Sephora Green Clay Mask

Sephora Green Clay Mask Review

Toen mijn broer Walter een halfjaar in Barcelona studeerde ben ik daar uiteraard langsgegaan. Wat is dat toch een gave stad! Zon, zee, strand, terrasjes, architectuur, winkels & een bruisend stadsleven; Barcelona has it all. En wat ze daar ook hebben is een muy grande Sephora. Daar moest ik uiteraard langs. Ik kocht daar onder andere dit Green Clay Mask van het merk Sephora zelf. Dit masker zou purifying (reinigend) werken en de poriën verkleinen. Ik vind het reinigen van mijn huid heel erg belangrijk, maar ben vaak huiverig voor reinigende (klei) maskers. Vaak zijn deze te heftig / uitdrogend voor mijn normaal tot droge huid. We gaan het uittesten!

Sephora’s Clay Masks

Sephora heeft verschillende soorten kleimaskers. De verpakkingen van de maskers doen me denken aan de fruitzakjes die ik mijn babynichtjes wel eens zie eten. Haha. Anyhow, voor elk huidprobleem is er een verschillend masker:

  • Purple Clay Mask: Voedend & verzachtend
  • Blue Clay Mask: Ontgiftend & laat de huid weer adem halen
  • Green Clay Mask: Reinigt en verkleind de poriën
  • Yellow Clay Mask: Revitaliseert en geeft weer veerkracht aan de huid
  • Red Clay Mask: Geeft de huid weer energie en gaat vermoeidheid tegen
  • Pink Clay Mask: Egaliseert & verhelderd
  • White Clay Mask: Mineraliserend & verzachtend
  • Grey Clay Mask: Matteert & balanceert

Ik heb zowel het Green Clay Mask als het Pink Clay Mask gekocht om te proberen. Het roze kleimasker zal ik later reviewen. De maskers van Sephora kunnen ook als multi-masker worden gebruikt. Dat is een nieuwe ”masker-trend”. Je smeert verschillende maskers op verschillende zones van je gezicht om verschillende huidproblemen aan te pakken.

Sephora Green Clay Mask Review

Ingrediënten

Sephora Green Clay Mask Ingredienten

Kaolin klei, een reinigende en soort van ”vuil-ontrekkende” soort klei, staat als nummer 2 op de ingrediëntenlijst. Dit is goed, dat betekent dat het masker bijna volledig uit Kaolin klei bestaat. Het derde ingrediënt is Shea Butter, een verzorgende boter. Dit vind ik ook een pluspunt, het masker zou dus mogelijk niet heel erg uitdrogen. Verder zie ik geen opvallende ingrediënten op de lijst staan.

Aanbrengen van het Green Clay Mask

Het masker moet op een schone en droge huid worden aangebracht. Ik heb het kleimasker aangebracht met mijn speciale ”masker-kwast” van The Body Shop. Maar dit kan je natuurlijk ook gewoon met je handen doen. Ik heb het masker er 15 minuten op laten zitten, toen begon mijn huid behoorlijk droog aan te voelen en heb ik het eraf gewassen onder de douche.

Sephora Green Clay Mask Review

Volg jij ons al op Instagram?

Conclusie

Tijdens het aanbrengen voelde ik al dat het masker op sommige plekken ging tintelen. Dit was vooral op mijn neus en wangen. Daar moet je niet van schrikken, het betekent dat het masker zijn werk doet. Nadat ik het masker had verwijdert was mijn huid niet rood of geïrriteerd, maar hij voelde wel een beetje droog aan. Als je een vette huid hebt denk ik niet dat je dit probleem zult ervaren, maar ik met mijn redelijk droge huid dus wel. Het masker wordt niet hard na het opbrengen, ik raad aan om het masker niet langer dan 15 minuten te laten zitten. Dit staat overigens ook op de verpakking. Volgens de verpakking zitten er 4 maskers in. Als je een beetje zuinig aan doet denk ik persoonlijk dat je wel 6 maskers uit deze verpakking kunt squeezen. Ik vind het een redelijk fijn masker. De reden dat ik het niet heel erg fijn vind is puur gebaseerd op mijn drogere huid en het uitdrogende effect. Ik denk dat dit een geweldig en goed reinigend masker is als je een normale tot vette huid hebt. Want mijn huid voelt nu wel heel erg schoon aan.

Sephora Green Clay Mask

Ik heb het Sephora Green Clay Mask masker zelf gekocht. Het kost € 5,95, wat ik zeer betaalbaar vind. Zeker als je bedenkt dat je minstens 4 maskers uit deze verpakking kunt halen. Dat is nog geen € 1,50 per masker!

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 28 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *