fbpx

Balade En Provence Shampoo Bar, Lichaamszeep & Scheerzeep

Balade En Provence Shampoo Bar, Lichaamszeep & Scheerzeep Review

Vandaag review ik de Balade En Provence shampoo bar, lichaamszeep & scheerzeep. Deze vegan producten zijn handgemaakt in Provence, een gebied in het zuidoosten van Frankrijk. Ik heb nog nooit in mijn leven soortgelijke producten gebruikt. En daarom was ik super enthousiast om de producten te gaan testen. Zoals je ziet op de foto zitten er ook twee mannen producten in dit pakket. De review van de shampoo bar en scheer bar voor mannen lees je hier.

Over het merk Balade En Provence

Balade En Provence Shampoo Bar, Lichaamszeep & Scheerzeep Review

Balade En Provence betekent letterlijk “wandeling in de Provence”. De producten worden handgemaakt in Provence. De visie van de eigenaars van dit merk is erg duidelijk. Alle producten worden handgemaakt en bevatten 100% pure ingrediënten. Zo bevatten de producten bijna geen water, wat bij andere shampoo’s en skincare producten wel voor een groot percentage het geval is. Daarom hoeven er voor de productie van de Balade En Provence producten geen vrachtwagens, boten en vliegtuigen met water aan te rukken. Zo is alleen al het productieproces een stuk groener! En bovendien leven er bacteriën in water, waardoor er chemicaliën aan producten met water toegevoegd moeten worden om deze te doden. Dit is dus niet het geval bij de producten van Balade En Provence.

Handgemaakte vegan verzorgingsproducten

De producten zijn 100% puur en worden gemaakt met de zogenaamde ”koude verwerkingsmethode”. Deze koude verwerkingsmethode kan niet worden geautomatiseerd. Het betekent dat de ingrediënten niet zijn verhit, waardoor alle actieve ingrediënten bewaard blijven. De vaste producten (ook wel repen genoemd) moeten 30 dagen rusten voordat deze worden ingepakt. Dit is namelijk de tijd die verschillende soorten oliën nodig hebben om samen te smelten. Alle ingrediënten worden lokaal in Frankrijk gekocht en de producten worden in individuele dozen verpakt door een lokaal centrum voor gehandicapten. Daarnaast zijn alle producten vegan en goedgekeurd door The Vegan Society. 

Wat een prachtig verhaal zit er achter dit merk! Ik vind dit een van de leukste aspecten van het bloggen over beauty. Het uitzoeken wat er achter een merk zit. En ontdekken met hoeveel passie en liefde sommige mensen werken aan hun producten en aan het verbeteren van de wereld.

Balade En Provence Shampoo Bar Lavendel

Balade En Provence Shampoo Bar Lavendel Review

Volg jij ons al op Instagram?

Zoals ik in de intro al vertelde heb ik nog nooit een shampoo bar gebruikt. Maar ik vind het een mooie gedachte dat er geen plastic gebruikt wordt voor de verpakking. Ook belooft shampoo bar heel voedzaam te zijn voor het haar. De shampoo bar van Balade En Provence is speciaal voor super fijn haar. En laat ik dat nou net hebben! Ik zeg het vrolijk, maar eigenlijk is het om te janken. Haha. Onder de douche wreef ik de bar op mijn natte hoofdhuid totdat het schuimde. En het schuimde heel erg snel (en veel!). De geur van de bar is aangenaam en fris, maar niet overheersend. Ik vond de bar eerst heel erg klein, maar nu ik ervaren heb hoe veel hij schuimt denk ik dat je er heel erg lang mee kunt doen. Dit is het resultaat na een wasbeurt:

Balade En Provence Shampoo Bar Lavendel Review

Zo, ik vind mijn haar behoorlijk pluisvrij na het wassen met de shampoo bar. Ik heb express geen conditioner of masker gebruikt om echt te zien wat de shampoo bar doet. Ik vind hem top! Mijn haar voelt schoon aan, is niet ‘zwaar’ of olie-achtig, is gevoed en ruikt lekker. Daarnaast lijkt de bar mij super zuinig in gebruik en vanwege de 100% pure ingrediënten ook niet schadelijk (maar juist heel goed) voor het haar.

Ingrediënten lijst

Voor mijn mede-nerds, een ontleding van de ingrediënten lijst:

 • Cocos nucifera oil = Kokosnoot olie
 • Vitis vinifera seed oil = Druivenzaad olie
 • Aqua = Water
 • Sodium hydroxyde = Natriumhydroxide, ook wel caustische of bijtende soda genoemd.
 • Butyrospermum parkii butter = Shea boter
 • Brassica campestris seed oil = Koolzaadolie
 • Lavandula hybrida oil = Lavandin is een etherische olie uit diverse soorten lavendel, bekend om haar verzachtende invloed.
 • Lavandula angustifolia oil = Lavendelolie
 • Illite = Het mineraal illiet is een gehydrateerd kalium-aluminium-magnesium-ijzer-fylosilicaat. Het behoort tot de kleimineralen.
 • CI 77007 = een Ultramarine. Ultramarine is een diepe blauwe kleur welke oorspronkelijk verkregen wordt door de steen Lapis Lazuli tot poeder te vermalen.
 • Silica = Siliciumdioxide of silica is het bekendste oxide van silicium. De zuivere stof komt voor als een wit kristallijn poeder.
 • Linalool = Linalool is een acyclisch monoterpeen-alcohol (= natuurlijk) en heeft een aangename, naar rozenhout ruikende, geur.
 • Geraniol = Geraniol is een organische verbinding met een zoete geur die doet denken aan roos en pelargonium.
 • Limonene = Limoneen is een terpeen. Het is een kleurloze vloeistof met een kenmerkende, citrusachtige geur.

Zoals je ziet bevat de shampoo bar alleen maar natuurlijke producten. En geen uitdrogende ingrediënten of alcohol. Met recht 100% natuurlijk én vegan 🙂 .

Balade En Provence Zeep Orange Blossom

Balade En Provence Zeep Orange Blossom Review

Balade En Provence Zeep Orange Blossom Review

Ik ben al jarenlang een trouwe gebruiker van de Rituals douche schuimen. Dit is dus ff heel wat anders. Deze zeep kan je onder de douche gebruiken of om je handen mee te wassen. Hij ruikt subtiel naar oranjebloesem en dankzij de voedende ingrediënten voedt je je huid terwijl je haar reinigt. Ik vond het een heel andere beleving toen ik mezelf met deze zeep insmeerde onder de douche. Het ging bewuster en langzamer dan met een Rituals schuim. Ik vind de geur heel erg lekker en mijn huid was na het douchen lekker gevoed. Dit merk ik aan het feit dat mijn huid na het afdrogen niet trekkerig aanvoelde. Een mooi en fijn product.

Ingrediënten lijst

En weer, voor degenen die dit interessant vinden & mede Walter White fans, een ontleding van de ingrediënten lijst:

 • Brassica campestris seed oil = Koolzaadolie
 • Cocos nucifera oil = Kokosnoot olie
 • Aqua = Water
 • Butyrospermum parkii butter = Shea boter
 • Sodium hydroxyde = Natriumhydroxide, ook wel caustische of bijtende soda genoemd.
 • Parfum 
 • CI 77947 = een kleurstof ook wel zinkoxide genoemd. Het is een wit of geel poeder dat ontstaat door het verbranden van zink.

Balade En Provence Scheerzeep Orange Blossom

Balade En Provence Scheerzeep Orange Blossom Review

Ik epileer heel mijn lichaam (m.u.v. mijn oksels en down under) al sinds mijn dertiende. Ik kan jullie dus niet vertellen hoe deze scheerzeep werkt op je armen en benen. Door de voedende ingrediënten zoals sheaboter, druivenpitolie, kokosolie en ricinusolie voedt de bar je huid intensief na het scheren. Ook irriteert hij niet en liet hij mijn (gevoelige) okselhuid zonder wondjes achter. De geur is lekker, hetzelfde als de zeep en niet te intens aanwezig. Ik denk dat dit voor iedereen die scheert een heel mooi en niet te duur alternatief is voor scheerschuim of gel met kunstmatige ingrediënten. Mijn vriend Niels heeft de scheerzeep voor mannen getest op zijn gezicht en was bijzonder positief. Zijn review lees je hier.

Ingrediënten lijst

Stay with me! We ontleden ook nog de laatste ingrediënten lijst:

 • Cocos nucifera oil = Kokosnoot olie
 • Vitis vinifera seed oil = Druivenzaad olie
 • Aqua = Water
 • Sodium hydroxyde = Natriumhydroxide, ook wel caustische of bijtende soda genoemd.
 • Butyrospermum parkii butter = Shea boter
 • Ricinus communis seed oil = Wonderolie, ricinusolie of castorolie is een plantaardige olie die wordt gebruikt voor diverse huis-tuin-en-keuken-toepassingen.
 • Parfum
 • Linalool = Linalool is een acyclisch monoterpeen-alcohol (= natuurlijk) en heeft een aangename, naar rozenhout ruikende, geur.
 • Limonene = Limoneen is een terpeen. Het is een kleurloze vloeistof met een kenmerkende, citrusachtige geur.

 

Ik hoop dat jullie deze ingrediënten lijsten niet saai vonden. Maar ik vond het in het geval van dit mooie merk belangrijk om te laten zien dat de claims die ze maken écht waar zijn. En dat de producten echt alleen maar uit mooie, verzorgende ingrediënten bestaan. Wat mij betreft een eye-opener en ik ben er fan van geworden. Als mijn shampoo reep op is ga ik zeker nieuwe bestellen om figuurlijk van te snoepen (flauw, I know 😛 ).

 

Balade En Provence is onder andere verkrijgbaar bij Holland & Barrett (vroeger De Tuinen). De producten uit dit artikel kosten:

 • Shampoo Bar Lavendel €6,99 (40 gram).
 • Zeep Orange Blossom €7,99 (80 gram).
 • Scheerzeep Orange Blossom €6,99 (40 gram).

 

Dit artikel bevat gekregen producten.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 27 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

2 Reacties

 1. 2 juni 2019 / 11:12

  Wat een mooi merk! Ik ben benieuwd geworden naar de scheer zeep… Ik heb altijd last van irritatie dus misschien moet ik die maar eens gaan proberen 🙂

 2. Eveline
  Auteur
  2 juni 2019 / 21:19

  Ik denk dat er een heel grote kans is dat deze producten dan wel goed zijn voor jou Yara 🙂 . Er zit gewoon echt 0,0 troep in en niks wat irritatie kan opwekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *