Kérastase Genesis Shampoo & Conditioner (Fondant)

Kérastase Genesis Shampoo & Conditioner (Fondant) review

Haaruitval…. vrouwen die er nog nooit mee te maken hebben gehad mogen zichzelf gelukkig prijzen. Helaas hebben zowel ik als mijn moeder allebei heel erg veel last van haaruitval. Kérastase heeft hier recentelijk een nieuwe productlijn voor gelanceerd: Genesis. De Genesis lijn is volgens Kérastase de eerste duo anti-haaruitval haarverzorging. De Genesis lijn belooft een sterkere haarvezel, tot 84% minder haaruitval en beter behoud van de haarvezel. Vandaag review ik de Kérastase Genesis Shampoo & Conditioner (conditioner heet bij Kérastase altijd fondant).

Klik hier om meer reviews van Kérastase producten te lezen.

Over de Kérastase Genesis producten

Kérastase Genesis

Kérastase identificeert twee redenen waarom vrouwen haaruitval ondervinden:

Haaruitval vanaf de wortel

Veranderingen in levensstijl kunnen de haargroei beïnvloeden. Dit kan te wijten zijn aan diëten, stress en hormonale veranderingen. Collageen verhardt rond de follikel. De haarbol raakt geleidelijk los van de hoofdhuid en valt uit in de douche, op het werk of in de auto.

Haaruitval door haarbreuk

Externe factoren, luchtvervuiling en dagelijks gebruik van hitte tools kan de haarvezel verzwakken. Het haar breekt af in het midden waardoor het haar dunner en zwakker wordt. Met breuk groeit het haar nog steeds uit de haarbol, maar dagelijkse blootstelling aan externe factoren kan ook een ontsteking aan de follikel veroorzaken.

 

Kérastase heeft 3 verschillende haartypen geïdentificeerd welke gevoelig zijn voor haaruitval. Via deze link kan je jouw haartype en bijbehorende routine vaststellen op de Kérastase website. De volledige Genesis lijn bestaat uit de volgende producten:

  • Bain Hydra-Fortifiant: Anti haaruitval versterkende shampoo (Perfect voor fijn, vet haar.)
  • Bain Nutri-Fortifiant: Anti haaruitval versterkende shampoo (Perfect voor dik of droog haar.)
  • Fondant Renforçateur: Versterkende anti haaruitval conditioner 
  • Masque Reconstitutant: Versterkend anti haaruitval masker
  • Défense Thermique: Anti haaruitval versterkende föhn fluide
  • Sérum Fortifiant Anti-Chute: Versterkend anti haaruitval serum
  • Ampoules Cure Anti Hair-Fall Fortifying Cure: Versterkende anti haaruitval kuur

 

Kérastase Genesis Shampoo Bain Hydra-Fortifiant

Kérastase Genesis Shampoo & Conditioner (Fondant) review

Volg jij ons al op Instagram?

Ik heb fijn haar wat redelijk snel vet wordt. Daarom was de keuze voor mij snel gemaakt: de Hydra-Fortifiant shampoo, of bain zoals Kérastase het noemt. Dat ik al langer een Kérastase fan ben is geen geheim, ik gebruik het merk al sinds mijn 15e, wat toch alweer 13 jaar lang is. Ik was nog niet bekend met de nieuwe Genesis lijn, maar man o man wat heb ik hem nodig. In het doucheputje en eigenlijk door heel de badkamer (waar ik mijn haar borstel) ligt standaard veel haar. En dat is niet afkomstig van Niels of James, maar echt alleen van mij.

Buiten het feit dat ik daardoor om de dag het hele huis stofzuig, vind ik het ontzettend zonde van mijn haar. Ik doe zo mijn best om mijn haar gezond te houden (zijden kussenslopen, dure haarverzorging, haarvitamines en voedingssupplementen), maar alsnog valt het veel uit. Mijn hoop is dat daar met deze shampoo verandering in gaat komen.

De Kérastase Bain Hydra-Fortifiant is geschikt voor fijn, vet haar. De shampoo verwijdert voorzichtig talg- en vervuilingsdeeltjes. En zorgt ervoor dat het haar gemakkelijk te ontwarren is.

Conclusie

De shampoo ruikt heerlijk en je hebt maar heel weinig nodig om je haar goed te reinigen. De shampoo is ‘doorzichtig’ in plaats van wit zoals een crème, zoals ik eigenlijk gewend ben van een shampoo. De andere variant van de Genesis lijn is wel crème-achtig van structuur en daardoor veel meer voedend voor het haar. Ik merk al meteen na 1x wassen dat mijn haar in de daarop volgende dagen minder snel vet wordt. Top! Dat alleen al is een enorme winst want je haar wassen kost ten eerste veel tijd en is ten tweede per definitie niet bevorderlijk voor de gezondheid van je haar. Je leest mijn hele conclusie onderin deze review.

 

Kérastase Genesis Conditioner Fondant Renforçateur

Kérastase Genesis Shampoo & Conditioner (Fondant) review

De Genesis conditioner (fondant) geeft de vezel voeding en maakt het haar makkelijk te ontwarren. Ook draagt de fondant bij aan extra body in je haar. Je dient de fondant alleen op je lengten aan te brengen (dus niet op de hoofdhuid!). Daarna moet je het inmasseren en 2 tot 3 minuten laten inwerken. Daarna spoel je de fondant uit. Ik vind de geur van de fondant net als die van de shampoo erg lekker. Het is zuinig in gebruik en zorgt voor een luxe gevoel. Een gevoel wat ik eigenlijk altijd heb bij het gebruiken van Kérastase producten. Mijn haar is na het wassen met de shampoo & conditioner heerlijk zacht en nagenoeg pluis vrij. Ik vind het fijn spul.

Conclusie

Voor mij is het zonder wetenschappelijke apparatuur onmogelijk te meten of de Kérastase Genesis Shampoo & Conditioner een sterkere haarvezel oplevert. Simpelweg omdat dit met het blote oog niet vast te stellen is. Wel kan ik je zeggen of de Genesis producen zorgen voor een beter behoud van de haarvezel en dus ook voor minder haaruitval. Dit lijkt in mijn geval wel zo te zijn. Ik (en Niels) hebben allebei het idee dat er minder haar in de douche en badkamer ligt. En dat de conditie van mijn haar (veerkracht, glans en minder pluis) ook verbeterd is. De Genesis producten lijken je haren dus wel echt te versterken, voor zover ik kan beoordelen. Ook is mijn haar een stuk minder snel vet, wat ik ook een grote winst vind. Nu de winter eraan komt (voor mij altijd een periode met nog eens extra haaruitval) overweeg ik, na deze positieve ervaring, om de Ampoules Cure Anti Hair-Fall Fortifying Cure eens te proberen als extra ondersteuning.

Ik ben een groot voorstander van het gebruik van producten die écht bij jouw huid en haar passen. En dus niet zomaar producten te kopen omdat het toevallig een trend is op Instagram. Als je last hebt van haaruitval zou ik je aanraden de test op de Kérastase site te doen en deze lijn eens een keer een kans te geven. Wie weet werkt het bij jouw haar ook en ben je verlost van die verschrikkelijke haaruitval 🙂 .

 

De Kérastase Genesis producten zijn verkrijgbaar bij Barberstore. De shampoo is nu met veel korting via deze link te bestellen voor van € 21,95 voor € 14,95 (250 ml). Ook de conditioner is met veel korting te bestellen via deze link, van € 26,95 voor € 20,95 (2oo ml). Om je Genesis ritueel compleet te maken verkoopt Barberstore ook het haarmasker en de hittebeschermer met veel korting. Dus sla je slag 😀 !

 

Deze review bevat gekregen producten.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 29 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd. Ik woon met mijn man Niels en kater James in Breda centrum.
Naast Beautytijd ben ik eigenaar van ICY Communications (webdesign, SEO & social media marketing). Beautytijd is voor mij een mooie aanvulling op mijn bedrijf en een manier om mijn grootste hobby een invulling te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *