fbpx

Mijn favoriete sieraden | Wilma

Mijn favoriete sieraden

Er zijn zoveel soorten sieraden dat een volle omschrijving hiervan haast onmogelijk is….. Mensen dragen sieraden om hun uiterlijk te verfraaien.  Je hebt sieraden voor iedere dag, voor feestelijke gelegenheden, voor ieder seizoen, voor passend bij je outfit, met een herinnering, met kralen of glanzende stenen,  opvallend of verfijnd, van zilver of goud of andere materialen. In deze blog laat ik je mijn favoriete sieraden zien 🙂 !

Klik hier om meer lifestyle blogs te lezen.

Elegant

Mijn favoriete sieraden

Pupa Milano The Dark Side Of Beauty

Volg jij ons al op Instagram?

Sinds de oudheid zijn sieraden populair bij vrouwen en mannen.  In de pre-historie werd bijv. de hals versierd met een steen of dierentand.  In Egypte droegen de farao’s sieraden van goud, die bij het overlijden vaak meegingen in de graftombe.  De oude Romeinen droegen vaak een zegelring, gemaakt van goud, zilver of brons.  In Afrika worden sieraden gedragen om aan te duiden bij welke stam iemand hoort.  Zo heeft ieder werelddeel door de eeuwen heen zijn eigen sieraden-identiteit door de eeuwen ontwikkeld.

Mijn sieraden smaak is heel erg divers en wisselt met de seizoenen en de jaren!  Jaren geleden was ik helemaal weg van de grote glanzende sieraden van Otazu. Deze ontwerper is een tijd lang helemaal hot geweest. Best een behoorlijke collectie heb ik verzameld. Ik draag deze nu nog steeds regelmatig bij een jeans maar ook tijdens de feestdagen.

Gekleurde sieraden met kristallen

Mijn favoriete sieraden

Je kunt sieraden kopen bij een juwelier, warenhuis, sieradenwinkels en natuurlijk online…  Het aanbod van  kettingen, armbanden, oorbellen en ringen is enorm.  Veel grote kledingmerken hebben inmiddels ook fancy sieraden naast de juwelenlijn.

De gekleurde kristallen van Swarovski maken mij altijd vrolijk en combineren goed met veel soorten kleding.

Fancy
Mijn favoriete sieraden

Sieraden laten zich ook wel omschrijven als fancy, stylish, chique, luxe, stijlvol, tijdloos, ambachtelijk, simpel, elegant, modern. Koningin Maxima draagt vaak fancy oorbellen gecombineerd met juwelen, mooi gecombineerd met haar kleding. Zij is een prachtig voorbeeld van een stijl-icoon.

Ik draag graag grote oorbellen in elke vorm en kleur en maken je outfit van de dag helemaal af.  Vaak draag ik alleen oorbellen en een horloge.

Zilverkleurige sieraden

Mijn favoriete sieraden

Ook horloges worden gezien als een sieraad. Het aanbod is enorm, net als de vormgeving en materialen.  Vooral mannen dragen vaak als enig sieraad een horloge. Vrouwen hebben vaak meerdere horloges die ze dragen bij verschillende outfits.

Het horloge op deze foto is mijn all time favorite.  Het is gemaakt van edelstaal en is van een mooi klassiek merk.  Dit horloge combineert met al mijn zilverkleurig sieraden. Mijn voorkeur gaat uit naar zilveren sieraden met een gerodeerd laagje, dan lijkt het op witgoud…

Goudkleurige sieraden

Mijn favoriete sieraden

Op zijn tijd hou ik wel van een gouden armband, en daar  horen natuurlijk dan ook een gouden ketting, oorbellen en horloge bij. Vooral in de zomer vind ik geelgoud mooi bij mijn gebruinde huid. Maar ik  heb weinig geelgouden sieraden omdat ik witgoud eigenlijk mooier vind.  Een combinatie van geelgoud en witgoud vind ik dan wel weer heel erg mooi. Het armbandje op de foto heb ik gekregen bij de geboorte van mijn zoon Walter en het kettinkje met klein briljantje bij de geboorte van mijn dochter Eveline.  De gouden oorbellen zijn mijn allereerste oorbellen! Dit zijn dus allemaal sierraden met een herinnering.

Classy mix

Mijn favoriete sieraden

Mijn eerste sieraad was een zilver ringetje met een rood steentje, dat  ik kreeg voor mijn eerste communie.  Dat meisje van toen ‘speelde’ graag met de sieraden van haar moeder of oma.  Oma had wel wat gouden juwelen en mijn moeder hield meer van zilver. Wel waren het allemaal verfijnde sieraden. In mijn tienertijd verzamelde ik mijn eigen collectie sieraden,  vaak fancy sieraden in de trend-van-toen.

Nu combineer ik graag verfijnde sieraden en die combinatie pas ik aan mijn kleding van de dag aan. Verfijnde sieraden kan ik in setjes dragen. Hele grove sieraden staan mij niet, daar ben ik geen type voor. Ik vind het leuk om zilverkleurige sieraden met geelgoud of roségoud te combineren.

Sieraden voor iedere dag

Mijn favoriete sieraden

Voor mijn 21ste verjaardag kreeg ik van mijn vriend (later de vader van Eveline en Walter) een witgouden ring met een briljantje. Die ring draag ik nu nog steeds met heel veel plezier.  Sommigen sieraden zijn blijvend, andere zijn aan mode onderhevig. Als ik mijn smaak van nu zou omschrijven;  verfijnde sieraden,  strak,  zilverkleurig (of gerodeerd zodat het lijkt op witgoud),  glanzende kristallen, soms groot en fancy, oorbellen-fan.

 

Ik draag iedere dag sieraden en ben net een ekster; alles wat glanst is mooi 🙂 !

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma, mijn leeftijd is geheim :), en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral skincare en make-up zijn mijn passies, ik kijk er naar uit veel producten te reviewen voor onze beautyblog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *