fbpx

Bluem Oxygen Fluid Mondwater & Oral Gel

Bluem Oxygen Fluid & Oral Gel Review

Mijn eerste kennismaking met het merk bluem was met de tandpasta (met en zonder fluoride) en het mondwater. Bluem heeft zoveel mooie producten te bieden voor een gezonde mond met als geheim de geleidelijke afgifte van zuurstof in de mond. Vandaag mijn review over Oxygen Fluid (wound support) mondwater en Oral Gel (wound support). Dit is speciaal ontwikkeld voor mensen met een gevoelige mond. Het is bedoeld als medisch hulpmiddel voor genezing van wonden in de mond. Het helingsproces kan met gebruik van Oxygen Fluid en Oral Gel worden versneld.

Over bluem Oxygen Fluid & Oral Gel (wound support)

Bluem Oxygen Fluid & Oral Gel Review

Volg jij ons al op Instagram?

Oxygen Fluid (wound support) mondwater bevat een hogere concentratie actieve zuurstof dan het normale mondwater van bluem.  Het werkt heel effectief bij verschillende problemen in de mond. Denk aan trekken van tanden of kiezen, wonden na implanteren, wonden die ontstaan door een slecht passend kunstgebit of wonden door chemotherapie of bestraling. Gelukkig maken de meeste van ons dit niet iedere dag mee. Maar mocht je toch een keer aan de beurt komen dan kan Bluem Oxygen Fluid je helpen om irritatie te voorkomen en wonden sneller te genezen.

Bluem Oral Gel (wound support) richt zich op dezelfde mondproblemen als Oxygen Fluid.  Deze gel kun je gebruiken om probleemgebieden specifiek aan te stippen. Dit kan rechtstreeks vanuit de tube  of met de speciale Oral Gel applicator.  Eventueel kan de plek met een wattenstaafje worden droog gemaakt, zodat de gel beter blijft zitten. Probeer om de gel zo lang mogelijk te laten zitten, maar niet langer dan één uur.  Het gebruiksadvies is om de Oral gel maximaal 3x per dag na het poetsen met bluem tandpasta te gebruiken. (En/of na het spoelen met bluem mondwater!! let op: het gewone mondwater)!!  Of zoals aangegeven door de tandarts, mondhygiënist of implantoloog.  Het tubetje van 15 ml kun je gemakkelijk meenemen in je tas of broekzak.

Bluem Oral Gel

Bluem Oxygen Fluid & Oral Gel Review

Bluem Oxygen Fluid & Oral Gel Review

Bluem Oral Gel is speciaal ontwikkeld door een team van implantologen, kaakchirurgen en tandartsen. De gel bevat een hogere concentratie actieve zuurstof en verhoogt de zuurstofspanning in de mond. Het versnelt de genezing van wonden in de mond, daarom wordt het wound support genoemd. De gel werkt effectief en versnelt de genezing van bloedend en ontstoken tandvlees (parodontitis), ontstekingen rond implantaten (peri-implantitis). Veel (tand)artsen adviseren dit product voor wondgenezing na het trekken van tanden en kiezen, na implanteren, bij een slecht zittend kunstgebit of na chemotherapie

De voordelen van Oral Gel (wound support) op een rijtje:

 • medisch hulpmiddel met extra hoge concentratie actieve zuurstof
 • het versnelt de genezing van bloedend tandvlees
 • het vermindert pockets (ruimtes) rondom tanden en implantaten
 • het versnelt wondgenezing na het trekken van tanden en kiezen en na implanteren
 • het versnelt genezing van wonden in de mond na chemotherapie
 • het versnelt genezing van wonden door een slecht passend kunstgebit
 • het werkt snel en effectief!

Ingrediënten

Aqua, Alcohol, Glycerin, Silica, Sodium Saccharin, Sodium Perborate, Citric Acid, PEG-32, Sodium Gluconate, Lactoferrin, Xanthan Gum, Cellulose Gum 

Conclusie en Gebruik

Ik heb de Oral Gel (wound support) uitgeprobeerd nadat ik een stukje te hete pizza had gegeten. Ik dacht een open wondje op mijn gehemelte is ook een pijnlijk wondje. Het was echt best een gevoelig plekje.  Gelijk aangestipt met de Oral Gel en dat nog op dezelfde dag 2x herhaald. De volgende dag was het wondje niet meer gevoelig en eigenlijk zo goed als genezen. Geen gevoelig plekje meer,  fijn hoor. Ik heb gemerkt dat het droogmaken met een wattenstaafje heel goed werkt.  Doe je dat niet, dan glijdt de gel gemakkelijk weg. Als je dus het plekje waar het wondje zit eerst droog maakt, dan blijft de Oral Gel beter ‘plakken’.  Mooi en handig product van bluem!

Bluem Oxygen Fluid

Bluem Oxygen Fluid & Oral Gel Review

Bluem Oxygen Fluid is een zacht mondwater (speciaal voor de gevoelige mond) wat je kunt gebruiken voor de genezing van problemen in de mond,  zoals:

 • ontstoken of bloedend tandvlees (kan bij iedereen weleens voorkomen….)
 • parodontitis (tandvleesontsteking die verder gaat dan het tandvlees)
 • peri-implantitis (ontsteking of afbreken van bot rondom een implantaat)
 • wondgenezing na implanteren
 • pockets (ruimtes) rondom tanden en implantaten
 • wonden in de mond (na extractie (operatief verwijderen van tand of kies), door chemotherapie/radiotherapie of een slecht passend kunstgebit)

Het mondwater heette ook een tijd Perio Care. Deze flessen zijn ook nog steeds in omloop. De inhoud van dit mondwater is exact hetzelfde, alleen staat er een andere naam op het etiket. Check dus altijd voor de juiste houdbaarheidsdatum het etiket van de fles.

De voordelen van Oxygen Fluid (wound support) op een rijtje:

 •  unieke formule met een hoge concentratie actieve zuurstof
 • het versnelt genezing van wonden in de mond
 • sneller herstel na implanteren of kaakchirurgische operatie
 • vermindert pockets rondom implantaten en tanden
 • uitermate geschikt voor mensen met een gevoelige mond
 • vrij van kleurstoffen, smaakstoffen en schuimmiddelen

Ingredienten

Aqua, Glycerin, Sodium Citrate, Citric Acid, Sodium Perborate, Sodium Gluconate, Cellulose Gum, Sodium Methylparaben, Sodium Saccharin

Conclusie en Gebruik

Mijn conclusie zal kort zijn, want ik ben gezegend met nog allemaal mijn eigen tanden.  Ik heb weleens heel af en toe ontstoken tandvlees, maar dat mag geen naam hebben.  Als het zich nog eens voordoet zal ik zeker bluem Oxygen Fluid gebruiken.  Mijn vertrouwen in bluem is groot,  het merk wordt dan ook door de beste tandartsen aanbevolen. Voor degene die wel met problemen (zoals beschreven) in de mond te maken hebben, vertrouw ik erop dat dit zachte mondwater de pijn snel zal verzachten.  Hoe te gebruiken?  Na het poetsen (met bluem tandpasta) 60 seconden spoelen. Bij voorkeur na iedere maaltijd of tenminste 2x per dag. Tenzij anders aangegeven door de behandelend arts. Oxygen Fluid mondwater schuimt niet, dus het is wel even wennen aan de beleving en smaak!

 

Bluem Oxygen Fluid en Oral Gel zijn te bestellen via hun eigen webshop. Hun innovatieve producten hebben al verschillende prijzen gewonnen, waaronder Beste Product van het Jaar 2018 – 2019.

Oxygen Fluid Wound Support Mondwater  € 24,95 (500 ml)

Oral Gel Wound Support  € 21,36 (15ml)

 

De bluem Oxygen Fluid is nu met korting verkrijgbaar bij bol.com voor € 20,99. En de bluem Oral Gel is bij bol.com te koop voor € 20,17.

 

Deze review bevat gekregen producten.

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma, mijn leeftijd is geheim :), en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral skincare en make-up zijn mijn passies, ik kijk er naar uit veel producten te reviewen voor onze beautyblog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *