fbpx

Gezonde recepten: knoflooksaus (almost guilt free!)

Ola señorita’s (en señors, misschien :))! Iedereen die mij kent weet dat ik graag kook. Sterker nog, ik zie koken als een van mijn grootste hobby’s. Bij, maar ook tijdens, het koken wil ik nogal eens zelf recepten bedenken. Of zelf variaties op recepten bedenken. Ik probeer de laatste tijd gezonde variaties op onze favoriete recepten te bedenken. Ik wil deze rubriek graag beginnen met mijn zelfbedachte knoflooksaus. Toegeven, sinds Niels en ik samenwonen zijn er bij ons allebei de nodige kilo’s aangevlogen. Daarom focus ik me de laatste tijd op het bedenken van gezonde varianten op onze all-time favorites. Deze knoflooksaus is guilt free. Hij bevat bijna geen calorieën en is erg snel klehr. Benieuwd naar het recept? Laten we beginnen.

Benodigdheden voor 2 personen

  • 1/2 eetlepel citroensap (ik gebruik voor het gemak altijd uit een flesje)
  • 1/2 tot 1 theelepel suiker
  • 3 knoflooktenen (of meer, als je durft….. Wij leven op knoflook dus ik pak er 4)
  • 150 ml Griekse yoghurt 0% vet
  • 3 eetlepels light mayonaise
  • 1 eetlepel gedroogde bieslook
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • Zout (ik gebruik het liefste Himalaya zout)
  • Peper (ik gebruik het liefste 4 seizoenen peper)

Knoflooksaus zelf maken

Kostelijk. Voor als iemand het zich afvraagt; het peper en zoutstel is van Rivièra Maison. Het suikerpotje ook. Ik word op geen enkele manier gesponsord door dit merk, ben alleen groot fan van hun producten. Just putting it out there. De stappen:

Stap 1: Zoet & zuur

Meng het citroensap met de suiker:

N.b. Dit schijnt makkelijker te gaan als je het warm maakt. Ik doe dit zelf nooit.

Stap 2: Insert knoflook, please

Pers de knoflooktenen uit in het citroen-suikermengsel en roer deze erdoorheen tot er een soort papje ontstaat.

Knoflooksaus homemade

Swalalala. Tien euro voor wie dit zo puur opdrinkt.

Stap 3: Griekse yoghurt & light mayonaise

Voeg de Griekse yoghurt en de light mayonaise toe. Als je écht gezond wilt doen kun je de mayonaise weglaten.

Knoflooksaus met Griekse yoghurt

Stap 4: Voeg de kruiden toe

Knoflooksaus kruiden

Roer alles goed door elkaar en klaar ben je!

Knoflooksaus recept

Volg jij ons al op Instagram?

Dit recept staat binnen 5 minuten op tafel en is heerlijk op brood en bij vlees en vis. Als je dit een keer hebt gemaakt wil je nooit meer knoflooksaus uit een pakje, geloof mij maar! Wie gaat hem maken? En laten jullie weten hoe hij is bevallen?

 

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 27 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *