fbpx

MAC Ruby Woo Lipstick (Retro Matte)

MAC Ruby Woo Lipstick (Matte) Review

“De M·A·C Lipstick, een iconisch product waarmee het allemaal begon”

En vandaag review ik een van de meest iconische kleuren van MAC, namelijk de MAC Ruby Woo Lipstick. Eveline reviewde nog niet zo heel lang geleden Mehr, een andere bekende en veel verkochte lipstick van MAC.

De geschiedenis van MAC Cosmetics

MAC Cosmetics,  beter bekend als gewoon MAC,  is opgericht in 1984 in Toronto (Canada) door Frank Toskan en Frank Angelo. Het hoofdkantoor van MAC staat in New York City en werd in 1998 onderdeel van de Estée Lauder Companies.   MAC staat voor  Make-up Art Cosmetics.

De twee Franken creëerden het merk dat ‘door make-up artiesten voor make-up artiesten’ was. Ze stonden vooral bekend om het creëren van veel levendige en rijke kleuren, voor elke huidtint.

Aanvankelijk werd MAC exclusief verkocht op de BAY in Canada, maar het breidde zich snel uit naar Henry Bendel in New York. Daarna volgden warenhuizen als Nordstrom Saks, Macy’s, Dillard’s en Bloomingdale’s!  Daarnaast ontstonden er tientallen zelfstandige MAC-winkels.  De sleutel tot het succes was toen beroemdheden zoals Madonna, Mariah Carey, prinses Diana, Linda Evangelista, Naomi Campbell, Cher en Janet Jackson MAC als ‘nieuwe wereld van make-up kunst’ in hun hart sloten.

In de jaren negentig had MAC wereldwijd meer dan honderd winkels.  De internationale ontwikkeling van het merk, de opening van nieuwe verkooppunten en de aanpassing van productlijnen op maat speciaal voor ieder werelddeel, hebben de twee Franken weinig tijd gelaten voor het maken van nieuwe producten. In 1994 nam het bedrijf Estée Lauder de controle over en kwam in het bezit van 51% van de aandelen.  Zij namen de bedrijfsvoering van MAC Cosmetics  over, maar de twee oprichters behielden de creatieve controle!  In 1998 werd MAC voor 100% overgenomen door Estée Lauder Companies.

Over de MAC Ruby Woo Lipstick (Retro Matte)

MAC Ruby Woo Lipstick (Matte) Review

Volg jij ons al op Instagram?

MAC Ruby Woo Lipstick (Matte) Review

Retro betekent letterlijk het teruggrijpen op producten en ontwerpen uit het verleden bij het ontwerpen of lanceren van nieuwe producten: de vormgeving van nieuwe producten is niet zozeer een kopie van een eerder product, maar is erdoor geïnspireerd en verwijst ernaar terug.  De prachtige kleur van MAC Ruby Woo Retro Matte Lipstick  doet mij zeker denken aan de filmsterren met prachtige rode lippen uit de jaren ’50 en ’60.  En sinds een paar jaar is matte lipstick dus weer helemaal terug van weggeweest.  Matte lipstick geeft een maximale kleurdekking, dit in combinatie met een niet-glanzende textuur. Een Satin Lipstick geeft een hoge kleurdekking, dit in combinatie met een minimale glans.

Swatch

MAC Ruby Woo Lipstick (Matte) Review

De MAC Ruby Woo Retro Matte Lipstick  wordt omschreven als ‘very matte vivid blue-red’  –> zeer mat levendig blauw-rood!  Rood met een blauw erin, geschikt voor de huid met een koele ondertoon! Wat voor ondertoon heeft jouw huid?  Ik heb blijkbaar een neutrale huid ondertoon; hier ben ik blij mee wat dit betekent dat ik zowel met een warme kleur rood als met een koele kleur rood wegkom 🙂 . Maar hoe bepaal je de ondertoon van jouw huid? Je kunt gewoon ook kijken welke kleuren jouw mooi staan en welke niet. Maar wil je het weten, dan hier een kleine uitleg:

Zo bepaal je de ondertoon van je huid:

Als de adertjes op je pols blauw zijn; dan heb je een koele ondertoon.

Als de adertjes op je pols groen zijn; dan heb je warme ondertoon.

Als de adertjes op je pols groen/blauwig zijn dan heb je een neutrale ondertoon.

Resultaat

MAC Ruby Woo Lipstick (Retro Matte)

Ik ben niet het type dat dagelijks met rode lippen rondloopt.  Eigenlijk moet ik toegeven dat voor een paar jaar terug ik nooit rode lipstick heb gedragen.  Vroeger droeg ik vaak lichte tinten lipstick omdat ik vond dat felle kleuren mij ouder maakten.  Nu ik ouder ben draag ik meestal wat fellere kleuren lipstick omdat die mijn huid ophalen.  Een lichte nude kleur staat mij (helaas) niet meer zo mooi als vroeger. De MAC Ruby Woo Retro Matte Lipstick blijft voor mij een uitdaging; want het is rood.  En net als veel vrouwen denk ik dat rood mij niet zo mooi staat.  Maar sinds enige tijd gebruik ik af en toe een rode lipstick.  Met de feestdagen zeker en ook als ik naar een leuk feestje ga.

Conclusie

De MAC Ruby Woo Retro Matte Lipstick bevalt mij heel erg goed.  Ik gebruik altijd eerst een lipbalm en lippotlood. Meestal gaat mijn voorkeur uit naar een satijn glans lipstick, maar deze matte rode lipstick is heel erg mooi.  De kleur dekt goed en blijft enorm lang zitten, geeft niet af op je kopje thee/koffie of glaasje wijn.  Pas uren later (ca. 4-6 uur) krijg ik de behoefte om de lipstick wat bij te werken. En wat ik heel erg belangrijk vind;  de MAC Ruby Woo Retro Matte Lipstick blijft de hele tijd comfortabel aanvoelen op mijn lippen.  Of beter gezegd, je voelt de lipstick niet op je lippen zitten!  En mijn lippen voelen na een paar uurtjes ook niet droog aan! Ik heb dit nog nooit eerder bij een andere matte lipstick zo ervaren.  Mijn conclusie is dan ook dat ook een matte lipstick mooi en fijn kan zijn. En langhoudend!  Ik ga zeker de andere retro matte kleuren lipstick van MAC uitproberen !

De MAC Ruby Woo Lipstick is in twee varianten (qua formaat) verkrijgbaar. De mini kost € 10,00 (1,8 g) en de normale lipstick kost € 19,50 (3 g).

 

Dit artikel bevat een gekregen product.

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma, mijn leeftijd is geheim :), en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral skincare en make-up zijn mijn passies, ik kijk er naar uit veel producten te reviewen voor onze beautyblog!

2 Reacties

  1. 15 oktober 2019 / 21:11

    De kleur is prachtig en staat je erg goed! x

  2. Eveline
    16 oktober 2019 / 10:47

    Lief, dankjewel chick 🙂 <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *