Yves Saint Laurent Paris Eau de Parfum

Yves Saint Laurent Paris Eau de Parfum Review

Het eerste parfum van het huis Yves Saint Laurent werd al gelanceerd in 1964. Dit parfum kreeg de naam Y en is samen met andere lanceringen van YSL, waaronder Rive Gauche (1970), Opium (1977) en Paris (1983) inmiddels uitgegroeid tot moderne klassiekers in de parfumwereld.  En het zijn allemaal nog steeds bestsellers! Vanaf het eerste moment en dan bedoel ik echt vanaf 1983 ben ik fan van het parfum YSL Paris. Na bijna 40 jaar is dit nog altijd mijn absolute lievelingsparfum.  Ik breng vandaag een ode in de vorm van een review aan het heerlijk bloemig Yves Saint Laurent Paris Eau de Parfum.

Klik hier om meer reviews van Yves Saint Laurent producten te lezen.

 

Over Yves Saint Laurent Paris Eau de Parfum

Yves Saint Laurent Paris Eau de Parfum Review

Volg jij ons al op Instagram?

“Het parfum Paris van Yves Saint Laurent is een geurige ode aan de lichtstad. In het hart van deze geurige ode aan de lichtstad onthult de delicate roos een diepe en magische persoonlijkheid. De hoofdnoten viool, bergamot en oranjebloesem zijn fris en subtiel, en flirten met tederheid en vrolijkheid. Het bloemrijke en licht poederachtige hart verhoogt de meest vrouwelijke bloem die de natuur ooit gemaakt heeft, de Provençaalse roos of de Rosa Centifolia, versterkt door de zoetheid van iris. De florale aroma’s worden vastgehouden in de basis door de diep houtige noten van sandelhout en vetiver”

 

De geurnoten van Yves Saint Laurent Paris Eau de Parfum op een rijtje:

  • Hoofdnoten: Viool, Bergamot en Oranjebloesem
  • Hartnoten: Provençaalse Roos (Rosa Centifolia) en Iris
  • Basisnoten:  Sandelhout en Vetiver

De roos wordt omschreven als de ‘de meest vrouwelijke bloem’, daar ben ik het helemaal mee eens. Volgens Wikipedia is  Rosa Centifolia  oftewel de Provençaalse roos, Koolroos of Rose de Mai, een hybride roos ontwikkeld door Nederlandse veredelaars in de periode tussen de 17e eeuw en de 19e eeuw, mogelijk eerder. De kleur van deze roos is roze en het model heeft heel veel kleine rozenblaadjes. Je ziet de Provençaalse Roos vaak geschilderd op een dik soort papier, op oude prenten in schilderijtjes.

 

 

Mijn mening

Yves Saint Laurent Paris Eau de Parfum Review

Ik kan de geurbeleving natuurlijk niet mooier beschrijven dan hierboven genoemd. Voor mij is de geur van de roos in deze YSL Paris Eau de Parfum, die boven alles uitkomt, de meest fijne geur die ik ken. Geen ander bloemig parfum waar ook maar iets van de geur van een roos inzit, haalt het wat mij betreft bij de geur van de roos in het parfum Yves Saint Laurent Paris. De flacon, (die hier alleen maar van een kant is gefotografeerd) heeft aan de ene kant Yves Saint Laurent staan en op de andere kant Paris met de letters YSL erdoorheen gegrafeerd. De sierlijke uitstraling van de flacon staat als eerbetoon aan de stad Parijs.

YSL Paris Eau de Toilette is de lichtere variant en heeft dezelfde geurnoten maar minder geurbestanddelen dan het YSL Paris Eau de Parfum. Voor mij is de Eau de Toilette de geschikte versie voor in de zomer! Natuurlijk is dit voor iedereen verschillend,  zo zou je de Eau de Toilette bijv. overdag kunnen gebruiken en het Eau de Parfum in de avond.

Yves Saint Laurent Paris Eau de Parfum is dus al bijna 40 jaar mijn lievelingsparfum, ik hoop dat ik dit de komende 40 jaar ook (nog) kan zeggen 😊

 

Hieronder vind je de prijzen en beschikbare flacons in ml van het Yves Saint Laurent Paris Eau de Parfum:

  • 50 ml Eau de Parfum YSL Paris kost € 114,00
  • 75 ml Eau de Parfum YSL Paris kost € 146,00
  • 125 ml Eau de Parfum YSL Paris kost € 175,00

 

Ik heb het YSL Paris Eau de Parfum zelf gekocht en ben gegaan voor de grootste flacon van 125 ml,  die qua inhoud/ prijs/ kwaliteitsverhouding altijd het voordeligst is. Deze kost € 175,00 en is vaak bij o.a. Douglas met 25% korting verkrijgbaar.

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral huidverzorging en make-up zijn mijn passies, mijn focus ligt op het testen of producten geschikt zijn voor de ‘ervaren huid’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *