Yves Saint Laurent Touche Éclat Blur Primer

Yves Saint Laurent Touche Éclat Blur Primer Review

Al sinds mijn tienerjaren ben ik fan van de beauty producten van Yves Saint Laurent. In de tientallen jaren daarna staan de producten met de mooie klassieke ontwerpen nog steeds hoog op mijn ‘wishlist’. En regelmatig koop ik dan ook een nieuw beauty product of een al bekend favoriet product . Vandaag review ik, voor mij een nieuw product, de Yves Saint Laurent Touche Éclat Blur Primer.

Klik hier om meer reviews van Yves Saint Laurent producten te lezen.

 

Het verhaal van Yves Saint Laurent in het kort:

De wereld van het merk Yves Saint Laurent wordt gekenmerkt door buitengewone passie, creativiteit en fantasie. De in 1936 in Algerije geboren ondernemer Yves Mathieu Saint Laurent had al op jonge leeftijd een enorm talent voor de wereld van schoonheid. Voordat hij in 1961 zijn eigen Haute Couture Huis in Parijs zou openen, werd hij in 1957 op 21-jarige leeftijd bij Dior benoemd als jongste chef designer aller tijden. Zijn eerste damesgeur, ‘Y’ kwam in 1964 op de markt. De succesgeschiedenis van modehuis Yves Saint Laurent leeft vandaag nog verder met onder andere de succesgeur Opium en de Touche Éclat concealer.

 

Over de Yves Saint Laurent Touche Éclat Blur Primer

Yves Saint Laurent Touche Éclat Blur Primer Review

 Volg jij ons al op Instagram?

“De Touche Éclat Blur Primer van Yves Saint Laurent is een verhelderende primer die oneffenheden vervaagt en de uitstraling van de foundation versterkt. De Touche Éclat Blur Primer bereidt de huid voor op het aanbrengen van foundation, voor een optimaal make-up resultaat: de zichtbaarheid van de poriën is verminderd, de huidtextuur voelt gladder aan en de huidskleur is egaler. De universele primer geeft een subtiele, gouden glans aan de foundation. De formule is verrijkt met vier voedende oliën om de huid ongelooflijk zacht te laten aanvoelen en laat geen olie-achtig residu achter”.  De primer is geschikt voor alle huidtypes.

De kenmerken van YSL Touche Éclat Blur Primer:

  • Basis primer voor foundation
  • Vervaagt oneffenheden van de huid
  • Vermindert de zichtbaarheid van poriën
  • Geeft een subtiele, gouden glans aan de foundation
  • Een voedende formule die de huid zacht laat aanvoelen

 

Gebruiksaanwijzing

Yves Saint Laurent Touche Éclat Blur Primer Review

Een kleine pompje van de Touche Éclat Blur Primer is genoeg om op je hele gezicht aan te brengen.  Breng het aan op de rug van je hand of op een vingertop. Daarna werk je vanuit het midden van je gezicht naar buiten toe met je vingers (of een kwast).  Je voelt gelijk hoe zijdezacht de primer is, het lijkt een soort van fluweel.

 

Swatch

Yves Saint Laurent Touche Éclat Blur Primer Review

Zie je de goudkleurige vlokjes in het druppeltje, wat mij betreft geeft dit een luxe uitstraling 🙂 Deze hoeveelheid is dus genoeg om aan te brengen op je gezicht. Ik kan helaas nergens terugvinden wat die gouden vlokjes zijn, het zal geen bladgoud zijn want anders zou dit zeker vermeld worden in de ingrediënten lijst.  Golden shimmer wordt het genoemd en dat geeft dus blijkbaar de  ‘ultieme helderheid’  bij het aanbrengen van de primer op je gezicht.

 

Conclusie

Yves Saint Laurent Touche Éclat Blur Primer Review

Touche Éclat betekent letterlijk vertaald ‘fonkelende aanraking en Blur betekent ‘vervagen’. De YSL Touche Éclat Blur Primer geeft je huid dus een glansversterking en vervaagd imperfecties tegelijkertijd. De textuur is zo ongelooflijk zacht en het maakt je huid zo mooi fluweelachtig en egaal,  ik zou hier mijn hele lichaam wel mee in willen smeren.  Maar kostentechnisch houd ik het alleen bij mijn gezicht, waar het ook voor bedoeld is natuurlijk. Ik vind dat de Touche Éclat Blur Primer mijn foundation mooi en gemakkelijk laat aanbrengen en ook de houdbaarheid verlengd. En het voelt de hele dag comfortabel aan. De primer vervaagd mijn porien, maar ze worden niet 100% onzichtbaar. Als je van een mooie glow houdt, is afpoederen van je foundation na de YSL Touche Éclat Blur Primer niet persé nodig. Want de primer plakt niet en glanst niet te overdreven veel. Ik persoonlijk hou het graag een beetje mat en poeder dus wel mijn foundation lichtjes af.  Met als resultaat de hele dag een perfecte look !

De Yves Saint Laurent Touche Éclat Blur Primer kost € 51,95. Ik heb deze primer zelf gekocht bij Douglas.

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral huidverzorging en make-up zijn mijn passies, mijn focus ligt op het testen of producten geschikt zijn voor de ‘ervaren huid’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *