Paula’s Choice 2% BHA Liquid Exfoliant

Het merk Paula’s Choice gelooft in de beste wetenschappelijke keuzes op het gebied van huidverzorging. Mijn eerste review van dit merk is van de bekende Paula’s Choice 2% BHA Liquid Exfoliant. De filosofie van Paula’s Choice is: Smart, Safe Beauty. Huidverzorging moet goed zijn voor je huid en gewoon doen wat het belooft, zonder uitzonderingen. De huidverzorging van Paula’s Choice heeft maar één doel: je vooruithelpen met effectieve, veilige samenstellingen. Elk product wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek en wordt nooit op dieren getest.

Paula’s Choice: “Beauty begins with truth”

Klik hier om meer reviews van Paula’s Choice producten te lezen.

Verminderen van grove porien en pigmentvlekjes

Paula’s Choice producten bieden veel mogelijkheden. Op advies van Paula’s Choice heb ik de afgelopen periode een aantal producten getest. Ik heb aangegeven te willen inzetten op het verminderen van grove porien en pigmentvlekjes. En gezien mijn leeftijd ook graag op anti-aging. Mijn huidtype laat zich het beste omschrijven als normaal / gecombineerd met ietwat grove poriën op de neus en wangen. In de winter voelt mijn huid op de wangen wat droger aan dan normaal. Als ik google op producten voor grove poriën kom ik uit op producten voor de vette huid, die last heeft van acné en mee-eters. Nou, dat heb ik niet! Dus hoe kom ik van die grove poriën af zonder een product te gebruiken wat mijn huid uitdroogt?

Over de Paula’s Choice 2% BHA Liquid Exfoliant

Paula's Choice 2% BHA Liquid Exfoliant Review

Volg jij ons al op Instagram?

De meest krachtige BHA Exfoliant van Paula’s Choice geeft mooie resultaten op een gecombineerde tot vette huid met mee-eters en puistjes. De vloeistof voel je nauwelijks op je huid en wordt snel opgenomen. Helpt dode huidcellen te verwijderen, ook in de poriën. BHA werkt ontstekingsremmend en helpt zo tegen puistjes en roodheid. De Paula’s Choice Skin Perfecting  2% BHA Liquid Exfoliant is hun best verkopende product ter wereld!

Voor welk huidtype is dit product geschikt?

 • Huidtype: gecombineerde huid, vette huid
 • Huidprobleem: puistjes, mee-eters, grove poriën, roodheid

Voordat je begint is het verstandig om je huid even te laten wennen aan het gebruik van een exfoliant. Bouw het gebruik daarom in enkele weken voorzichtig op tot 1 à 2 keer per dag. Het kan in begin even zoeken zijn naar wat de beste frequentie is voor je huid. Gebruik overdag altijd een dagcrème met tenminste SPF30 als laatste stap in je huidverzorgingsroutine. Je huid wordt namelijk iets gevoeliger voor zonlicht door het gebruik van een exfoliant, dus de kans op verbranding en zonneschade neemt iets toe.

De belangrijkste ingrediënten zijn:

 • SALICYLZUUR/BHA
  Vooral een exfoliant die dode huidcellen verwijdert van het huidoppervlak én binnenin de poriën. Ideaal in de strijd tegen puistjes en mee-eters. Werkt ook sterk kalmerend.
 • GROENE THEE EXTRACT
  Een krachtige antioxidant en werkt sterk kalmerend op de huid. Heeft overtuigend bewijs dat het vele voordelen heeft voor de huid, waaronder de werking tegen huidveroudering.
 • METHYLPROPANEDIOL
  Bevordert de opname van ingrediënten door de huid, zoals salicylzuur. Werkt ook hydraterend en kan een bevochtigend “laagje” op de huid achterlaten.
 • INGREDIËNTEN:
  Aqua, Methylpropanediol (hydration), Butylene Glycol (hydration), Salicylic Acid (Beta Hydroxy Acid, exfoliant), Polysorbate 20 (stabilizer), Camellia Oleifera (Green Tea) Leaf Extract (skin calming/antioxidant), Sodium Hydroxide (pH balancer), Tetrasodium EDTA (stabilizer), Phenoxyethanol (preservative).

Conclusie

Paula's Choice 2% BHA Liquid Exfoliant Review

Ik gebruik de Skin Perfection 2% BHA Liquid Exfoliant om mijn poriën te verkleinen. Om mijn huid eerst te laten wennen aan het gebruik van een exfoliant ben ik begonnen met 3x per week in de avond. Dat ging prima en nu gebruik ik het iedere avond, dat werkt voor mij goed. Ik vind deze frequentie ook genoeg omdat ik geen onzuivere huid heb. Daarom was ik bij aanvang een beetje verbaasd dat ik dit product kreeg om te testen. Maar bij het lezen wat de ingrediënten doen ben ik helemaal gerust gesteld en met veel vertrouwen deze ‘wereldwijd bekende’ exfoliant gaan gebruiken. Én het gaat bijzonder goed naar wens! Mijn poriën zien er veel verfijnder uit en mijn huid verdraagt het product heel goed, zonder mijn huid uit te drogen waar ik vooraf wat bang voor was. Heel fijn om Paula’s Choice Skin Perfection 2% BHA Liquid Exfoliant te hebben leren kennen! En om te zien dat het product haar beloftes helemaal waar maakt.

 

De Skin Perfection 2% BHA Liquid Exfoliant kost € 34,00 en is via deze link te bestellen op de officiële webshop.

 

                   Deze review bevat gekregen producten.

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral huidverzorging en make-up zijn mijn passies, mijn focus ligt op het testen of producten geschikt zijn voor de ‘ervaren huid’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *