fbpx

Zechsal Pure Elements Balancing Cream Gezichtscrème

Zechsal Pure Elements Balancing Cream Gezichtscrème

Vandaag review ik voor jullie een best wel uniek product. Deze Zechsal Pure Elements Balancing Cream gezichtscrème heeft namelijk een heel bijzondere verpakking. Daarnaast zou de crème volledig in balans zijn met de samenstelling van onze huidcellen. Hoe dit werkt ga ik je vertellen.

Over de Zechsal Pure Elements Balancing Cream

Zechsal Pure Elements Balancing Cream Gezichtscrème

De Pure Elements gezichtscrème van Zechsal, die zowel voor de dag als voor de nacht gebruikt kan worden door mannen én vrouwen, heeft een nieuwe prebiotische samenstelling. Zechsal licht dit begrip en de samenstelling van de crème als volgt toe:

Zechsal Pure Elements Balancing Cream Gezichtscrème Review

Hiernaast bevat de Pure Elements crème natuurlijk het unieke magnesium waar het merk bekend mee is geworden. Zechsal ontwikkelt al haar producten op basis van het unieke magnesium wat zij winnen uit de Zechstein bron. De unieke zoutlaag wordt gewonnen in Tripscompagnie, wat vlakbij Veendam ligt, uit de Zechstein zee. Zechstein zout (bischofiet) is het meest zuivere en edele magnesiumzout dat er is.

De missie van het merk is het magnesium de wereld in te brengen en zo bij te dragen aan de gezondheid en het welzijn van mensen.

Ingrediëntenlijst

Zechsal Pure Elements Balancing Cream Gezichtscrème

Naast het magnesium zijn aan de crème de energie booster NADH, vitamine C en E, hyaluronzuur en micro-elementen toegevoegd. De gezichtscrème zou hierdoor heel erg voedend en hydraterend zijn, een krachtige bescherming bieden en een ‘liftend’ effect hebben.

 

De volledige ingrediëntenlijst van de Pure Elements crème is als volgt:

 • Aqua = water
 • Ethylhexyl stearate = een ester van 2-ethylhexylalcohol en stearinezuur. Functie (s): Skin-Conditioning Agent & Verzachtend
 • Cetearyl alcohol = is van plantaardige oorsprong en kenmerkt een vermenging van beide soorten alcohol: Cetylalcohol und Stearylalcohol. Deze worden ook als vetalcohol gekenmerkt, omdat ze uit plantaardige vetten resp. oliën gewonnen worden.
 • Butyrospermum parkii butter = shea boter
 • Glycerin = is een natuurlijk bestanddeel van vetten en oliën dat hoofdzakelijk bestaat uit triglyceriden (een combinatie van glycerine en drie vetzuren)
 • Magnesium chloride = magnesium zout
 • Sodium hyaluronate = hyaluronzuur = een natuurlijk zuur en huid-eigen ingrediënt: hyaluronzuur bevindt zich overal in ons bind-, epitheel- en zenuwweefsel
 • Tocopherol = de cosmeticanaam van vitamine E
 • Tocopheryl acetate = ester van vitamine E en azijnzuur
 • Helianthus annuus seed oil = zonnebloemolie
 • Xanthan gum = gom die gebruikt wordt als verdikkingsmiddel, stabilisator, emulgator en als vervanger van gluten
 • Caprylyl glycol = wordt gebruikt als een huidverzorgingsmiddel; heeft wat antimicrobiële activiteit en versterkt de werking van andere ingrediënten
 • Sodium ascorbyl phosphate = stabiliseert het gebruik van vitamine C in cosmetische producten
 • P-anisic acid = is een carbonzuur dat aangetroffen wordt in de etherische olie van verschillende planten, waaronder anijs en venkel
 • Dipropylene glycol = glycolether = Glycolen zijn een klasse van alcoholen die twee hydroxylgroepen bevatten die ook diolen worden genoemd. De stof wordt gebruikt als oplosmiddel en middel om de viscositeit te verlagen in  verzorgingsproducten.
 • Glyceryl caprylate = is een co-emulgator die hoofdzakelijk als stabilisator van olie-in-wateremulsies wordt gebruikt.
 • Tetrasodium glutamate diacetate = is gemaakt van plantaardig materiaal, gemakkelijk biologisch afbreekbaar, met een hoge oplosbaarheid over een breed pH-bereik.
 • Cetearyl glucoside = is een op suiker gebaseerde emulgator van plantaardige oorsprong die als stabilisator van olie-in-water emulsies wordt gebruikt.
 • Parfum
 • Limonene = is een terpeen. Het is een kleurloze vloeistof met een kenmerkende, citrusachtige geur.
 • Linalool = is een acyclisch monoterpeen-alcohol en heeft een aangename, naar rozenhout ruikende, geur.
 • Disodium nadh = disodium zout = Skin-Conditioning Agent & Verzachtend
 • Iron oxide = IJzeroxide gebruikt in cosmetische producten is een anorganische verbinding die bestaat uit een of een combinatie van synthetisch bereide ijzeroxiden die gehydrateerde vormen van ijzeroxiden omvat. Het wordt gebruikt om kleur te geven aan cosmetica.
 • Citric acid = citroenzuur = is een organisch zuur. Het komt in citrusvruchten voor en is een natuurlijk conserveermiddel en antioxidant.

Ik zie goede en vooral voedende ingrediënten en geen schadelijke of uitdrogende vormen van alcohol. De ingrediëntenlijst is wat mij betreft goedgekeurd 🙂 .

De innovatieve verpakking

Zechsal Pure Elements Balancing Cream Gezichtscrème

Volg jij ons al op Instagram?

Zechsal Pure Elements Balancing Cream Gezichtscrème

De Pure Elements crème heeft een bijzondere verpakking. Ik bekijk een product altijd eerst voordat ik de eventuele gebruiksaanwijzing lees, maar bij dit product is eerst lezen toch wel handig. De crème heeft een soort schuifsysteem waar je met je vinger over ‘schuift’ totdat er product uit het gaatje komt. Wat grappig! Het voordeel van een dergelijke verpakking is dat de crème en het potje 100% hygiënisch blijven. Daarnaast zijn er geen conserveringsmiddelen gebruikt in deze crème en blijft hij door de innovatieve verpakking toch lang houdbaar. Win-win dus!

Conclusie

Zechsal Pure Elements Balancing Cream Gezichtscrème

Voor het testen van deze gezichtscrème ben ik een maand van mijn standaard Shiseido gezichtsverzorging afgestapt. Ik vind dit altijd spannend, omdat mijn gevoelige huid lang niet alles kan verdragen. Maar deze Zechsal crème gelukkig wel! Mijn huid ziet er stralend uit na het gebruiken van de crème en ook heel egaal. Dit is niet genoemd door Zechsal, maar zowel ik als Niels vonden dat mijn huid er egaler uitzag na het smeren van deze crème. De crème voelt goed aan op mijn huid en heeft een heel neutrale, frisse geur. Daarnaast vind ik de verpakking heel leuk om te gebruiken, lekker schuiven haha. Het kind in mij wordt daar blij van 🙂 . De Pure Elements crème is een fijne gezichtscrème voor dag en nacht die niet plakt, fijn ruikt en de huid intens voedt. Ik vind het een geslaagd product!

 

De Zechsal Pure Elements Balancing Cream gezichtscrème is via deze link te bestellen bij de Zechsal webshop voor € 44,50 (50 ml).

 

Deze huidverzorging review bevat een gekregen product.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 28 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *