fbpx

Gezonde recepten: Pastasalade met tonijn en serranoham

Gezonde recepten: Pastasalade met tonijn en serranoham

Maandagavond aten wij een super lekkere pastasalade van allerlei producten die we over hadden. Hier kan je natuurlijk eindeloos mee variëren, maar dit was een érg lekkere combinatie. Zo lekker dat ik besloot om hem naast op de Instagram van Beautytijd, ook nog op de blog te delen. En het goede nieuws is, de pastasalade is ook nog eens dieet-proof!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 80 gram volkoren pasta (fusilli)
  • 100 gram eikenbladsla melange, die met rode ui
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • cherry tomaatjes
  • half bakje knoflook olijven
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bakje an­sjo­vis­fi­lets met kap­per­tjes in zonnebloemolie
  • 1 bakje tonijn in olijfolie
  • 2 eetlepels pesto
  • wat geroosterde pijnboompitten
  • 4 plakken serranoham, uitgebakken

Volg jij ons al op Instagram?

Bereidingswijze

Snipper de ui en snijd de cherrytomaatjes en de olijven door midden. Kook de pasta volgens de beschrijving van de verpakking. De pijnboompitten rooster je heel kort in een steelpan, daarna kan je in dezelfde pan de serranoham uitbakken. Doe dit zonder olie / boter, dat scheelt toch weer wat in de calorieën!

 

Meng alle ingrediënten, zonder de sla, in een grote (sla) kom. Het is het lekkerste als je dit even in de koelkast zet, zodat alle smaken goed kunnen ‘’intrekken’’. Je kunt het ook de avond van te voren al maken, dan is hij nog lekkerder! Dit zou ook een goed bijgerecht zijn bij een zomerse BBQ.

 

Smakelijk eten!

Volg:
Eveline

Mijn naam is Eveline, 26 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *