FOREO LUNA 3 versus FOREO LUNA mini 3

FOREO Luna 3 versus Foreo Luna Mini 3 Review

FOREO is een razend populair Zweeds Beauty Tech merk wat verschillende apparaten maakt om je huidverzorging routine naar het volgende niveau te tillen. In deze in-diepte review van de FOREO LUNA 3 versus FOREO LUNA mini 3 vertellen we je meer over beide gezichtsreinigende massageapparaten. En vergelijken we de twee verschillende siliconen gezichtsreinigers, om je zo een beeld te laten vormen over welke FOREO het beste bij jou past!

 

De voorgeschiedenis van FOREO

Over de FOREO LUNA 3 Review

Eerst een stukje voorgeschiedenis: De eerste LUNA sonische en siliconen gezichtsreinigingsborstel kwam uit in 2013 en werd al snel de lieveling van de schoonheidswereld. De FOREO LUNA gezichtreinigingsborstels activeer je allemaal via de FOREO For You-app en kun je helemaal instellen naar jouw persoonlijke voorkeuren. Tegenwoordig verkoopt FOREO:

 • Siliconen gezichtsreinigingsborstels
 • De UFO voor een uitgebreide maskerbehandeling
 • De BEAR voor een anti-aging behandeling
 • De IRIS voor een verlichtende oogmassage
 • De ESPADA voor een blauw licht acné behandeling
 • De ISSA, een sonische tandenborstel

 

De FOREO gezichtsreinigende massageapparaten zijn in eerste instantie ontwikkeld om mee te nemen naar de sportschool. Logisch en handig, als je net (veel) hebt gezweet en je poriën open staan door het sporten is het heel raadzaam je gezicht intensief te reinigen. Anders sluiten je poriën zich weer als je naar buiten stapt en is het daarna heel moeilijk je huid nog écht goed schoon te krijgen. Dit zullen alle schoonheidsspecialisten beamen (ik heb het nagevraagd bij de mijne). De FOREO LUNA 3 is een handzaam apparaat wat je makkelijk kunt meenemen in je sporttas om je huid te reinigen na het sporten. De FOREO LUNA mini 3 is natuurlijk kleiner en nóg gemakkelijker mee te nemen onderweg, maar daarover later meer.

Maar je kunt hem natuurlijk ook gewoon heerlijk elke ochtend en/ of avond thuis gebruiken voor een spa-beleving voor je gezicht. De LUNA 3 reinigt de huid op een zachte manier door middel van sonische kracht.

 

Over de FOREO LUNA 3

Voor ieder huidtype een aparte FOREO LUNA 3

Volg jij ons al op Instagram?

Ik (Eveline) heb gekozen voor de FOREO LUNA 3 voor de gevoelige huid. Er bestaat ook nog een FOREO LUNA 3 voor de normale huid (roze) en voor de gemengde huid (lichtblauw). Er is dus voor ieder huidtype een aparte FOREO LUNA 3. Het apparaat heeft in 2019 de Allure ‘Best of Beauty’ award gewonnen, een enorm prestigieuze prijs in de cosmetica wereld. Dit alleen al zegt eigenlijk genoeg, het is een top apparaat (kleine spoiler van mijn conclusie 🙂 ).

Deze LUNA 3 is speciaal geschikt voor de gevoelige huid en heeft aan de voorkant de zachtste siliconen borstel haren uit de collectie van FOREO en aan de achterkant een massage-tool.

 

Voor ieder huidtype een aparte FOREO LUNA 3

Voor ieder huidtype een aparte FOREO LUNA 3

Ik heb hierboven de kenmerken van de LUNA 3 voor de gevoelige huid overgenomen van de FOREO website. Als je de kenmerken van de normale en gemengde huid ook wilt bekijken klik dan hier.

Zoveel huidtypes, zoveel LUNA’s! De Foreo LUNA is er in vele varianten en in vele kleurtjes, van klein tot groot en van ‘normale’ uitvoeringen tot zelfs een met 18K goud en platinum. Die laatste 2 zijn voor als je de loterij hebt gewonnen haha….. maar wel ontzettend mooi <3 .

Je hebt de volgende opties:  LUNA – Pearl Pink, Fofa, Go, Play, Play Plus, Professional, Luxe, Peach of Cake, Mini 2 of 3,  Normaal 2 of 3 en voor Men. Op de Foreo site vind je het hele aanbod.

 

Technologische snufjes van de FOREO LUNA 3

Technologische snufjes van de FOREO LUNA 3

Als gadget-lover vind ik de technische specs van de FOREO LUNA 3 heel interessant. Het apparaat is maar liefst 650x te gebruiken met één oplaadbeurt. De achterkant van de LUNA 3 kan gebruikt worden om het gezicht, hals en decolleté huidverstevigende massages te geven. Het design is 100% waterproof en bewezen 35x hygiënischer dan nylon borstelharen.

 

Sonische golven

Het apparaat stuurt 8,000 T‑Sonic pulsaties per minuut jouw poriën in om jouw gezicht beter schoon te maken dan zo’n beetje alle andere producten op de planeet. De ‘T’ staat voor transdermaal, wat ‘door de huid heen’ betekent. Sonische golven zijn geluidsgolven. Ze vibreren heel snel. Wanneer deze golven jouw huid binnendringen, gaan ze door tot diep in de poriën. Op milde wijze verwijderen ze vuil en make-up resten waar washandjes en niet-sonische gezichtsborstels niet bij kunnen komen. Sonische golven stimuleren circulatie, exfoliëren de huid zonder eraan te trekken en verbeteren ontgiftiging door jouw huid te stimuleren op cellulair niveau.

 

Siliconen kopstuk 4 ever

Nieuwe onderdelen zijn nooit nodig. FOREO garandeert dat jouw LUNA 3 je levenlang blijft werken.

 

Langere, zachtere aanraakpunten

LUNA 3’s borstelkop is niet alleen 30% groter dan die van LUNA 2, maar ook de siliconen aanraakpunten zijn 30% langer en 25% zachter. Een groter bereik en extra zachtheid betekenen een diepere en mildere reiniging.

 

Aanpasbare kracht

Met 16 verschillende standen, kun jij de sonische intensiteit van de LUNA 3 hoger of lager instellen. Reinig op een manier die past bij jouw unieke huid.

 

Massagebehandeling met de FOREO LUNA 3

Massagebehandeling met de FOREO LUNA 3

Massagebehandeling met de FOREO LUNA 3

De achterkant van de LUNA 3 kan worden gebruikt om je gezicht, hals en nek mee te masseren. De bovenstaande 4 programma’s kan je met 1 klik in de app naar je mobiel downloaden. En daarna uitvoeren met je FOREO. Ik vind dit persoonlijk echt next-level en heel fijn aanvoelen. Ik reinig mijn gezicht elke avond met de FOREO LUNA 3 en ik doe denk ik 3 à 4x per week, wanneer ik er zin in heb, een extra massage. Omdat de massages allemaal heel kort zijn, is het geen grote drempel om ze er ”ff bij te doen”. Dit is voor mij heel fijn en toegankelijk. En het voelt heerlijk aan, alsof je bij de schoonheidsspecialiste ligt 🙂 !

 

Met welke gezichtsreinigers ik de FOREO LUNA 3 gebruik

Met welke gezichtsreinigers ik de FOREO LUNA 3 heb gebruikt

De FOREO LUNA kan met verschillende soorten gezichtsreinigers worden gebruikt. Ikzelf gebruik met mijn gevoelige, droge huid vaak een reinigingsolie die ik meng met water van La Mer (klik hier voor mijn review). En die werkt echt super in combinatie met mijn FOREO voor de gevoelige huid. Maar ook met mijn Ananné crème-reiniger (klik hier voor mijn review) werkt de FOREO top. Ik raad je aan om een gezichtsreiniger uit te zoeken die goed bij jouw huidtype past en jouw huid geeft wat deze nodig heeft. De FOREO werkt toch wel met elke reiniger die in combinatie met water gebruikt dient te worden.

 

Conclusie

Gebruiksgemak van de FOREO app 

Een hele lap tekst! Maar dat is ook wel nodig voor een in-diepte review van zo’n geavanceerd skincare apparaat. Zoals jullie waarschijnlijk al wel door hebben, ben ik ontzettend te spreken over de FOREO LUNA 3 voor de gevoelige huid. Ik ga niet liegen, voordat ik hem ging gebruiken had ik wel wat vrees. Mijn huid kan immers maar heel weinig tolereren en ik ben ontzettend kieskeurig op wat ik op mijn gezicht gebruik. De lila LUNA 3 heeft mijn huid geen seconde geïrriteerd, of droog laten aanvoelen na gebruik. Iets waar ik wel ‘bang’ voor was. In tegendeel heeft het apparaat mijn huid nog stralender gemaakt als deze al was (ik doe natuurlijk heel veel aan mijn huid en onderga 1x per maand een schoonheidsbehandeling i.c.m. bindweefsel massage). En ik heb het idee dat de poriën op mijn neus schoner zijn en ik dus minder ‘zwarte kleine puntjes’ op mijn neus heb.

Buiten de zichtbare verbetering aan mijn huid vind ik het ook een aangenaam gevoel, om mijn huid elke avond te reinigen met de LUNA 3. En het is zo gebeurd, binnen 1,5 minuut zit mijn ritueel er alweer op. Dus het is geen grote extra stap waardoor je weer langer in de badkamer staat.

De massage stand is van een ander niveau, echt heel erg lekker. Ik houd van mijn huid uitgebreid verzorgen en kan echt genieten van de massage pulsaties. Ze zijn niet té sterk, al kan je de intensiteit wel verhogen. Ik ben er erg positief over en vind de FOREO LUNA 3 een prachtig apparaat wat gemakkelijk werkt met de app (daarover hieronder meer) en echt zorgt voor een dagelijks verwen moment.

 

De FOREO LUNA 3 is online te bestellen via de FOREO webshop voor € 199,-. Wat mij betreft een schappelijke prijs voor een apparaat wat je elke dag gebruikt en wat levenslang mee zou kunnen gaan.

 

Over de FOREO LUNA mini 3

Over de Foreo LUNA mini 3 Review

Ik (Wilma) heb de FOREO LUNA mini 3 getest de afgelopen maanden. De LUNA mini 3 is de verbeterde versie van de LUNA mini 2 en de lichtgewicht versie van de LUNA 3. De LUNA mini 3 is even krachtig als de LUNA 3 en heeft een extra functie;  van alle FOREO producten beschikt alleen LUNA mini 3 over een Glow Boost functie, die in 30 seconden je gezicht schoon maakt en verfrist.

 

De kenmerken van de FOREO LUNA mini 3

 • All-Day Glow

De Glow Boost reinigingsmodus zorgt voor een schone, stralende huid in maar een halve minuut.

 • Instelbare tijdsduur en reinigingsintensiteit

Voor een super reiniging stel je jouw eigen tijdsduur in per zone (voorhoofd, wangen, kin) zolang jij dat wilt en hoe krachtig jij dit wilt (stand 1 t/m 12)

 • Superzachte huid

LUNA mini 3’s siliconen aanraakpunten zijn 25% zachter en dat betekent een veel mildere reiniging.

 • T-Sonic™ Reiniging Slim Zweeds Design

Het elegante en moderne design is 100% waterproof.

 • Lichtgewicht

Een handige klein formaat en het lichte gewicht maken dat LUNA mini 3 ideaal is om mee te nemen in jouw hand- of sporttas.

 • 35x Hygiënischer

Dan nylon borstelharen

 • 650 gebruiken

Met één oplaadbeurt

 

Technologische snufjes van de FOREO LUNA mini 3

Technologische snufjes van de Foreo LUNA mini 3 

LUNA mini 3 stuurt 8,000 T‑Sonic pulsaties per minuut jouw poriën in om jouw gezicht beter schoon te maken dan zo’n beetje alle andere producten op de planeet. De ‘T’ staat voor transdermaal, wat ‘door de huid heen’ betekent

Sonische golven zijn geluidsgolven. Ze vibreren heel snel. Wanneer deze golven jouw huid binnendringen, gaan ze door tot diep in de poriën. Op milde wijze verwijderen ze vuil en make-up resten waar washandjes en niet-sonische gezichtsborstels niet bij kunnen komen.

Sonische golven stimuleren circulatie, exfoliëren de huid zonder eraan te trekken en verbeteren ontgiftiging door jouw huid te stimuleren op cellulair niveau.

 

Glow Boost stand van de FOREO LUNA mini 3

Glow Boost stand van de Foreo LUNA mini 3

Glow Boost stand van de Foreo LUNA mini 3

De LUNA mini 3 Glow Boost functie is dus de snelste en zachtste manier om je gezicht super te reinigen en een glow te geven. Voor de reiniging, zoals jij die zelf hebt ingesteld, druk je een keer op de knop. Om de Glow Boost functie te gebruiken druk je 2x op de knop. De Glow Mode kun je instellen op Low-Medium-High.

Ten opzichte van de LUNA mini 2 heeft de mini 3 langere, zachtere aanraakpunten en een verbeterde sonische kracht. Deze reiken tot diep in je poriën om 99,5% olie, vuil, talg, zweet en dode huidcellen te verwijderen.

De LUNA 3 mini is geschikt voor ieder huidtype, maar kun je ook speciaal gebruiken bij de gecombineerde of vette huid waarbij je de dikkere siliconen borstelharen aan de achterkant gebruikt op gebieden ( voorhoofd, neus en kin) die meer olie produceren.

 

Met welke gezichtsreinigers ik de FOREO LUNA mini 3 gebruik;

Met welke gezichtsreinigers ik de Foreo LUNA mini 3 heb gebruikt

De FOREO micro-foam cleanser is natuurlijk bijzonder geschikt om samen te gebruiken met de LUNA mini 3.  Het is een heerlijke schuimende reiniger die ook nog eens heerlijk ruikt.  Maar je kunt ook de cleanser gebruiken uit je eigen verzorgingslijn die past bij je huidtype. Een schuimende cleanser is wel het fijnste omdat deze zacht en soepel over je huid gaat. Ik gebruik mijn FOREO graag in combinatie met het Gold Foam van Alissi Brontë (klik hier voor mijn review). De Micro-Foam Cleanser van FOREO zelf vind ik ook erg prettig werken. Een meer melkachtige cleanser vind ik wat stroever aanvoelen als je met deze siliconen borstelharen je gezicht wilt reinigen.

 

Conclusie

Foreo LUNA mini 3

Meestal ben sta ik wat sceptisch tegenover apparaten die je gebruikt in je verzorgingsritueel.  Niet omdat ik denk dat ze niet werken, maar omdat het een hoop tijd in beslag neemt.  En dat je het om deze reden alleen in het begin gebruikt en dat het apparaat daarna ‘vergeten’ wordt.  Dit geldt zeker niet voor de FOREO LUNA mini 3, want deze manier van gezichtsreiniging neemt nauwelijks meer tijd in beslag als dat je het met je vingers zou doen. En het resultaat is duidelijk vele malen beter en dus ook duidelijk zichtbaar. Ik gebruik de LUNA mini 3 iedere avond 60 seconden op mijn gezicht (zo heb ik het ingesteld) en een extra 60 seconden op mijn hals en decolleté. En iedere ochtend gebruik ik de Glow Boost functie; 30 seconden op mijn gezicht en dan een extra 30 seconden op mijn hals en decolleté. Ik zou mijn LUNA mini 3 ook zeker meenemen op vakantie, want ik kan nu al niet meer zonder 🙂 .

 

De FOREO LUNA mini 3 is online te bestellen via de FOREO webshop voor € 159,-.   Wat mij betreft het geld zeker waard, want zowel het resultaat van de reiniging als ook het leuke design hebben een heel goede indruk op mij gemaakt!

 

FOREO LUNA 3 versus FOREO LUNA mini 3: gebruiksgemak van de FOREO app

FOREO LUNA 3 app

Wilma: Dit vind ik toch wel een bijzonder technisch hoogstandje! Het maakt je LUNA helemaal persoonlijk! Je koppelt je LUNA aan de FOREO app via bluetooth (je moet de LUNA mini 3 ontgrendelen voor het eerste gebruik).

Met de FOREO For You- app personaliseer je het gebruik van de LUNA mini 3 en zorg je ervoor dat de routine past bij jouw persoonlijke voorkeuren. Het wordt aangeraden aan om pulsaties op een lage intensiteit te starten en van daaruit op te werken, dit vooral voor de meer gevoelige huidtypes. Je start de reinigingsroutine door in de app op ¨reiniging starten¨ te klikken, of door op de aan / uit-knop op de LUNA mini 3 te klikken (in beide gevallen worden de exacte instellingen gestart die je eerder in de app hebt gepersonaliseerd).

 • Vind Mijn LUNA

Vind jouw LUNA terug wanneer het verstoppertje speelt.

 • FOREO For You App

De Foreo app houdt jouw LUNA mini 3 geüpdatet met de nieuwste technologieën.

 

De verschillen tussen de FOREO LUNA 3 en de FOREO LUNA mini 3

De verschillen tussen de FOREO Luna 3 en de Foreo Luna Mini 3

FOREO LUNA 3  

 • Groter
 • Massage tool op de achterkant (massages duren 2 – 4 minuten)
 • 16 reinigingsstanden
 • Verkrijgbaar in 3 uitvoeringen: voor de normale huid, voor de gevoelige huid en voor de gemengde huid
 • Duurder dan de LUNA mini 3

 

FOREO LUNA mini 3

 • Lichtgewicht
 • Glow Boost stand (30 seconden)
 • 12 reinigingsstanden
 • In 1 uitvoering verkrijgbaar, alleen de kleur is te kiezen
 • Goedkoper dan de FOREO LUNA 3

 

FOREO LUNA 3 versus FOREO LUNA mini 3: welk device wint?

FOREO Luna 3 versus Foreo Luna Mini 3: welk device wint? 

Eveline: Wat mij betreft is er geen winnaar, maar ik heb wel een duidelijke voorkeur voor de LUNA 3. Ik heb een week gewisseld met mama en dus een week haar LUNA mini 3 gebruikt, dus ik heb een goed beeld kunnen vormen. De LUNA 3 voor de gevoelige huid heeft zachtere siliconen haren dan de LUNA mini 3, wat voor mijn extreem gevoelige huid veel prettiger aanvoelt. Ook vind ik de massagestand van mijn LUNA 3 heel prettig, dit is wat mij betreft een heerlijke ‘extra’ optie die de LUNA mini 3 niet heeft. Daarnaast is de Glow Boost stand van de LUNA mini 3 te heftig voor mijn gevoelige huid. De dikkere siliconen borstelharen op de achterkant is volgens mama (die een gemengde huid heeft) heel fijn op haar voorhoofd en neus. Gebieden waar bij haar huid meer olie geproduceerd wordt. Zij krijgt dit met de LUNA mini 3 Glow Boost stand beter onder controle. Iets waar ze heel enthousiast over is. Ik heb eerder een droge huid en geen zones die extra olie produceren, hierdoor heeft deze stand voor mij ‘minder zin’.

Zoals ik altijd al preach op Beautytijd.nl is het vooral belangrijk producten te gebruiken die bij jouw huidtype passen. Voor mij is de LUNA 3 voor de gevoelige huid hét perfecte apparaat. Ik blijf dit apparaat ook zeker voor altijd gebruiken. Voor mijn moeder is de LUNA mini 3 dan weer fijner, want met haar gemengde huid is de Glow Boost stand echt een uitkomst. Beide apparaten reinigen even intensief en zijn naar persoonlijke voorkeur in te stellen. Zo zie je maar weer: er is niet per sé een winnaar. Het ene apparaat is nou eenmaal anders dan het andere. Het ligt wat ons betreft aan je huidtype, wensen en hoe je hem gaat gebruiken welke LUNA beter bij jou past!

 

Deze review bevat gekregen producten.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 29 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd. Ik woon met mijn man Niels en kater James in Breda centrum.
Naast Beautytijd ben ik eigenaar van ICY Communications (webdesign, SEO & social media marketing). Beautytijd is voor mij een mooie aanvulling op mijn bedrijf en een manier om mijn grootste hobby een invulling te geven.

1 Reactie

 1. Beauty favorieten
  5 juni 2021 / 15:51

  Ik vind de FOREO LUNA 3 ook echt super fijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *