fbpx

Color Wow Root Cover Up haarkleuring poeder

Ik heb een nieuwe beautyhack gevonden en ik ben er heel erg enthousiast over! De Color Wow Root Cover Up is een tijdelijke haarkleuring in poedervorm. Het is vooral bedoelt om uitgroei weg te werken, maar het kan ook gebruikt worden voor het creëren van high- of lowlights. Het poeder werkt eigenlijk hetzelfde als make-up poeder, maar dan op de aanzet van je haar in plaats van op je gezicht.

Minder verven = minder schade aan je haar

Met de Root Cover Up stel je het bezoek aan de kapper uit (minstens een week of vier). Ik heb een hele lieve en goede kapper die het beste met mijn haar voor heeft, maar het komt niet altijd uit om er heen te gaan. Ik heb (had….. ;)) bruin haar, met al jaren high-lights erin verwerkt. Deze zijn erin gebracht zodat het grijs wat minder snel op valt. Maar om de 8/ 12 weken deze behandeling herhalen is niet zo goed voor mijn haar. Ooit was mijn haar lang en sterk van structuur, inmiddels is het door het vele kleuren en het verstrijken van de jaren helaas wat zwakker geworden.

Color Wow Root Cover Up Haarkleuring

De oplossing voor zij die verven

Dus tot mijn grote geluk ontdekte ik een tijdje geleden de Color Wow Root Cover Up, een mineraalpoeder om je haar bij te kleuren! Het is snel, eenvoudig en nauwkeurig op te brengen en hecht zich onmiddellijk aan het haar. Klaar binnen een minuut. Dit is niet alleen een marketingslogan, het is echt zo. En het blijft mooi zitten tot de volgende wasbeurt. Het poeder is ook bestand tegen een regenbui of zwemmen. Al moet ik eerlijk toegeven dat het niet volledig waterproof is. Het blijft zitten, ja, maar het vervaagd wel.

Ik gebruik het alleen om de uitgroei bij mijn scheiding weg te werken, maar je kunt er ook high- of lowlights mee aanbrengen. Dit vergt enige oefening en neemt wat meer tijd in beslag dan alleen de uitgroei wegwerken! Wel is het resultaat erg natuurlijk, dus zeker de moeite waard om eens te proberen.

Swatch

In de winter gebruik ik de kleur midden bruin (deze is best donker) en in de zomer licht bruin (persoonlijk zou ik deze kleur zelf omschrijven als midden bruin). Hieronder zie je een swatch van de kleur midden bruin.

Color Wow Root Cover Up haarkleuring poeder

Volg jij ons al op Instagram?

Gebruik

Doe een klein beetje poeder van de Color Wow Root Cover Up op de kwast (het kleine gedeelte) en breng het poeder aan op droog haar. Aanbrengen op de uitgroei (haar daar strak trekken) en strijk het een beetje uit naar beneden. Voeg meer poeder toe als het nodig is en herhaal tot de uitgroei is (bijna) verdwenen. Het kleurt vanzelf nog een beetje verder door. De poeder blijft zitten op haar, maar poeder op poeder blijft niet zitten. Dus gebruik daarom niet teveel, je hebt minder nodig dan je in eerste instantie denkt.

Resultaat en conclusie

Mooi haar zonder uitgroei! Ik vind het een fijn product, beter dan bijvoorbeeld schuimmousses met kleuring erin. De inhoud van het doosje gaat lang mee en het is snel aan te brengen zonder moeite en geklieder. En erg belangrijk; het is niet schadelijk voor je haar!

De Color Wow Root Cover Up haarkleuring is verkrijgbaar in acht verschillende kleuren, namelijk: platina, blond, donkerblond, lichtbruin, mediumbruin, donkerbruin, zwart en rood. Ik heb dit product zelf gekocht voor € 34,95.

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma, mijn leeftijd is geheim :), en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral skincare en make-up zijn mijn passies, ik kijk er naar uit veel producten te reviewen voor onze beautyblog!

2 Reacties

 1. 6 april 2018 / 10:49

  Leuk om een nieuwe blog te ontdekken die door moeder en dochter wordt gerund. Ik krijg mijn dochter niet zo gek! 🙂
  Er zijn weinig 40+-bloggers, dus fris bloed is altijd welkom. Succes met jullie blog!

  • Eveline
   6 april 2018 / 11:06

   Hoi Hennie, wat een leuke, positieve reactie! Dankjewel 🙂 wij gaan jou ook volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *