fbpx

HEMA Lippoeder Pallet 01 & Lip Tint Cleanser

Hema Lippoeder Pallet 01 Review

Vandaag review ik een budget make-up topper voor jullie, namelijk het Hema Lippoeder Pallet. Dit cream to powder (crème tot poeder) palette bevat maar liefst vier totaal verschillende matte lip poeders plus een witte basis. Daarnaast review ik ook de Hema lip tint cleanser, een reiniger die je lippen binnen 60 seconden helemaal lipstick vrij maakt. Lees je mee?

De verpakking

Hema Lippoeder Pallet 01 Review

Het Hema lip palette is verpakt in een stevig plastic doosje met een doorzichtige deksel. Ook is er een spons applicator meegeleverd. Ik vind het een gewone, degelijke verpakking. Niet heel bijzonder, maar ook niks mis mee 🙂 . Het zou handig zijn geweest als het palette een spiegel had bevat voor onderweg, maar dit is geen dealbreaker voor mij.

De formule

Hema Lippoeder Pallet 01 Review

Volg jij ons al op Instagram?

Alle tinten hebben een crème-naar-poeder effect wat wil zeggen dat wanneer je ze aanbrengt ze aanvoelen als een crème en daarna transformeren in een soort lip poeder. De witte basis houdt alles op zijn plek en zorgt ervoor dat het poeder goed ”hecht” aan de lippen.

Swatches

Hema Lippoeder Pallet 01 Review

Op deze foto heb ik onder alle swatches de witte basis gebruikt. De kleuren pakken goed op de basis en ”hechten” zich er echt aan. Op mijn arm lijken de vier kleuren best wel veel op elkaar. Dit is echter op de lippen totaal niet het geval, zoals je zult zien op de foto’s hieronder!

Het resultaat

Je ziet hier de witte basis + de tinten van het lip palette van links naar rechts:

Tint 1

Hema Lippoeder Pallet 01 Review

Dit is de lichtste kleur van het palette. Je zou het een koele roze nude kunnen noemen. Ik vind zelf dat deze kleur mijn gezicht niet sprekender maakt. Ik denk dat mijn haar hier te donker voor is. Dit kleurtje zal mooi staan bij mensen met een lichtere huid / haarkleur. Ik vind het een ”okeetje”, een zesje.

Tint 2

Hema Lippoeder Pallet 01 Review

BAM! We zijn bij de tweede kleur van het Hema lip palette aangekomen. En dit is een kleur waar ik van houd! Het is een mooie felle fuchsia tint die mijn gezicht en ogen sprekender maakt. I like it!

Tint 3

Hema Lippoeder Pallet 01 Review

De derde kleur van het lip palette is een roest-achtige oranje tint. Ik vind dit vooral voor de herfst en winter een mooie kleur. De kleur is mooi warm en accentueert mijn blauwe ogen.

Tint 4

Hema Lippoeder Pallet 01 Review

Last but not least; de donkerrode tint uit het palette. Ik denk dat dit mijn favoriet is, ik draag graag rode lipstick! P.s. Zou ik me kunnen aanmelden bij een talentenjacht voor mensen die op duizend verschillende foto’s altijd hetzelfde kijken 😛 ?

Conclusie

Ik vind alle kleuren geslaagd, behalve de meest licht roze tint. Maar dit is natuurlijk puur subjectief en afhankelijk van je huidskleur / haarkleur / oogkleur! De lip poeders brengen alle vier goed en egaal aan, mits je de witte basis ‘crème’ gebruikt. En ze hebben allemaal een matte ‘poeder-achtige’ finish. Ik vind het een gaaf palette, voor een prikkie heb je 4 totaal verschillende lip tinten in een! Wat ik wel nog wil opmerken is dat de lip tinten lang niet zo lang houden als een ”echte” matte lipstick. Na een maaltijd moet je zeker even bijwerken. Maar dit vind ik persoonlijk niet heel storend.

 

Wat is jouw favoriete tint uit dit palette?

De Lip Tint Cleanser

Hema lip tint cleanser review

Hema lip tint cleanser review

Deze lip tint cleanser kwam goed van pas bij het maken van deze review. Tussen de verschillende kleuren door heb ik mijn lippen gereinigd met de cleanser. Het is een soort olie-achtige substantie die je op je lippen aanbrengt en vervolgens na 60 tot 90 seconden afveegt met een watje. Het product doet zijn werk goed. En ik kan me voorstellen dat het handig is als je bijvoorbeeld wisselt van dagelijkse lipstick naar een lipstick voor een feestje! Geen super must-have waar ik hierna niet meer zonder kan, maar zeker een fijn en handig product!

 

 

Het Hema Lippoeder Pallet 01 is te koop voor € 6,50. De Hema Lip Tint Cleanser is te koop voor € 3,50.

 

Deze make-up review bevat gekregen producten.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 28 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

1 Reactie

  1. Tessa
    15 juli 2019 / 19:49

    wat een tof lip palette. de kleuren zijn erg mooi. de lip tint cleaner lijkt me ook erg handig. binnenkort maar een tripje naar hema plannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *