fbpx

MAC Prep + Prime Fix+ Coconut Make-up Setting- & Fixing Spray

MAC Prep + Prime Fix+ Coconut Make-up Setting- & Fixing Spray Review

Een tijdje terug kocht Eveline dezelfde spray toen ik met haar in Parijs aan het shoppen was 🙂 , maar dan met een rozen geur. Je leest haar review hier. Ik heb nog nooit een spray product als dit gebruikt. Niet omdat ik dat niet wil, maar omdat ik daar eigenlijk het nut niet zo van in zie.  Tot nu toe dan! Ik gebruik altijd al een (matterende) gezichtsprimer om mijn foundation langer te laten houden.  Ik heb namelijk, ondanks mijn ‘meer ervaren huid’ best wat glim van mezelf en met een primer blijft alles prima de hele dag en avond prachtig zitten! De MAC Prep + Prime Fix+ Coconut zou ik dus als een primer kunnen gebruiken en nadat alle make-up erop zit ook nog om (extra?) te fixeren.  Heel leuk om het uit te proberen!

Over de MAC Prep + Prime Fix+ Coconut

MAC Prep + Prime Fix+ Coconut Make-up Setting- & Fixing Spray Review

Volg jij ons al op Instagram?

De originele MAC Prep + Prime Fix+ is geurloos, maar nu is deze er in vijf limited editions.  Vijf verschillende geuren dus:  romantische rozengeur, kalmerende lavendelgeur, verkwikkende yuzu, verkoelende komkommer en crèmige kokosnoot.  Voor ieder wat wils, of misschien wil je ze wel allemaal hebben?

De MAC Prep + Prime Fix+ die ik ga testen heeft een zachte kokosgeur. De verfrissende verstuiver biedt dezelfde voordelen als de originele Prep + Prime Fix+ maar heeft dus als extra een heerlijke geur. De primer zit boordevol vitaminen en mineralen die de huid onmiddellijk een vochtboost geven.  Dit is vooral ideaal voor de doffe of vochtarme huid die extra glans en hydratatie kan gebruiken.  En je kunt het dus na het opbrengen van de make-up nog een keer sprayen zodat je er de hele dag fris blijft uitzien.  Er zijn trouwens nog veel meer mogelijkheden hoe je deze spray zou kunnen gebruiken….

De voordelen op een rijtje:

  1. gebruik het als make-up basis
  2. voor (extra) hydratatie (in de zomer,  maar ook als het vriest)
  3. om make-up te fixeren
  4. teveel poeder aangebracht,  dan sprayen voor een minder poederachtig resultaat
  5. spray op een wattenstaafje om make-up fouten te corrigeren
  6. te veel rouge aangebracht, spray het op een beautyblender en voorzichtig deppen
  7. te veel foundation aangebracht; spray het of een make-up kwast of beautyblender en voorzichtig deppen
  8. maak je (poeder)oogschaduw intenser door deze met Fix te mengen
  9. hydrateer er een droge lichaamshuid mee
  10. verbrandt door de zon? kamille, groene thee en komkommer in Fix verzachten de huid

Gebruik & Conclusie

MAC Prep + Prime Fix+ Coconut Make-up Setting- & Fixing Spray Review

Oké,  ik heb MAC Prep + Prime Fix + Coconut als eerste aangebracht als een primer.   Het sprayen heb ik vanaf ca. 30 cm van mijn gezicht gedaan, in 3 kleine pompjes.  Er komt een hele fijne nevel uit, die even moet intrekken.  De geur is echt heel lekker, pure subtiele kokosnoot geur.  Nadat de Fix is ingetrokken heb ik mijn gebruikelijk dagcrème, foundation, poeder en rouge aangebracht. En oogschaduw ook, net als wenkbrauwpoeder.   Toen heb ik de MAC Prep + Prime Fix+ weer gesprayd om mijn make-up te fixeren.  Mascara heb ik erna aangebracht om uitlopen te voorkomen.  Het hoeft misschien niet, maar voor alle zekerheid heb ik deze volgorde aangehouden.   Het sprayen voelt heel verfrissend aan, zeker op een warme zomerdag zou je deze Fix de hele dag als verkoeling kunnen sprayen.  Ook heerlijk te gebruiken op je lange vlieg-vakantie-vlucht (er is ook een klein verpakking te koop namelijk).  Aan het einde van de dag zit mijn make-up er nog perfect op.  Helemaal fris!  Maar omdat ik geen vochtarme huid heb is mijn gezicht wel iets te glanzend ! Als je een droge, vochtarme huid hebt is de Fix een fijne primer!  Ik zal de MAC Prep + Prime Fix+ Coconut beter niet meer gebruiken als een primer (heb echt een matterende primer nodig) maar zeker wel als fixeerspray van mijn make-up.  Voor een fris resultaat in de zomer!  En als het vriest om mijn huid extra te hydrateren!  Het is een fijne toevoeging aan het make-up ritueel en ik kan het iedereen van harte aanbevelen 🙂

 

De MAC Prep + Prime Fix+ Coconut Make-up Setting- & Fixing Spray is te koop bij MAC verkooppunten voor 18,- (100 ml).

 

Dit artikel bevat een gekregen product. 

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma, mijn leeftijd is geheim :), en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral skincare en make-up zijn mijn passies, ik kijk er naar uit veel producten te reviewen voor onze beautyblog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *