fbpx

Hairfinity Strengthening Amino Masque

Het merk Hairfinity ken je misschien wel van de bekende haarsupplementen; Hairfinity Healthy Hair Supplements. Veel beroemdheden endorsen deze supplementen op hun social media kanalen. Ik heb deze haarsupplementen een hele tijd terug (lees: 4 jaar geleden) een halfjaar geslikt. Daar was ik toentertijd erg over te spreken. Mijn haar is niet perse gegroeid, waar ik ze eigenlijk voor gekocht had, maar brak wel veel minder snel en het zag er stralend uit. Wel vond ik ze erg duur, namelijk 35,- voor 1 potje waar je een maand mee doet. Ik ben nu net begonnen met de Sugarbearhair Hair Vitamins, maar hier ga ik een ander blog bericht aan weiden. Vandaag review ik het Hairfinity Strengthening Amino Masque haarmasker voor beschadigd haar!

Hairfinity strengthening amino masque

Wat dit masker belooft

Dit masker zou beschadigd haar herstellen en de haarschubben versterken door middel van aminozuren. Het masker zou je haar ook vitaliteit teruggeven en intens voeden. Het haar zal sterker worden en minder poreus zijn naarmate dit masker voor een langere tijd wordt gebruikt. Daarnaast beschermt dit masker je haar tegen gespleten haarpunten en haarbreuk. Dit klinkt allemaal geweldig natuurlijk, maar werkt het ook echt? Laten we eerst eens een kijkje nemen naar de ingrediënten.

Ingrediëntenlijst

Hairfinity strengthening amino masque

Uit de ingrediëntenlijst blijkt dat het masker geen sulfaten, siliconen, parabenen, ftalaten, minerale olie en petroleum bevatten. Dit zijn kunstmatige stoffen die niet alleen niet erg goed zijn voor het haar, maar waar mensen die een gevoelige hoofdhuid hebben ook heftig op kunnen reageren. Top dus dat dit er niet in zit! Volgens de website van Hairfinity zelf bestaat meer dan 94% van het Hairfinity Strengthening Amino Masque uit natuurlijke ingrediënten en water. Als je de lijst naloopt zie je inderdaad heel veel natuurlijke oliën en ingrediënten staan. Wel zie ik Cetyl Alcohol hoog in het lijstje staan, maar dit lijkt qua eigenschappen niet op ethyl alcohol, wat een uitdrogende werking kan hebben. Cetyl alcohol is een vetalcohol en wordt gebruikt om het masker steviger en dikker te maken. Ook geeft het een paarlemoerglans glans en een fluweelzacht gevoel aan het masker. De stof vergemakkelijkt de doorkambaarheid van je haar. Nothing to worry about dus.

Hairfinity strengthening amino masque

Volg jij ons al op Instagram?

Het enige wat ik opvallend vind aan de ingredientenlijst is het feit dat de werkzame stoffen Collageen hydrolysaat (Hydrolyzed Collagen), wat het lichaamseigen collageen netwerk ondersteunt in de onderste helft van de lijst staat. Evenals MSM (Demethyl Sulfone), wat zorgt voor meer vitaliteit in je haar, wat vrijwel helemaal onderin staat. Dit zijn de stoffen waarmee Hairfinity dit masker vooral promoot, maar hoe lager op de ingrediënten lijst: hoe minder er van de stof in het product zit. Dat vind ik een bummer. Maar goed, ik heb het masker nu een maand getest en hieronder vertel ik je wat ik ervan vind!

Conclusie

Ik heb dit masker dus een maand getest. Dit houdt in dat ik het elke week 1x heb aangebracht op handdoek droog haar en 5 minuten heb laten intrekken. Ik vind het een prettig masker om te gebruiken, het ruikt lekker en brengt makkelijk aan. Ook heb je niet veel nodig, a little really goes a long way. Mijn haar is in deze maand weinig gegroeid, maar dit is normaal voor mij. Mijn haar groeit namelijk ontzettend langzaam. Wel merk ik dat mijn haar sterker aanvoelt. En een stuk meer glanst dan voorheen! Het ziet er gewoon gezonder uit. En ook niet onbelangrijk, het masker maakt mijn haar niet vet. Ik heb al veel maskers geprobeerd in mijn leven, maar dit masker van Hairfinity is een van de weinige maskers die écht iets lijkt te doen aan de conditie van mijn haar. Op de foto hieronder heb ik mijn haar natuurlijk laten drogen, ik vind mijn haar vrij pluisvrij en gezond ogen. Ik vind dit masker een aanrader en de investering waard als je droog en beschadigd haar hebt, zoals ik. Hairfinity verkoopt naast dit masker een complete lijn met shampoo, conditioner, haarverzorging en supplementen. Ik ga deze lijn als ik wat van mijn voorraad heb opgemaakt zeker eens proberen!

Hairfinity strengthening amino masque

Ik heb dit masker zelf gekocht. Het masker kost € 38,95 voor 240 ml.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 27 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *