Rituals The Ritual of Ayurveda Douche Olie en Lichaamsolie Vata

Rituals The Ritual of Ayurveda Douche Olie en Lichaamsolie Vata

I <3 Rituals! Al sinds het merk bestaat ben ik echt een enorme fan van Rituals. Ik vind de meeste producten echt heerlijk ruiken, maar bovenal ook heel erg goed werken. De douchefoams en geurstokjes van Rituals zijn natuurlijk erg bekend, net als de body crèmes en scrubs. Maar Rituals heeft sinds een tijdje twee nieuwe producten in het assortiment. Namelijk douche olies en lichaamsolies in verschillende varianten. De The Ritual of Ayurveda is mijn favoriete lijn van Rituals. In dit artikel review ik de Rituals The Ritual of Ayurveda Douche Olie en Lichaamsolie Vata!

Klik hier om meer reviews van Rituals producten te lezen.

De verpakkingen

De verpakkingen van Rituals wisselen best wel vaak. Ik vind deze verpakkingen mooi, simpel en strak. De douche olie zit in een plastic pompflacon en de lichaamsolie in een glazen flacon met een verstuiver. Glas is natuurlijk luxueuzer dan plastic, maar glas in de douche lijkt me niet zo veilig dus snap ik deze oplossing. Ik ga de producten nu stuk voor stuk bespreken.

The Ritual of Ayurveda Douche Olie

The Ritual of Ayurveda Douche Olie

De Ayurveda douche olie van Rituals ruikt heerlijk naar Indiase Roos en Amandelolie. De douche olie verandert na contact met water in een lekker zacht schuim. Ik vind de verpakking mooi en chique ogen: rood-roze met Aziatische versieringen en een doseerpomp. Dit is natuurlijk erg praktisch onder de douche.

Ingrediëntenlijst en conclusie

The Ritual of Ayurveda Douche Olie

Zoals je ziet is het hoofdbestanddeel van de douche olie soja olie. Verder zie ik geen alcohol of andere uitdrogende elementen op de ingrediëntenlijst staan. Dit merk je ook wel, de olie voelt tijdens het douchen al erg hydraterend aan. Normaal gesproken smeer ik mezelf helemaal in na het douchen, ofwel met een lekkere vette body crème ofwel met lichaamsolie. Maar dit is niet perse meer nodig na het gebruik van de Rituals douche olie. Mijn huid voelt zacht en soepel aan, maar niet vet! Ik vind dit een heerlijk product om te gebruiken voor het slapengaan, dan ga je lekker geurend en zacht, en niet plakkend van bodylotion (!), je bedje in.

The Ritual of Ayurveda Lichaamsolie Vata

The Ritual of Ayurveda Lichaamsolie Vata

Volg jij ons al op Instagram?

De Vata lichaamsolie is een zogenaamde droge olie. Dit houdt in dat de olie snel intrekt en geen ‘’vettig’’ olielaagje achterlaat op de huid. Volgens de website van Rituals is de olie 100% natuurlijk en voedt hij de huid met voedende zoete Amandelolie en Basilicum. De lichaamsolie is verrijkt met voedende kruiden volgens de Ayurvedische traditie en samengesteld voor de Vata Dosha. Ik had echt geen enkel idee wie of wat daarmee bedoeld werd, dus ik ben even gaan Googlen. En mensen ik kan jullie mededelen dat Vata Dosha staat voor ‘lucht en ruimte’ en dat dit element verantwoordelijk is voor beweging binnen onze lichaam en geest. Splendid.

Je hebt ook nog twee andere elementen namelijk; Pitta wat bestaat uit ‘vuur en water’ en Kapha wat bestaat uit ‘water en aarde’. Rituals heeft voor beide elementen ook nog een aparte lichaamsolie, die ik wellicht nog ga kopen en reviewen als deze op is.

Ingrediëntenlijst

The Ritual of Ayurveda Lichaamsolie Vata

Buiten de parfum zie ik alleen maar verschillende soorten oliën staan. De claim van Rituals over dat de olie 100% natuurlijk is lijkt me dus wel grotendeels waar. In hoeverre de oliën bewerkt zijn kan ik zo niet beoordelen. Vaak zijn oliën die voor cosmetica gebruikt worden van cosmetische kwaliteit, wat inhoudt dat de oliën bewerkt zijn zodat ze er mooier uit zien. Veel oliën die puur zijn, of bijna helemaal puur, zijn namelijk troebel of bruinig van kleur. Dit wordt vaak niet mooi bevonden en daarom bewerkt voor cosmetica. In hoeverre Rituals bewerkte oliën gebruikt weet ik niet.

Wat ik wel weet is dat de geur van zoete Amandelolie vrij sterk wordt overheerst door een kruidige geur. Ik vind het niet perse naar Basilicum ruiken, maar wel erg kruidig. Deze geur houdt een aantal uur aan. Ik vind het wel lekker ruiken, maar mijn vriend vindt het echt geen lekker luchtje. Dus dat is wel een dingetje; ik raad aan om de olie even te testen in een Rituals filiaal voordat je hem koopt!

Conclusie

Verder doet de lichaamsolie van Rituals absoluut 100% wat hij belooft; hij voedt en verzorgd je huid erg goed en trekt absurd snel in, zeker voor een olie. Hij smeert ook makkelijk. Ik vind dit inmiddels vele malen fijner dan ”traditionele” bodylotion of body crème, want dan kan je vaak wel even wachten voordat het helemaal is ingetrokken.

Ik ben benieuwd naar de andere twee lichaamsoliën uit de Ayurveda lijn! Elke lichaamsolie heeft een eigen beschrijving met wat voor ‘beweging’ je hem het beste kunt aanbrengen. Ik vind dat soort beschrijvingen van de achterliggende rituelen en werking van het product altijd wel interessant.

 

Ik heb de douche olie en lichaamsolie zelf online besteld. De douche olie kost € 8,50 en de lichaamsolie kost € 19,50.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 29 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd. Ik woon met mijn man Niels en kater James in Breda centrum.
Naast Beautytijd ben ik eigenaar van ICY Communications (webdesign, SEO & social media marketing). Beautytijd is voor mij een mooie aanvulling op mijn bedrijf en een manier om mijn grootste hobby een invulling te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *