Puressentiel Gezondheidsproducten

Puressentiel Gezondheidsproducten Review

In 2005 hebben Isabelle en Marco Pacchioni (Frankrijk) het Laboratoire Puressentiel opgericht uit passie voor aromatherapie en natuurlijke actieve stoffen.  Zij hebben een omwenteling teweeg gebracht op de markt van essentiële oliën. Zo is aromatherapie dankzij ‘gebruiksklare’ producten toegankelijker geworden. Het merk Puressentiel heeft een groot gamma van veilige, werkzame en gebruiksvriendelijke gezondheidsproducten ontwikkeld. Vandaag reviewen wij van Puressentiel uiteenlopende producten zoals de Zuiverende Luchtspray, Gewrichten- en Spieren Gel, Resp Ok Luchtspray en de Stress Roller.

 

Over Puressentiel

Puressentiel Gezondheidsproducten Review

Volg jij ons al op Instagram?

De producten van Puressentiel bieden aromatherapie binnen ieders bereik. Omringd door plantkundigen, ingenieurs, experts in aromatherapie en toxicologen, artsen en apothekers, worden innovatieve, werkzame en praktische producten geformuleerd met aangename texturen en geuren. De weg naar essentiële oliën en het gebruik ervan wordt dankzij gebruiksklare producten vergemakkelijkt.  Op alle producten staat een duidelijke gebruiksaanwijzing en zijn voorzorgsmaatregelen aangegeven.

Het doel is om natuurlijke oplossingen te bieden voor de kwaaltjes van elke dag: een zuivere binnenlucht, soepele spieren en gewrichten, een goede ademhaling, een gevoel van dagelijks welzijn, een goede bloedsomloop en zoveel meer.

 

Puressentiel Gewrichten & Spieren Gel

Puressentiel Gewrichten & Spieren Gel Review

De Puressentiel Gewrichten en Spieren Gel wordt aanbevolen voor sporters (voor en na de inspanning) en voor personen die last hebben van spierpijn (torticollis, rugpijn, spiersamentrekkingen, verlate spierpijn, stijfheid).  Deze gel masseer je goed op de plaatsen van je lichaam waar je last hebt van je gewrichten of spieren. De belofte is dat de pijn wordt bestreden en het welzijn wordt verhoogt.

De Gewrichten en Spieren Gel bevat 14 essentiële oliën met rustgevende parfums (Kajapoetolie, Loopkamille, Kruidnagel, Eucalyptus, Bergthee, Jeneverbes, Lavandin, Marjolein, Pepermunt, Niaouli, Nootmuskaat, Den, Rozemarijn, Terpentijn). De essentiële oliën zijn EOBBG (Essentiële Oliën Botanisch en Biochemisch Gedefinieerd) –

De formule is van 99,9% natuurlijke oorsprong – Zonder kleurstof – Zonder bewaarmiddel – Zonder synthetisch parfum – Zonder minerale oliën.

De hoofdingrediënten zijn:

 • Roomse Kamille – chamomilla recutita flower extract
 • Eucalyptus Globulus eucalyptus globulus
 • Gaultheria – gaultheria procumbens (wintergreen)

 

De Puressentiel Gewrichten en Spieren Gel kost 13,80/60ml en is via deze link verkrijgbaar via de officiële webshop

Mijn mening

Puressentiel Gewrichten & Spieren Gel Review

Wilma: Ik gebruik de Gewrichten en Spieren Gel voornamelijk voor mijn (lage) rugpijn. Dit kwaaltje is zolang ik mij herinner helaas een deel van mijn leven. Soms heb ik er meer last van dan anders en dan biedt deze gel enorme verlichting.  Mijn sportieve prestaties zijn van zo’n laag niveau dat ik daar nauwelijks spierpijn van heb. Na een lange wandeling kunnen mijn heupgewrichten een paar uurtjes later soms wat stijf zijn, ook dan biedt de gel verlichting en versoepeling. Ik vind Puressentiel Gewrichten en Spieren Gel een fijn product altijd in huis te hebben!

 

Puressentiel Zuiverende Luchtspray

Puressentiel Zuiverende Luchtspray Review

De Puressentiel Zuiverende Luchtspray helpt om de lucht in al je leefruimten te zuiveren. Denk hierbij aan het verdrijven van vervuilde of rokerige lucht, geuren van beddengoed of tapijten, dieren, slaapkamers van kinderen of volwassenen, vochtige plaatsen, toilet, in kantoren, werkplaatsen, openbare plaatsen, de auto, keuken… Deze Zuiverende Luchtspray bevat 41 EOBBG essentiële oliën (Essentiële Oliën Botanisch en Biochemisch Gedefinieerd).

De essentiële oliën en plantaardige alcohol in de Zuiverende Luchtspray zijn van 100% natuurlijke oorsprong – Zonder kleurstoffen – Zonder bewaarmiddelen – Zonder synthetische geuren. Het gepatenteerde pompsysteem zonder drijfgas is volkomen veilig en heeft een sterke diffusie door microverspreiding.

 

De hoofdingrediënten zijn:

 • Tea tree – melaleuca alternifolia
 • Citroen – citrus limon
 • Tijm – Thujanol

 

De Puressentiel Zuiverende Luchtspray kost € 25,95/200ml en is via deze link verkrijgbaar bij de officiële webshop

Mijn mening

Puressentiel Zuiverende Luchtspray Review

Wilma: het zuiveren van leefruimten vind ik echt een gevoelskwestie. Hiermee bedoel ik te zeggen dat je op zich niet merkt dat door een zuiverende spray je leefruimte ‘schoon’ is. Maar wat  je wel merkt is dat nare geurtjes in ruimtes verdreven worden. Om te beginnen met het zuiveren van je leefruimten met de Puressentiel Zuiverende Luchtspray start je met een aanvalsdosis van 6 tot 8 verstuivingen in de lucht en in de vier hoeken. Je kunt de spray ook rechtstreeks verstuiven op tapijten of beddengoed. Daarna moet je wel de ruimte verlaten om de spray 30 minuten te laten inwerken. Hierna zet je het raam nog even open om de ruimte te laten doorwaaien.  Na de 1e aanvalsdosis is het voldoende om 2 verstuivingen per dag te gebruiken.  Dus als je een zuiver huis wilt dan is de Puressentiel Zuiverende Luchtspray een 100% natuurlijke oplossing!

 

 

Puressentiel Resp Ok Luchtspray

Puressentiel Resp Ok Luchtspray Review

De Ademhaling Resp Ok lijn bestaat uit diverse producten met essentiële oliën die een goede ademhaling bevorderen. Uiteenlopend van neus-en keelspray, tabletten, siroop, massage balsem tot een luchtspray.  De Puressentiel Resp Ok Luchtspray is niet om in te nemen, maar biedt een vrije ademhaling door verstuiving in de lucht, op een zakdoek of in een bak met heet water.

De Resp Ok Luchtspray is een product uit de Puressentiel aromatherapie en bevat 19 EOBBG essentiële oliën (Essentiële Oliën Botanisch en Biochemisch Gedefinieerd).  De formule is van 100% natuurlijke oorsprong – Zonder drijfgas – Zonder bewaarmiddelen.

 

De hoofdingrediënten zijn:

 • Tea tree – melaleuca alternifolia
 • Citroen – citrus limon
 • Eucalyptus Globulus – eucalyptus globulus
 • Atlasceder – cedrus atlantica

 

De Puressentiel Resp Ok Luchtspray kost € 10,95/20ml en is via deze link verkrijgbaar bij  de officiële webshop.

Mijn mening

Puressentiel Resp Ok Luchtspray Review

Wilma:  deze Luchtspray wordt aanbevolen tegen winterse ongemakken en seizoensgevoeligheden.  Ik ben allergisch voor alles wat er in de lucht zweeft. Vroeger was dit alleen in de lente, maar al heel lang heb ik er last van in alle seizoenen. Er zijn dagen bij dat ik door mijn allergie niet uit mijn ogen kan kijken en ik dat het behoorlijk benauwd heb, dus dan is een ademhalingsverlichtende spray altijd welkom. De Puressentiel Resp Ok luchtspray kun je op verschillende manieren gebruiken en vergemakkelijkt zo je ademhaling. Ik zeg de moeite van het proberen waard!

 

Puressentiel Stress Roller

Puressentiel Stress Roller Review

De Puressentiel Dagelijks Welzijn lijn biedt o.a.  de Stress Roller die helpt om spanningen los te maken en gevoelens van benauwdheid, zenuwachtigheid of mentale vermoeidheid te doen afnemen.

De Stress Roller bevat 12 EOBBG essentiële oliën (Essentiële Oliën Botanisch en Biochemisch Gedefinieerd) met kalmerende, ontspannende en relaxerende eigenschappen. Bevat alleen 100% natuurlijke bestanddelen – Zonder synthetisch parfum – Zonder bewaarmiddelen – Zonder minerale oliën – Zonder kleurstoffen.

 

De hoofdingrediënten zijn:

 • Roomse Kamille – chamomilla recutita flower extract
 • Echte Lavendel – lavandula angustifolia
 • Bittere Sinaasappel – Citrus aurantium ssp. amara (folia)
 • Ylang -Ylang – cananga odorata

 

De Puressentiel Stress Roller kost € 11,80/5 ml en is via deze link verkrijgbaar bij de officiële webshop.

 

Mijn mening

Puressentiel Stress Roller Review

Eveline: in tijden van stress slaap ik slecht, ik ben dan te druk in mijn hoofd en kan daarom niet ontspannen.  Maar ook overdag heb ik wel eens stress als de werkdruk te hoog is. Met de Puressentiel Stress Roller neemt het spanningsgevoel echt voelbaar af. Je kunt deze stress roller zo vaak gebruiken als je wilt.  Je brengt het aan door op de binnenkant van je polsen te rollen en daarna 10x lang en diep de geur in te ademen. Ik vind de Puressentiel Stress Roller superhandig om altijd overal bij de hand te hebben!

 

Op de website van Puressentiel  vind je meer over het merk, de producten-lijnen en informatie over aromatherapie.

 

Deze review bevat gekregen producten.

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral huidverzorging en make-up zijn mijn passies, mijn focus ligt op het testen of producten geschikt zijn voor de ‘ervaren huid’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *