Rituals Adventskalender Exclusive 2021

Rituals Adventskalender Exclusive 2021 Review

Wij hebben dit jaar beide varianten van de Rituals adventskalender gekocht. In deze blog vind je de review van de wat goedkopere, ook wel de ‘Exclusive’ 2021 variant genoemd, adventskalender. Klik hier als je de review van de Deluxe, duurdere, 2021 variant wilt bekijken.

De Rituals Ritual of Advent Exclusive adventskalender is in de authentieke sfeer van een Amsterdams grachtenpand. In deze blog laten we je zien welke producten er in deze variant zitten. En vertellen we je of je waar voor je geld krijgt! Als je niet wilt zien wat er in de kalender zit raad ik je aan niet verder te lezen 😉 . De Exclusive variant kost €59,90 per stuk, de Deluxe variant kost € 89,90 per stuk. Wij hebben de adventskalenders van Rituals van 2019 en 2020 ook gereviewed. Klik op het jaartal om naar de review van die desbetreffende adventskalender te gaan.

Klik hier om meer reviews van Rituals producten te lezen.

 

De Rituals Adventskalender Exclusive 2021 zit kant-en-klaar in de verpakking

Rituals Adventskalender Exclusive 2021 Review

Rituals Adventskalender Exclusive 2021 Review

Rituals Adventskalender Exclusive 2021 Review

Volg jij ons al op Instagram?

Wat een plaatje hé? En ook compleet anders dan de andere variant, die lijkt op een winterdorp. Ik vind dit design, ”ondanks” dat dit de goedkopere variant is, erg mooi. En ook een stuk compacter, de Deluxe variant is toch een flinke unit. Daar moet je wel plek voor hebben. Ik als Kerst fan ben dol op adventskalenders en deze look en feel en ga deze dan ook binnenkort al lekker wegzetten in mijn woonkamer. Deze adventskalender zit, anders dan de Deluxe variant, kant en klaar in de verpakking. Dus als je geen zin hebt om een heel winterdorp in elkaar te knutselen, is dit de betere keuze voor jou!

 

De inhoud van de Rituals Adventskalender Exclusive 2021

* Spoileralert *

De inhoud van de Rituals Adventskalender Exclusive 2021

De inhoud van de Rituals Adventskalender Exclusive 2021

En dan nu de inhoud, waarschijnlijk de grootste reden dat je deze blog leest 😉 . Hierboven zie je alle producten uit de Rituals Adventskalender Exclusive 2021. Het zijn 24 mini’s en volgens Rituals een aantal exclusieve limited editions. We zullen hieronder opsommen wat de inhoud is:

 • Boutique Line Karma – bath & shower gel 30 ml
 • The Discovery Collection – soap bar 25 gr
 • Nail Treat for gift set
 • Holi Body Mist 20ml
 • Hammam Shampoo 50ml
 • Hammam Conditioner 50ml
 • Amsterdam Collection Body Mist 20ml
 • Samurai Ice Shower 70ml
 • Jing Hand Lotion
 • Jing Sleep Pillow & Body Mist 20 ml
 • Sakura Hair & Body mist 20 ml for gift set
 • Serendipity Foaming Shower Gel 50ml for Gift Set
 • Mehr 2-Phase Bath Oil 50ml
 • Mehr Body Mousse to Oil 30ml
 • Ayurveda Scrub Glove for Gift Set 2021
 • Ayurveda Body Cream 70ml,
 • Elixir Collection Miracle Keratin Recovery Hair Mask 20ml
 • Karma Mild Body Scrub Clay 70ml
 • Imperial Rose Advent Mini Candle Private Collection
 • Jade Vine Advent Mini Candle Private Collection
 • Orris Mimosa Advent Mini Candle Private Collection
 • Sweet Jasmine Advent Mini Candle Private Collection
 • Samurai Energy & Anti-Age Face Cream 20ml
 • Namaste Anti-Aging Serum 10ml for Advent

 

De producten die normaliter niet los bij Rituals te koop zijn, zijn de Discovery Collection Soap Bar, Nail Treat nagelvijl en de Ayurveda Scrub Glove. Dit zijn dus de ‘exclusieve limited editions’……. Ik persoonlijk vind dit geen heel spannende of leuke producten, maar daar kunnen meningen over verschillen.

 

Is de Rituals Adventskalender Exclusive 2021 het geld echt waard?

Rituals claimt dat er in deze Exclusive adventskalender van € 59,90, producten ter waarde van € 120,- zitten. Het leek me interessant om te kijken of dit echt zo is, dus ben ik even gaan rekenen.

 • De Rituals adventskalender bevat 24 producten, wat neerkomt op afgerond gemiddeld € 2,50 per product (totaalprijs € 59,90 / 24  producten = € 2,495).
 • Rituals claimt dat de totale echte waarde van de producten in de kalender € 120,- is. Dit zou dus neerkomen op gemiddeld € 5,00 per product (geclaimde waarde producten € 120,00 / 24  producten = € 5,00)

 

Tot zover de gemiddelden en gegeven getallen. Ik heb aan de hand van fullsize productprijzen op de Rituals website, getracht uit te rekenen wat de mini producten uit de Rituals adventskalender waard zijn per stuk:

Rituals Adventskalender Exclusive 2021

Volgens mijn berekeningen, zijn de producten als je ze omrekent € 124,70 waard. Hierbij wil ik als kanttekening plaatsen dat de Discovery Collection Soap Bar, Nail Treat nagelvijl en de Ayurveda Scrub Glove normaliter niet los te koop zijn bij Rituals. Ik heb hiervoor prijzen van een gelijksoortig merk gepakt en daar de waarde op gebaseerd.

Aan de hand van mijn berekeningen concludeer ik dat de Rituals Adventskalender Exclusive 2021 inderdaad zijn geld ‘dubbel’ waard is; je betaalt € 59,90 voor de adventskalender die voor zeker € 120,00 aan producten bevat.

Bij de duurdere en luxere variant, de Deluxe adventskalender, lijkt de claim van Rituals dan weer niet juist te zijn. Hier claimt Rituals dat er voor meer waarde aan producten in zit dan ik heb berekend. Klik hier om mijn berekeningen van de inhoud van die kalender te bekijken.

 

Conclusie

De inhoud van de Rituals Adventskalender Exclusive 2021

Welke adventskalender van Rituals je kiest ligt aan je eigen voorkeuren. Ga je het liefste voor simpel, snel en makkelijk; dan raad ik je aan om de Rituals Adventskalender Exclusive 2021 uit deze blog te kiezen. Omdat deze adventskalender kant-en-klaar wordt aangeleverd en je niks meer in elkaar hoeft te knutselen. Ook is het formaat van deze adventskalender handzamer dan de Deluxe variant. Daarnaast is deze Exclusive Adventskalender € 30,00 goedkoper dan de Deluxe variant. Én je krijgt bij deze adventskalender waar voor je geld. Met mijn berekening hierboven heb ik bewezen dat er voor zeker € 120,00 aan producten in deze kalender zit. Terwijl je slechts € 59,90 voor de adventskalender betaalt.

Ik vind de Rituals Adventskalender Exclusive 2021 een plaatje om te zien en ik houd van het principe van een adventskalender. Als Kerstfan is het heerlijk om in de December maand af te tellen naar Kerstmis met iedere dag een leuk cadeautje van Rituals. Ook is het leuk om nieuwe producten te ontdekken van Rituals en ze eerst in het klein te hebben om uit te testen.

 

De Rituals Adventskalender Exclusive 2021 is online te bestellen bij De Bijenkorf via deze link. Ik heb de adventskalender zelf gekocht voor € 59,90.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 29 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd. Ik woon met mijn man Niels en kater James in Breda centrum.
Naast Beautytijd ben ik eigenaar van ICY Communications (webdesign, SEO & social media marketing). Beautytijd is voor mij een mooie aanvulling op mijn bedrijf en een manier om mijn grootste hobby een invulling te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *