Aruba Aloe Color Viva Shampoo & Conditioner

Aruba Aloe Color Viva Shampoo & Conditioner Review

Wat ben ik benieuwd naar dit tweetal 🙂 ! Het uitproberen van een nieuwe shampoo en conditioner vind ik erg leuk. En ook een beetje spannend, want mijn haar is nu niet bepaald gemakkelijk te noemen. Het is gekleurd,  fijn van structuur, ‘een beetje oud’ en redelijk lang. In de zomer bleekt mijn haar door de highlights behoorlijk op en wordt het ook droger dan ik zou willen. Een goede basis in de vorm van een shampoo en conditioner is een goed begin om mijn haar gezond te houden. Vandaag review ik de Aruba Aloe Color Viva Shampoo en Conditioner. De gel van de Aloë Vera (vetplant) in de haarverzorgingsproducten van Aruba Aloe voorkomt hoofdhuid problemen, bevordert de haargroei en zorgt voor glanzend en krachtig haar. Een prachtige belofte!

Over het merk Aruba Aloe

Aruba Aloe Aloe Vera

Aruba Aloe Balm N.V. is opgericht door Cornelis Eman in 1890.  Het is hiermee het oudste Aloë Vera bedrijf in de wereld. En een van de eerste bedrijven die huid-en haarverzorgingsproducten met Aloë Vera op eigen bodem cultiveert, oogst, produceert en verpakt!  De plant Aloë groeit het beste in een heel warm en droog klimaat. Dit maakt het woestijnachtige klimaat op Aruba een ideale plek voor deze plant.  De Aloë Vera huid-en haarverzorgingsproducten worden met 100% zuivere Aloë Vera gel gemaakt.  Dit betekent dat de Aruba Aloe producten van de hoogste kwaliteit zijn.

De eerste winkel van Aruba Aloe Balm N.V. werd in het jaar 2000 geopend. Deze staat in Hato op Aruba op de grond van de enorme Aloë Vera plantages.  Inmiddels zijn er 16 winkels op Aruba.

Aruba Aloe Color Viva Shampoo

Aruba Aloe Color Viva Shampoo & Conditioner Review

Volg jij ons al op Instagram?

De Aruba Aloe Color Viva Shampoo is sulfaatvrij (sulfaten (SLS) staan bekend als ‘agressief’ reinigend).  Aruba Aloe gebruikt mildere ingredienten (zie de hieronder). De hoogwaardige Aloë Vera gel uit Aruba in de shampoo beschermt en voedt gekleurd en broos haar. En dat is nu precies wat ik nodig heb voor mijn haar.  Een zachte verzorgende shampoo die mijn haar met highlights in goede conditie houdt.

Ingredienten:

Water (Aqua/Eau), *Disodium Laureth Sulfosuccinate, *Sodium Cocoyl Isethionate, *Cocamidopropyle Betaine, Aloë Barbadensis Leaf Juice (Aloë Vera Gel van Aruba), Lauryl Hydroxysultaine, Lauramine Oxide, Acrylates/Beheneth-25 Methacrylate Copolymer, Fragrance (Parfum), PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolino

* dit zijn milde ingredienten die zorgen voor reiniging en schuimvorming.

Resultaat en Conclusie

De shampoo ruikt in ieder geval heerlijk, dus dat is een goed begin.  Ik vind de geur van producten belangrijk,  als de geur niet lekker is gebruik ik het product niet graag. Al belooft het nog zoveel goeds.  Tijdens het haar wassen valt mij op de shampoo nauwelijks schuimt. Ik was mijn haar eigenlijk altijd maar 1 keer.  Een 2e keer wassen met de Aruba Aloe Color Viva Shampoo levert iets meer schuim op.  Schuim is niet persé noodzakelijk om het haar te reinigen, maar velen denken dat dit wel nodig is. Het is ook gewoon leuk, veel schuim, maar deze shampoo reinigt en verzorgt het haar dus zonder veel te schuimen.  Mijn haar voelt na het wassen ietwat stroef aan in de lengtes (wat sowieso na ieder soort shampoo het geval is bij mij).  Ik heb de Aruba Color Viva Shampoo 3x achter elkaar gebruikt (verpakking 65 ml- klein formaat) en mijn haar voelt gevoed en schoon aan.

 

Aruba Aloe Color Viva Conditioner

Aruba Aloe Color Viva Shampoo & Conditioner Review

De Aruba Aloe Color Viva Conditioner is ook sulfaatvrij en zorgt voor glanzend en gemakkelijk te kammen haar.  In deze conditioner zit ook de hoogwaardige Aloë Vera uit Aruba die broos en gekleurd haar voedt en beschermt. En de haarkleur even helder houdt als voor het wassen! Ik gebruik na het haar wassen met shampoo altijd een conditioner anders krijg ik mijn haar niet doorgekamd. Een conditioner is altijd een extra verzorging die het haar er gladder en gezonder uit laat zien.

Ingrediënten:

Water (Aqua/Eau), Aloë Barbadensis Leaf Juice (Aloë Vera Gel van Aruba), Cetearyl Alcohol, *Cetrimonum Chloride, Cetyl Palmitate, Dicaprylyl Carbonate, **Glycerin, Hydrolyzed Wheat Protein, Fragrance (Parfum), Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Chlorphenesin

*maakt het haar gemakkelijk kambaar  en vermindert statische elektriciteit  ** vochtinbrengend

Resultaat en Conclusie

De Aruba Color Viva Conditioner is behoorlijk dik van structuur.  Ik moest echt goed knijpen in de flacon voordat de conditioner eruit kwam.  Deze volle conditioner heeft dan ook maar een korte inwerktijd nodig.  Als aanbeveling staat er 1 minuut in laten trekken.  Voor mijn fijne haarstructuur is dat al bijna te lang (met een dikke haarbos zou ik dit zeker aanbevelen).  Ik masseer de conditioner goed en lang in mijn haar en spoel het daarna uit.  Als mijn haar droog is ziet het er heel gezond en glanzend uit en niet pluizig.  Zo goed voedend is deze Aruba Color Viva Conditioner dus. Een heel fijn product!  In combinatie met de shampoo kan ik dit tweetal iedereen aanbevelen 🙂

 

De Aruba Aloe Color Viva Shampoo & Conditioner zijn dierproefvrij en online te bestellen  https://www.arubaaloe.nl/

Aruba Color Viva Shampoo                           370 ml – € 20,00

reisformaat Aruba Color Viva Shampoo       65 ml – € 11,00

Aruba Color Viva Conditioner                      370 ml – € 20,00

reisformaat Aruba Color Viva Conditioner   65 ml – € 11,00

(de reisformaten zijn ook als set verkrijgbaar)

 

Deze haarverzorging review bevat gekregen producten.

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral huidverzorging en make-up zijn mijn passies, mijn focus ligt op het testen of producten geschikt zijn voor de ‘ervaren huid’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *