Onze Favoriete Haartools

Onze Favoriete Haartools

Wij zijn al decennia lang gewend aan het gebruik van een haarföhn,  krultang of stijltang. Eigenlijk zijn deze haartools niet meer weg te denken uit ons beauty ritueel. Of je nu (half) lang haar, een bob-lijn of korter haar draagt we willen het allemaal mooi in model hebben en dat het er gezond en glanzend uitziet. Als je krulhaar hebt, wil je het misschien wel eens stijl dragen en als je stijlhaar hebt wil je soms wel eens krullen hebben. Wij vrouwen willen meestal hebben wat je niet hebt 😉 . Tegenwoordig kan alles en ook op manieren die veilig(er) zijn voor je haar. Zo hebben nieuwe haartools vaak meer geavanceerde temperatuurregelingen als oudere haartools. Hoe minder hitte je gebruikt, hoe beter voor je haar. Ook worden er vele hittebeschermers verkocht, die je haar beschermen tegen de hitte van haartools. Wij gebruiken in elk geval allebei altijd gematigde hitte op ons haar én een goede hittebeschermer. In deze blog vertellen we je meer over onze favoriete haartools.

 

De Föhn

Onze Favoriete Haartools

Volg jij ons al op Instagram?

De eerste soort van föhn stamt al uit 1888 en werd bedacht door een Franse kapper. Hij bedacht een soort van kachelpijp-model, dat werkte op door gas verwarmde lucht. Het eerste handmodel stamt uit de jaren ’20 en woog bijna 2 kilo!  Gelukkig voor ons is de föhn in de loop der jaren verder ontwikkeld tot een echt draagbaar en goed handteerbare haartool. Er zijn zoveel merken en modellen, mij (Eveline) springt er op dit moment éentje uit en dat is de Dyson Airwrap.

 

De Dyson Airwrap

De Dyson Airwrap

Alleen het design van de Design Airwrap vind ik al futuristisch mooi en ook nog eens uniek te noemen. Met de verschillende opzetstukken kun je je haar drogen en tegelijkertijd stijlen. Je hoeft hier echt niet superhandig voor te zijn, het lukt mij namelijk om in 7 minuten mijn fijne haar om te toveren in een luchtige bos verzorgd glad haar. En ik maak mij geen zorgen over dat föhnen slecht is voor mijn haar, want dankzij een warmteregeling wordt de temperatuur van de luchtstroom meer dan 40 keer per seconde gemeten. Hierdoor blijft de temperatuur van de  Airwrap altijd lager dan 150 °C.  De Dyson Airwrap heeft zes opzetstukken met het zgn. coanda-effect, dit betekent dat je haar om het opzetstuk wordt getrokken en gewikkeld wat zo zorgt voor volume in je haar of golvende-krullende lokken.

Ik gebruik zelf meestal het pre-styling opzetstuk en daarna de zachte gladmakende borstel of de ronde volume borstel.  De krulopzetstukken gebruik ik minder vaak, omdat ik krullen bij mezelf niet zo goed vind staan.  Ook neemt het maken van krullen iets meer tijd in beslag dan het föhnen met een borstel.  Mijn moeder gebruikte vroeger vaak een krultang, wat als ik het zo van haar hoor eigenlijk een superhandige tool was en nog steeds is.

 

Evelines favoriete opzetstukken van de Airwrap

Evelines favoriete opzetstukken van de Airwrap

Hier zie je mijn favoriete opzetstukken,  de gladmakende borstels waarmee ik in een mum van tijd een glad en luchtig kapsel maak 🙂 .

 

Alle opzetstukken van de Dyson Airwrap op een rijtje:

Pre-styling föhn;  maakt nat haar handdoekdroog, zodat het klaar is om te stylen.

Krulopzetstuk 30 mm; met het krulopzetstuk van 30mm creëer je volumineuze krullen en golvende lokken. Het opzetstuk draait rechtsom en linksom voor symmetrische krullen.

Krulopzetstuk 40 mm; creëer losse krullen of golvende lokken met de krulopzetstukken van 40mm. De linksom en rechtsom draaiende opzetstukken zorgen voor symmetrische krullen.

Stevige gladmakende borstel; de stevige gladmakende borstel maakt haar strakker, gladder, en houdt haar dat snel pluist in toom.

Zachte gladmakende borstel; met de zachte gladmakende borstel creëer je glad en geföhnd haar. De fijne, ronde borstelharen voelen zacht aan op de hoofdhuid.

Ronde volumeborstel; terwijl het haar droogt brengt de ronde volumeborstel het haar in model.

 

De Krultang

(Wilma) Als je niet in het bezit bent van bijv. een Dyson haarföhn met allerlei opzetstukken kun je natuurlijk ook je haar droog föhnen met een normale föhn en daarna voor het maken van krullen een van de vele soorten krultangen gebruiken die tegenwoordig te koop zijn.

In de jaren 80/90  droeg ik mijn haar voornamelijk krullend (al dan niet ondersteund door een permanent).  Als ik mijn haar aan de lucht zou laten drogen is het een beetje golvend en heel pluizend. Daarom laat is mijn haar eerst een beetje aan de lucht drogen en blaas het daarna droog met de föhn.  Ik ben niet zo handig als een kapper die met speciale borstels het haar luchtig in model krijgt. Daarom gebruikte ik vroeger (ai, dat klinkt oud) dus na het föhnen een krultang om mooi glad, golvende krullen te krijgen. Sinds het gladde haar van  Jennifer Aniston (actrice in Friends, 1994-2004) wereldwijd heel populair is geworden gebruik ik nu alweer heel lang een stijltang……

 

Stijltangen

Stijltangen

(Wilma) Logischerwijs zou je denken dat je met een stijltang je haren alleen glad en stijl kunt krijgen,  maar als je heel handig bent (en veel tijd hebt) kun je met een stijltang ook je haar krullen. Dit is wel een tijdrovend karwei en naar mijn idee kun je dan beter een krultang gebruiken…. Ik gebruik de stijltang om mijn haar na het föhnen mooi glad te krijgen. En ook door er wat model in te krijgen door de haarpunten iets naar binnen te draaien.  Dit ritueel duurt met mijn lange haar max. 10 minuten!  En doordat ik vooraf een hittebestendige en haarbeschermende lotion (bijv. van Balmain) of haarolie in mijn natte haar aanbreng, is de haarbeschadiging door de stijltang nihil.

 

Welke haartools gebruik jij het liefste?!

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 29 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd. Ik woon met mijn man Niels en kater James in Breda centrum.
Naast Beautytijd ben ik eigenaar van ICY Communications (webdesign, SEO & social media marketing). Beautytijd is voor mij een mooie aanvulling op mijn bedrijf en een manier om mijn grootste hobby een invulling te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *