Maand van Wilma | Januari

Een van mijn goede voornemens voor 2021 is om een maandblog te schrijven op Beautytijd.nl. Omdat ik het leuk vind om wat meer dingen die ik doe of meemaak in mijn leven met jullie delen. Vanwege de lockdown en de hele toestand eromheen zal het voorlopig alleen om dingen gaan van ‘rondom het huis’. En net als iedereen kijk ik uit naar de tijd dat we er weer op uit kunnen!

 

Kerstmis

Kerstmis

De kerstboom is per half januari uit mijn huis verdwenen, geen traditionele kerstboomverbranding deze keer maar opgehaald door de GFT afvaldienst. Het was dan ook geen traditionele Kerstmis.  Kerst 2020 heb ik gevierd met mijn ouders,  zij met z’n tweetjes aan de ene hoek van de tafel en met Eveline en Niels, zij met z’n tweetjes aan de andere hoek van de tafel. Zoon Walter en zijn vriendinnetje konden er niet bij zijn, want 4 gasten was eigenlijk al niet toegestaan, 3 gasten was de norm om te ontvangen met Kerst 2020. Hopelijk wordt Kerstmis 2021 weer als vanouds…..

 

Mijn zoon & schoondochter

Laatste foto bij de boom met mijn zoon & schoondochter

Deze hunk is mijn zoon Walter, samen met zijn mooie vriendinnetje.  Ik wil hem als trotse moeder ook even laten zien. Hij is sinds een jaar student af, woont in Amsterdam, werkt in Utrecht. Gelukkig komt hij bijna ieder weekend nog naar huis (met zijn was) 🙂 . Mijn andere trots, dochter Eveline, is natuurlijk een bekend gezicht 🙂 !

 

Rover dacht slim te zijn….

Rover dacht slim te zijn.... 

Volg jij ons al op Instagram?

Tsja, dit is Rover !  Hij doet zijn naam eer aan, want het is echt een grote boef. Een pittige rode kater van ongeveer 4 jaar oud. Ik heb hem uit het asiel, dus zijn precieze leeftijd is beetje een gok. Rover heeft maar één doel in zijn leven en dat is eten. Hier was hij op jacht naar coquilles….  die natuurlijk niet meer in dit zakje zaten.

 

Het huis waar ik ben geboren

Het huis waar ik ben geboren

Op een lange wandeling met Eveline kwam ik langs mijn geboortehuis,  nr 5a  een bovenwoning in een drukke straat in Breda. Ik heb hier de eerste 10 jaar van mijn leven gewoond en op de grote open zolder leren fietsen. Het is nu in gebruik als studentenhuis. Stiekem hoopte ik dat er iemand naar buiten kwam en dat ik dan zou durven vragen of even binnen zou mogen kijken. Dit gebeurde helaas niet, haha.

 

Foto’s maken met een lekker theetje

Foto's maken met een lekker theetje

Ik ben een thee drinkster. Koffie lust ik niet. Bovenstaande foto is genomen in  de ‘Beautytijd foto kamer’ waar Eveline en ik regelmatig zitten. Deze keer onder het genot van heerlijke verse kruidige blaadjesthee (van het Nederlandse merk Skin for Skin).

 

Terugblik van Facebook: 4 jaar geleden (toen alles nog normaal was…..)

Terugblik van Facebook: 4 jaar geleden (toen alles nog normaal was.....)

Shoppen met mijn moeder en dochter! Dit doen wij normaal gesproken zo’n 2x per jaar. Helaas dus niet in 2020. Deze foto kreeg ik als facebookherinnering, wat ik altijd een leuk moment vind. Hopelijk kan het snel weer, lekker shoppen in Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Utrecht of Den Haag. Allemaal leuke steden waar we altijd genieten met z’n drieën. En hopelijk houdt mijn moeder het nog lang vol, zij is in 2020 alweer 80 jaar geworden. Zou je niet zeggen, hé?

Wandelen door Breda centrum

Wandelen door Breda centrum

Op een stadswandeling (met Eveline) hebben we veel leuke stukjes van Breda gezien. Ik ben eigenlijk helemaal geen wandelaar, maar sinds de sportscholen dicht zijn, is het ongeveer de enige beweging die ik heb. Eveline wil altijd lopen, want die doet aan het 10.000 stappen-per- dag-challenge. Als sportieve moeder ondersteun ik haar hierin natuurlijk graag 🙂 .

 

Bloemetje van een geheime aanbidder….. (?)

Bloemetje van een geheime aanbidder..... (?)

Ik ben gek op bloemen. Eigenlijk staat er altijd wel een boeket ergens in mijn huis. Vaak op dit tafeltje, want dat staat centraal in de kamer en zo zie ik het boeket uit alle hoeken.  Dit was een supermooi verjaardags boeket van een lieve vriend, die zijn naam niet op het kaartje had gezet. Wel een leuke tekst erop, waarbij ik toch vrij snel wist wie de afzender was.

 

Thuiswerken

Thuiswerken

Hier Rover nog een keertje zonder zak op z’n koppie. Ik heb mijn laptop in de woonkamer staan, waar ik op een gewone eetkamerstoel zit.  Omdat ik nogal lang en vaak achter mijn laptop zit ligt er een special comfort kussentje op. Dit kussentje wordt regelmatig in beslag genomen, zoals je ziet.

 

Wandelen door het Markdal

Wandelen door het Markdal

Wandelen door het Markdal

Hier was ik weer aan het 10.000 stappen lopen met Eveline. Ik woon vlak bij het Mastbos waar kasteel Bouvigne staat en vaak lopen we ook langs De Mark (een beek, maar stroomafwaarts een rivier). In het Markdal zie je dus af en toe mooie vogels. Vandaag een reiger gespot.

 

Gezonder eten

Gezonder eten

In het kader van iets gezonder eten, om wat Corona-kilootjes kwijt te raken, probeer ik wat minder koolhydraten te eten. Vaak een rijstwafel i.p.v. een boterham. Hier lekker met avocado en een gekookt eitje.

Gezonder eten

En bij het avondeten, geen pasta/rijst/aardappels maar alleen een stukje vis (of vlees) en wat meer groenten. Dit vind ik op zich prima te doen. Veel moeilijker is het om suiker te minderen. Ik ben gek op chocolade, drop en … een wijntje of gin tonic. Pfffff, het leven is zo saai zonder een beetje alcohol.

 

Dit was ‘m dan, mijn eerste maandblog. Op naar Februari, die normaal gesproken in het teken staat van Carnaval. Ik ga dit geweldige feestje erg missen, dat weet ik nu al. Maar ja,  het is niet anders….

 

Groetjes,

 

Wilma

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral huidverzorging en make-up zijn mijn passies, mijn focus ligt op het testen of producten geschikt zijn voor de ‘ervaren huid’.

4 Reacties

 1. jane
  2 februari 2021 / 09:27

  Wat leuk een maandvlog ,heel gezellig geschreven dat moet je er maar in houden 2021

  • Wilma
   Auteur
   2 februari 2021 / 13:27

   Dankjewel Jane 🙂

 2. Jaimy
  2 februari 2021 / 14:01

  Wat een leuk overzicht! Mag ik vragen waar je tas vandaan komt? Prachtige tas.

  • Wilma
   Auteur
   3 februari 2021 / 13:29

   Dankjewel Jaimy 🙂 De tas is van Lauren Ralph Lauren, gekocht bij de Bijenkorf … in het winterseizoen 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *