Laura Mercier Eye Basics Oogschaduw Primer

Laura Mercier Eye Basics Oogschaduw Primer Review

Vandaag review ik de Laura Mercier Eye Basics Oogschaduw Primer. Het merk Laura Mercier dankt haar roem aan haar natuurlijke manier van opmaken; de ‘Flawless Face’ techniek. De vormgeving van de producten van Laura Mercier vind ik altijd stijlvol. In mijn zoektocht naar een goede oogschaduw primer kwam ik het de Laura Mercier Eye Basics Primer tegen, waarvan zeker ook het design mij erg aansprak.  Staat dit mooie design ook voor een goed product?

Klik hier om meer reviews van Laura Mercier producten te lezen.

 

Over de Laura Mercier Eye Basics Oogschaduw Primer

Laura Mercier Eye Basics Oogschaduw Primer Review

Volg jij ons al op Instagram?

“De belofte van deze primer is het creëren van de perfecte oogschaduw-basis,  imperfecties te verdoezelen en de make-up langer te laten zitten. De ultrazachte bestanddelen en plantaardige stoffen verzorgen de delicate huid van de oogleden. Vitamine A, E en C hebben dan weer een beschermende werking. De romige, lichtgewicht textuur biedt laat zich gemakkelijk mengen, is kreukherstellend en glijdt niet van de oogleden. De duurzame primerformule heeft een gemiddelde dekking en helpt roodheid, aders en andere verkleuringen te verbergen”.

 

De voordelen Laura Mercier Eye Basics Primer ; oogschaduwbasis

  • Biedt een perfect canvas voor elke ooglook
  • Creëert onder poederoogschaduw een gladde basis
  • Voorkomt het creasen van de oogschaduw
  • Verlengt de kleur, intensiteit en draagbaarheid van de oogschaduw
  • Ook alleen als basis voor oogleden te dragen; camoufleert onvolkomenheden

 

De applicator

Laura Mercier Eye Basics Oogschaduw Primer Review

Met de applicator breng je de oogschaduw primer heel gemakkelijk rechtstreeks op je oog aan. Wel oppassen dat je niet in een keer teveel aanbrengt. Eventueel kun je het met je vingertop nog wat beter verspreiden en inkloppen. Ik heb gekozen voor de tint Flax, omdat deze het dichtste bij mijn natuurlijke huidtint komt. Wel net zo fijn op een dag ‘zonder oogschaduw’ om toch mooie egale oogleden de hebben.  In de winter draag ik dus Flax,  in de zomer zou de kleur Wheat kiezen.

De Laura Mercier Eye Basics Primer is verkrijgbaar in diverse tinten:  Linen, Flax, Wheat, Buff, Peach en Eye Bright.  De laatste twee tinten zijn special kleurcorrectors

  • Peach gebruik je voor het verhelderen en verlichten, en om het uiterlijk van een vale huid te corrigeren.
  • Eyebright (transparant/lichtblauw) om paarse en roze tinten op de oogleden te verzachten.

 

Resultaat & Conclusie

Mijn gedachte is dat dat een oogschaduwbasis altijd in een tubetje zit, maar niet de Laura Mercier Eye Basics Primer. Deze zit in een zelfde soort verpakking als ook concealers zitten; een glazen omhulsel met handige applicator.  Wat mij betreft een stuk stijlvoller als een plastic tubetje. De oogschaduwbasis kun je dus aanbrengen met de applicator, je vingertoppen of een de speciale Crème Eye Colour Brush. Ik gebruik de applicator en dep de oogschaduwbasis daarna nog wat in met mijn (ring)vingertop. De primer voelt heel licht aan op je oogleden, helemaal prima. De textuur wordt omschreven als romig, maar ik vind het er toch meer poederig er uit zien. Niet zo glad als dat ik bij de omschrijving romig zou verwachten,  maar so be it.  Wat mij enorm tegenvalt is dat de Laura Mercier Eye Basics Primer in de lijntjes op je oogleden gaat zitten! Of je deze primer nu draagt mét of zónder oogschaduw, dat maakt niet uit. Het gevolg daarvan is en dat verbaasd mij nog het meeste;  de oogschaduw houdbaarheid is er eigenlijk niet. Na 2 á 3 uur is de oogschaduw zo goed als verdwenen en/of dus in de lijntjes van je oogleden gaan zitten.

Ik heb voor de zekerheid gecheckt of ik wel het juiste product ontvangen heb en toch niet per ongeluk een concealer, maar er staat toch echt Eye Basics aan de onderkant van het mooie Laura Mercier design.  Nou, mooi design of niet, wat een tegenvaller en wat mij betreft absoluut geen aanrader ☹.

 

Laura Mercier Eye Basics Primer kost € 28,00 en is o.a. te koop bij de Bijenkorf via deze link. Ik heb dit product zelf gekocht.

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral huidverzorging en make-up zijn mijn passies, mijn focus ligt op het testen of producten geschikt zijn voor de ‘ervaren huid’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *