Provida Protecting Vitamine C Serum

Provida Protecting Vitamine C Serum Review

Vandaag review ik mijn eerste Provida product, namelijk het Provida Protecting Vitamine C Serum. De komende tijd gaan wij verschillende producten van Provida Organics testen. Provida is een Duits familiebedrijf en produceert al meer dan 30 jaar pure natuurcosmetica. De grondstoffen komen voornamelijk uit biologische landbouw of uit eigen Provida bio *Demeter landbouw! Provida gebruikt geen conserveringsmiddelen in de producten; van top tot teen biologisch dus!

 

De filosofie achter het merk Provida – producten zonder conserveringsmiddelen!

“Waar in veel natuurcosmetica nog wel gebruik wordt gemaakt van conserveringsmiddelen ziet Provida af van het gebruik van synthetische conserveringsmiddelen zoals benzylalcohol, benzoëzuur sorbinezuur, salicylzuur (of zouten daarvan). Ook de verpakking helpt hier een handje. De meeste crèmes van Provida zijn namelijk verpakt in een dubbelwandige tube. Bij gebruik zuigt de tube geen lucht terug, zodat de crèmes niet verontreinigd raken en de werking optimaal blijft.

Provida hanteert strenge regels ten aanzien van de grondstoffen en heeft daarom ook gekozen hun producten onder het strenge Demeter keurmerk te laten vallen wat vooral bekend is van levensmiddelen.

De betekenis van het Demeter keurmerk

*Demeter is het keurmerk van de biologisch-dynamische landbouw en stelt specifieke eisen. Producten voor persoonlijke verzorging mogen het Demeter keurmerk voeren als ze voor minstens twee derde Demeter ingrediënten bevatten (water niet meegerekend). Voor de overige ingrediënten gelden eisen. Zo is er een zwarte lijst van niet-toegestane ingrediënten, zoals minerale oliën, microplastics en delen van dode dieren. Daarnaast mogen de ingrediënten niet-genetisch gemodificeerd zijn, en geen nanomaterialen bevatten. Het keurmerk kent ook milieueisen voor de verpakking: die moeten waar mogelijk recyclebaar zijn, of composteerbaar.”

 

Over het Provida Protecting Vitamin C Serum

Provida Protecting Vitamine C Serum Review

 Volg jij ons al op Instagram?

Het Provida Protecting Vitamin C Serum belooft de huid een vitamineboost tegen huidveroudering te geven. Met als resultaat een egale en stralende teint. Het geeft je huid extra vocht, stimuleert de huideigen collageenproductie en beschermt tegen vrije radicalen. Zo wordt celbeschadiging en vroegtijdige veroudering van de huid voorkomen.

Het serum is een combinatie van sterk geconcentreerde Vitamine C , Toverhazelaar en Calendula Extract én bevat daarnaast de 12-Healers Composition.

Eerlijk gezegd heb ik nog niet eerder gehoord van de 12-Healers Composition.  Als je het net zo leuk vindt als ik om te weten wat dit is, lees dan hieronder, bij de hoofdingrediënten, een korte uitleg hierover.

 

De hoofdingrediënten en de 12-Healers Composition

Provida Protecting Vitamine C Serum Review

De hoofdingrediënten in het Provida Protecting Vitamin C Serum zijn:

 • Vitamine C:  de hoge concentratie vitamine C in het serum zorgt voor een lagere pH-waarde en laat ouderdomspigmentvlekken vervagen.
 • Hammamelis Extract (Toverhazelaar): staat bekend als anti-oxidant. Het is een zeer mild ingrediënt en kalmeert de geïrriteerde huid. Het helpt ook de de grote van de poriën te verminderen en is door de zachte samenstelling zowel geschikt voor de rijpere huid als voor de jongere huid.
 • Calendula Extract (calendula officinalis): deze plant is afkomstig uit Midden-, Oost-en Zuid-Europa en heeft veel geel tot helder oranje gekleurde bloemen die de kracht en warmte van de zon vangen. De Calendula plant bevat carotenoïden, flavonoïden en essentiële oliën. Deze zachte en voedende botanische krachtbron heeft helende en anti-inflammatoire eigenschappen.

 

Wat is de 12-Healers Composition?  (Bachbloesemtherapie)

Bachbloesemtherapie is een door de homeopaat en bacterioloog Dr. Edward Bach opgestelde alternatieve geneeswijze. De therapie van Dr. Bach gaat ervan uit dat de persoonlijke gemoedstoestand van iemand essentieel is bij het herstellen van een ziekte (of om gezond te blijven). Hij wilde de oorzaak van de ziekte aanpakken en niet alleen de symptomen bestrijden. Dr. Bach heeft hierbij 38 verschillende Bachbloesems benoemd overeenkomend met 38 gemoedstoestanden.

Daarna heeft hij deze 38 bloesems opgedeeld in de eerste “12 healers” welke onze wezenlijke aard reflecteren, de tweede 7 “helpers” om te helpen bij chronische aandoeningen en de derde 19 “helpers” om te helpen bij meer directe trauma’s of moeilijkheden.

De 12 healers zijn een ideaal startpunt om het persoonlijk evenwicht te herstellen of om in balans te blijven.

Onderstaande 12 healers zijn verwerkt in het Provida Protecting Vitamin C Serum:

 1. Mimulus ringens – Maskerbloem
 2. Impatiens – Reuzen Balsemien
 3. Clematis vitalba – Bosrank
 4. Agrimonia eupatoria – Agrimonie
 5. Cichorium intybus – Cichorei
 6. Verbena officinalis – IJzerhard
 7. Erythraea centaurium – Duizendguldenkruid
 8. Plumbago – Loodkruid
 9. Scleranthus annuus – Hardbloem
 10. Hottonia-palustris – Waterviolier
 11. Gentiana lutea – Gentiaan
 12. Helianthemum nummularium – Zonneroosje

Naast bovenstaande ingrediënten bevat het serum nog enkele verzachtende en revitaliserende oliën.

Conclusie

Provida Protecting Vitamine C Serum Review

Omdat dit mijn eerst review is van een product van Provida heb ik wat meer informatie in deze review gezet dan gewoonlijk. Ik vind het altijd leuk om wat meer te weten over de filosofie achter een merk. Ook het verhaal van de 12-healers composition vind ik interessant.  Na zo’n hoeveelheid ‘wetenschappelijke’ informatie ben je misschien benieuwd wat ik van het Provida Protecting Vitamin C vind?

Sowieso ben ik fan van Vitamine C serums vanwege de anti-aging werking. Het Provida Protecting Vitamin C Serum heeft een hoge concentratie Vitamine C, dit werkt mooi op het lichter maken van pigmentvlekjes. Het serum hydrateert de huid en maakt fijne lijntjes en rimpeltjes zachter. En als kers op de taart verfijnt het serum ook zichtbaar de poriën. Dit is de juiste combinatie die ik zoek in een anti-aging serum! De textuur is lichtbruin gel-achtig en de geur ruikt ietwat kruidig, dus niet bloemig zoals je misschien zou verwachten. Ook de prijs/kwaliteit verhouding vind ik een ook een mooie combinatie! Dit serum is een mooie kennismaking met Provida 🙂

 

Het Provida Protecting Vitamine C Serum kost 24,95/30 ml en is online verkrijgbaar bij ecomild.nl.

 

Deze review bevat een gekregen product

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral huidverzorging en make-up zijn mijn passies, mijn focus ligt op het testen of producten geschikt zijn voor de ‘ervaren huid’.

2 Reacties

 1. Donna
  31 augustus 2021 / 18:28

  De prijs valt mij mee voor een vit.C serum. Flesje is mooi licht en luchtdicht. Weet je misschien hoe hoog de concentratie van de C is?

  • Eveline
   5 september 2021 / 14:22

   Hi Donna,

   Ik heb het gevraagd en dit is het antwoord wat ik kreeg:

   Provida heeft een echt hoge concentratie Vitamine C toegevoegd aan het serum.
   De exacte concentratie is helaas geheim;).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *