fbpx

Shampoobars Shampoo Bar Kaneel (voedt het haar & stimuleert haargroei)

Shampoobars Shampoo Bar Kaneel (voedt het haar & stimuleert haargroei) review

Steeds meer merken houden zich bezig met het verkleinen van hun ecologische voetafdruk op de aarde. Een voorbeeld hiervan is het reduceren van het gebruik van plastic. Shampoo bars zijn hier een geweldig voorbeeld van. Een shampoo bar is namelijk shampoo, maar dan in een ‘vaste vorm’. Hierdoor is er geen plastic verpakking materiaal nodig. Vandaag review ik de Shampoo Bar Kaneel van Shampoobars.

Over de Shampoo Bar Kaneel

Shampoobars Shampoo Bar Kaneel (voedt het haar & stimuleert haargroei) review

Op de website zijn ontzettend veel verschillende shampoo bars te koop. Elk met een andere werking. Daarnaast hebben ze ook conditioner bars, body bars, bath bombs en nog veel meer. Ik koos voor de Shampoo Bar Kaneel omdat deze het haar zou voeden en haargroei zou moeten stimuleren. En dat is precies wat ik nodig heb, want ik wil graag langer haar. De shampoo bar reinigt het haar en is vegan, cruelty free en vrij van palmolie. Hij zou ongeveer 80 wasbeurten mee moeten gaan.

Ingrediënten

Kaneel

 • Glycerin = een organisch verbindingsmiddel, zorgt ervoor dat een product makkelijker smeerbaar is en glad is van structuur.
 • Sodium Laureth Sulfate = reiniger / zeep die vet en viezigheid verwijdert. Klik hier om meer te lezen over het gebruik van SLS en Shampoo Bars.
 • Sodium Chloride = beter bekend als tafel zout en wordt in cosmetica gebruikt als mondverzorgingsmiddel, smaakstof, viscositeit verhoger en / of verdikkingsmiddel
 • Cocamidopropyl Betaine = oppervlakteactieve stof die voor schuim zorgt
 • Butyrospermum Parkii Butter = shea boter
 • Olea Europaea Fruit Oil = olijfolie
 • Lauric Acid = Een van de vele vetzuren die in kokosolie en andere natuurlijke vetten voorkomen, laurinezuur heeft meerdere toepassingen in cosmetica. De natuurlijke laurierachtige geur kan in grote hoeveelheden worden gebruikt om geur aan producten toe te voegen, maar wordt vaker gebruikt als basis voor reinigingsmiddelen en, in toenemende mate, voor zijn huidverzachtende werking.
 • Citric Acid = Citroenzuur en zijn diammonium-, kalium- en natriumzouten worden allemaal gebruikt om cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging te conserveren door metalen te cheleren (complexeren).
 • Parfum
 • Butylphenyl Methylpropional = parfum ingrediënt met een sterk bloemige geur.
 • Benzyl Salicylate = Een vluchtige geurstof met een zoete, bloemige geur die wordt gebruikt om cosmetische producten en parfums geur te geven.
 • Coumarin = is een aromastof die van nature voorkomt in Chinese kaneel, tonkabonen en bergamot.
 • Linalool = behoort samen met limoneen tot de meest gebruikte geurstoffen in producten als deodorant, shampoo en wasmiddel.
 • Alpha-Isomethyl Ionone = kleurloos en het heeft een poederige geur die doet denken aan orris en viooltjes
 • +/- CI 16035, CI 42090, CI 19140 = natuurlijke kleurstoffen.

Ik zie een hoop voedende en haar verzorgende ingrediënten zoals glycerine, shea boter, olijfolie en lauric acid. Dit klinkt alvast goed.

Gebruik & Conclusie

Shampoobars Shampoo Bar Kaneel (voedt het haar & stimuleert haargroei) review

Voordat ik aan de slag ging met mijn shampoo bar, heb ik braaf de instructie video op YouTube gekeken. De methode van de shampoo bar direct op mijn haar wrijven sprak mij het meeste aan, dus daar ben ik voor gegaan. Na mijn haar een maand met de shampoo bar te hebben gewassen kan ik het volgende concluderen over de shampoo bar:

 1. Schuimt heerlijk
 2. Reinigt mijn haar SUPER goed, er blijft echt geen vuil achter
 3. Droogt niet uit, maar voedt mijn haar goed
 4. Haar pluist minder
 5. Ruikt heerlijk
 6. Is zuinig in gebruik
 7. Is stevig en breekt niet snel (hier was ik bang voor, maar dit bleek onterecht)
 8. Geeft plezier in gebruik, het is toch ‘leuker’ dan saai shampoo in je haar smeren

Ik vind het een top product en ben benieuwd naar de conditioner en body bars van deze website. Of de shampoo bar mijn haargroei stimuleert is nu nog niet te zeggen. Wel lijkt het alsof ik minder haaruitval heb sinds ik de bar gebruik. Het is een goed initiatief met het oog op het milieu. En het feit dat de shampoo bar vegan en cruelty free is vind ik nog een pluspunt.

 

Je bestelt de Shampoo Bar Kaneel via deze link voor € 7,95.

 

Deze review bevat een gekregen product. 

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 28 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *