LUSH Bunny Moon Jelly Face Mask

LUSH Bunny Moon Jelly Face Mask

Zoals je in de post over onze beauty aankopen in Parijs al hebt kunnen lezen, heb ik daar in de LUSH dit bijzondere Bunny Moon Jelly Face Mask gekocht. Bunny Moon is een van de vijf relatief nieuwe Jelly gezichtsmaskers van LUSH. Dit masker belooft een zachte en aaibare huid, net als een konijnenvelletje! Ik ben benieuwd.

Jelly Face Mask

LUSH Bunny Moon Jelly Face Mask

LUSH Bunny Moon Jelly Face Mask

Zoals je ziet is het masker echt een jelly. Wat leuk! Ik hou wel van bijzondere skincare producten en deze valt hier zeker onder. Hij doet me ook een beetje denken aan de Jellylicious Wobbling Shower Jelly van Rituals. Ik spot een nieuwe rage in cosmetica land 😉 . LUSH heeft 5 jelly maskers uitgebracht met allemaal een andere werking:

 • 1000 Millihelens: verheldert de tint, verstrakt de huid en laat de huid stralen
 • Bunny Moon: reinigend, hydraterend en kalmerend
 • FOMO: kalmeert een onrustige huid, laat de huid weer stralen
 • Just To Clarify: licht exfolierend masker wat de huid verfrist
 • The Birth of Venus: masker dat de huid in balans brengt, verfrist, verzacht en kalmeert

Ik koos voor Bunny Moon omdat mijn huid niet verstrakt hoeft te worden en niet onrustig is. Dus dit leek me dan de beste keuze!

Bunny Moon ingrediënten

LUSH Bunny Moon Jelly Face Mask

Volgens de website van LUSH bevat Bunny Moon kamille en goudsbloeminfusie, plus 12% honing en zeewier. De kamille (Matricaria chamomilla), goudsbloeminfusie (Calendula officinalis) en zeewier (Chlorophyta, Rhodophyta of Phaeophyta) zie ik niet staan in de ingrediënten lijst. Dit vind ik wel heel bijzonder. Je zou bijna denken dat het een fout is op de website van LUSH. Zo kennen we LUSH namelijk niet. Omdat het me verbaasd ben ik alle ingrediënten op de relatief korte ingrediënten lijst gaan ontleden:

 • Water
 • Propyleen Glycol = aardolie die op veel verschillende manieren wordt gebruikt in de commerciële (en dus ook cosmetische industrie)
 • Honing
 • Talc = een waterstofhoudend magnesiumsilicaat. Talkpoeder komt uit de aardkorst en is verpulverd tot poeder in staat om vocht te absorberen en wrijving te verminderen
 • Kaoline = Chinese klei die de huid reinigt en zuivert
 • Glycerine = Glycerol, is een organisch verbindingsmiddel
 • Carrageenextract = Dit is een extract uit rood eetbaar zeewier (Rhodophyta) en wordt voornamelijk gebruikt omdat het een jelly-achtige, dikke structuur kan geven aan iets.
 • Rozenolie
 • Vanille Absolue = een natuurlijke geurstof die door vloeistofextractie uit vanillestokjes wordt gewonnen
 • Benzoëhars (Styrax tonkinensis) = wordt in de cosmetische industrie vaak gebruikt als fixatief en als geurstof
 • Titanium Dioxide = poedervormige stof die in de cosmetische industrie als witte kleurstof wordt gebruikt
 • Synthetische Fluorflogopiet = kunstmatige stof die een plasticvrij alternatief biedt voor het geven van glans- en kleureffecten aan cosmetische producten
 • Tinoxide = niet organische oxide die in de cosmetica wordt gebruikt om een product dikker en transparanter te maken
 • Coumarine = een aromatische verbinding die in vele plantensoorten voortkomt, dus in andere woorden een natuurlijke geurstof
 • Parfum
 • Kleurstof

Tsja, wat zal ik er eens van zeggen? Het zeewier is teruggevonden in het Carrageenextract, maar in een extractievorm en dus niet puur. De kamille en goudsbloeminfusie kan ik nergens terug vinden. Ik vind dit toch wel teleurstellend en ook misleidend. LUSH gebruikt een bekende term als kamille (rustgevend) en goudsbloeminfusie wat gewoon chique klinkt dus eigenlijk onterecht voor marketing doeleinden.

Gebruik en conclusie

LUSH Bunny Moon Jelly Face Mask

Volg jij ons al op Instagram?

LUSH Bunny Moon Jelly Face Mask

Je kunt de jelly gezichtsmaskers niet rechtstreeks vanuit het potje op je gezicht smeren. Je moet eerst een kleine hoeveelheid jelly in je droge handen tot een soort pasta wrijven en hem dan vervolgens op je (schone) gezicht aanbrengen. Wanneer je het op je gezicht smeert voel je niks meer van de jelly structuur, maar is het eigenlijk een dik masker. Ik vind het masker lekker ruiken en leuk om te gebruiken. Het is toch weer iets anders. Maar vind ik het nou super hydraterend, reinigend en kalmerend? Nee. Dat is het voor mijn huid niet. Het was een leuke afwisseling op traditionele gezichtsmaskers maar voor een echte hydratatie bom pak ik toch liever iets anders.

 

Ik heb het LUSH Bunny Moon Jelly Face Mask zelf gekocht voor € 10,50.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 29 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd. Ik woon met mijn man Niels en kater James in Breda centrum.
Naast Beautytijd ben ik eigenaar van ICY Communications (webdesign, SEO & social media marketing). Beautytijd is voor mij een mooie aanvulling op mijn bedrijf en een manier om mijn grootste hobby een invulling te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *