben ik een stuk energieker. Dit komt echt door de frisse sinaasappel geur. Ik ben en blijf enorm fan van deze fijne scrub. En raad jou aan eens naar de winkel gaan en te kijken welke het beste bij jouw huid past!

 

Ik heb de Collistar Talasso Scrub Anti-age Bodyscrub zelf gekocht voor € 39,09 (met 25% korting).

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 27 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

4 Reacties

 1. Jane
  19 augustus 2019 / 15:19

  Heerlijk ik gebruik deze al jaren vooral het olie laagje op je huid maakt dat ik hem telkens weer koop

  • Eveline
   Auteur
   19 augustus 2019 / 23:40

   Ja, eens! En dat hebben ze allemaal 🙂 . Ik koop hem dus ook steeds opnieuw, het is gewoon echt een fijne scrub.

 2. 19 augustus 2019 / 20:23

  Je bent nooit te jong voor anti-aging, toch? 😉 Klinkt goed! Ik kende Collistar als merk wel, maar heb de scrubs nog nooit geprobeerd.

  • Eveline
   Auteur
   19 augustus 2019 / 23:41

   True that 😉 . Er zijn ook kleinere probeer verpakkingen. Dus dan zou je hem eventueel eerst kunnen uitproberen. Maar ik heb er nog nooit iemand negatief over gehoord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *