fbpx

MAC Pigment Oogschaduw Rose

MAC Pigment Oogschaduw Rose

Vroeger kocht ik zowat al mijn make-up van MAC. Sterker nog, als er een limited edition collectie uitkwam reed ik met mijn goede vriendin Lauren op de release datum om 07:00 s’ochtends naar Rotterdam. Zo wisten we zeker dat we de producten konden bemachtigen. Inmiddels verkopen ze MAC ook bij de Hudson Bay in Breda en is voor mij de hype er wel af. In Parijs swatchte ik voor de lol de pigment oogschaduws van MAC en voelde ik weer iets van die hype van vroeger. Ik vond de kleur Rose erg mooi en besloot hem te kopen om te testen. Alles voor Beautytijd 😉 .

De pigment oogschaduws van MAC

De pigment oogschaduws van MAC zijn anders dan ‘normale’ oogschaduws. Een pigment is een sterk geconcentreerd los poeder wat in een flesje zit. De pigments kunnen zowel subtiel als intens aangezet worden voor verschillende soorten ooglooks. Pigment oogschaduws worden vaak gebruikt voor, zoals ik dat noem, Instagram make-up looks. Vanwege de intensiteit en bijzondere looks die je ermee kunt maken. Ik vind het zelf super mooi en leuk voor feestjes / festivals / uitgaan.

MAC Pigment Oogschaduw Rose

Volg jij ons al op Instagram?

De verpakking

MAC Pigment Oogschaduw Rose

De verpakking van de MAC Pigment Rose is zoals we kennen van MAC; simpel, strak en met zwart. Ik vind dit een prima look voor producten. Het oogt professioneel en netjes op mijn kaptafel. Als je het dekseltje van het potje draait zit er nog een plastic tussenstukje om te voorkomen dat het fijne, losse pigment poeder alle kanten op waait. Dit hebben de Inglot Pure Pigment oogschaduws die ik laatst reviewde bijvoorbeeld niet. Ik vind dit persoonlijk wel fijn gedaan, het voorkomt toch potentiële verspilling van pigment.

Gebruiksaanwijzing en swatch

Bij de MAC counter adviseerden ze mij om de pigment nooit droog op te brengen. Hij hecht dan namelijk niet goed aan je ooglid. Ze raden aan om een spuitje van de MAC Prep + Prime Fix + Primer op de oogschaduw kwast te sprayen en die dan rechtstreeks in het potje pigment te dopen. Ik ben de beroerdste niet dus kocht ik de limited edition MAC Prep + Prime Fix + Primer Rose (met rozengeur) erbij. Hieronder zie je een swatch van de MAC Pigment Oogschaduw Rose die ik op de bovengenoemde manier heb gemaakt.

MAC Pigment Oogschaduw Rose

MAC Pigment Oogschaduw Rose

Wat een glitter <3 !

Resultaat en conclusie

MAC Pigment Oogschaduw Rose

MAC Pigment Oogschaduw Rose

MAC Pigment Oogschaduw Rose

MAC Pigment Oogschaduw Rose

MAC Pigment Oogschaduw Rose

Voor deze look heb ik het Huda Beauty The New Nude palette gebruikt en het Rose pigment van MAC op mijn bewegend ooglid aangebracht. Ik vind het zelf super mooi geworden en heb op het feestje veel complimenten gekregen over mijn oogschaduw. Ik dacht zelf altijd dat een look maken met een pigment een stuk meer werk en ”gefrut” was dan een look met normale oogschaduw. En dat is ook zeker zo. Anders dan MAC zegt vind ik dat je het pigment niet kunt blenden. Als je dat probeert vervaagt heel de kleur en glitter en is wat mij betreft het effect van een pigment weg. De enige manier dat je dit mooi kunt aanbrengen is door de fixing spray op je oogschaduw kwast te sprayen en die vervolgens in het potje te dopen. En je kwast vervolgens op je oog te deppen. Per oog moest ik deze stap 3x herhalen om hem op deze manier op mijn hele ooglid te krijgen. Ik vind dat zelf niet erg, maar wel het vermelden waard. Een pigment opbrengen doe je zeker niet ”even snel”, maar is de extra tijd en moeite wat mij betreft helemaal waard. De ooglook heeft bij mij een feestje + daarna uitgaan in de stad overleefd!

 

Ik heb de MAC Pigment Oogschaduw Rose zelf gekocht voor € 23,00.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 28 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *