NIVEA PREP FORM FINISH Volume Haarstyling

Nivea Volume Haarverzorging Review

Op het gebied van haarproducten heeft NIVEA enorm veel keuze. Sinds kort is er een nieuwe lijn voor een complete haarstyling: PREP FORM FINISH. Er zijn 4 verschillende lijnen voor Styling Looks door NIVEA ontwikkeld:  Straight, Volume, Curl en Texture. Voor steil haar, volume, krullen of kort haar.  Ik heb de NIVEA PREP FORM FINISH Volume haarstyling producten inmiddels allebei een paar weken uitgeprobeerd.  En in deze review deel ik mijn ervaring met jullie!

Over Nivea en de PREP FORM FINISH lijnen

Wist je dat het merk NIVEA al meer dan 100 jaar bestaat? Namelijk sinds 1911. De naam NIVEA is afgeleid van het Latijnse ‘nix, nivis’ en betekent ‘sneeuw’.  De letterlijke betekenis van  NIVEA is ‘de sneeuwwitte’.  Wat in 1911 begon met de NIVEA-crème, is uitgegroeid  tot een bedrijf met meer dan 500 producten.

Elke lijn bestaat uit 3 stappen:  1)  PREP,  2)  FORM  3) FINISH .  Om het beste resultaat te bereiken volg je alle drie de stappen, waarvan je bij de stap form en finish ook nog eens kunt kiezen  uit verschillende producten. Een spray of een mousse,  je weet zelf welk soort product het beste bij jouw haar past. Of je gebruikt gewoon alles voor heel veel volume!  De producten zijn stuk voor stuk ontwikkelt om elkaar aan te vullen en te versterken. Nieuwsgierig geworden,  ik wel!

NIVEA Volume Stap 1 Prep Styling Primer

Nivea Volume Stap 1 Prep Styling Primer Review

PREP

De 1e stap heet PREP. Met de Volume Styling Primer bereid je je haar voor op het stylen. Het is een verzorgende basis. Deze primer bevat een lichte olie die het haar beschermt tegen de hitte van een föhn en ook al zorgt voor volume. Je moet het aanbrengen op vochtig haar vanaf de haarwortels tot de puntjes.  Als ik hierna mijn haar droog föhn heb ik al een flinke bos wijd uitstaand haar.  Maar omdat mijn haar van nature slap en fijn is, kan het wel wat extra versteviging gebruiken. Dus op naar stap 2.

Voordelen stap 1 PREP:

 • Verzorgt het haar en geeft hittebescherming tot 220°C
 • Voor zichtbaar meer volume
 • Biedt een niet-plakkerig gevoel

NIVEA Volume Stap 2 Form Plumping Mousse

Nivea Volume Stap 2 Form Plumping Mousse Review

FORM

De 2e stap heet FORM.  Na de Styling Primer ga ik verder, als mijn haar nog nat is, met de Volume Plumping Mousse. Volgens de gebruiksaanwijzing kun je de mousse ook op droog haar aanbrengen, maar dat is wat je zelf gewend bent. Deze mousse geeft echt veel volume, zonder dat het je haar plakt of uitdroogt.  Als ik mijn haar heb droog geföhnd, dacht ik eerst dat het toch wel ‘plakte’ maar een betere omschrijving is dat mijn haar stug aanvoelt. Niet meer soepel en glad dus zoals normaal na het wassen.  Ik ben gewend om mijn haar alleen maar droog te föhnen, met mijn vingers er doorheen. Als je gewend bent om met een ronde borstel te föhnen dan krijg je heel veel volume en zal je haar misschien wat minder stug aanvoelen.  Daarom borstel ik mijn haar maar goed door als het droog is. Met als resultaat een ontzettende bos wijd uitstaand haar.  Ik ben gewend mijn haar te stylen en in model te brengen met een stijltang. Zo wordt mijn haar glad en minder pluizig. Omdat mijn haar na de Volume Plumping Mousse stug is, gaat het glad maken met de stijltang iets moeilijker dan normaal.  Het duurt gewoon langer, maar uiteindelijk lukt het wel en is mijn haar nog steeds voorzien van veel volume.  Stijl haar met volume voor mij dus!

Voordelen stap 2 FORM:

 • Geeft een enorme volume boost aan het haar en plakt niet
 • Geeft (flexibele) versteviging zonder het haar uit te drogen

NIVEA Volume Stap 2 Form Root-Lifting Spray

Nivea Volume Stap 2 Form Root-Lifting Spray Review

FORM

Heb je heel fijn of plat haar en wil je bij de haarwortels nog een extra zetje? Dan heb je ook nog de Volume Root-Lifting Spray. Dit spray je ook in vochtig haar op de haarwortels, maar kam je verder niet door je haar heen!  Je kunt dit samen met de Volume Mousse gebruiken maar ook als volume product op zich.  Soms kan een mousse te zwaar zijn voor heel fijn haar en dan gebruik je misschien liever alleen de Volume Root-Lifting Spray. Ik heb de Volume Root Lifting Spray ook gebruikt zonder eerst de Volume Mousse, mijn haar lift dan wel een beetje bovenop en  blijft dan verder in de lengtes zacht en slap.

Voordelen stap 2 FORM:

 • Geeft fijn, plat haar vanaf de haarwortels een lift
 • Geeft het fijn haar meer volume

NIVEA Volume Stap 3 Finish Forming Spray

Nivea Volume Stap 3 Finish Forming Spray Review

Volg jij ons al op Instagram?

FINISH

De 3e stap heet finish. Ook bij deze laatste stap heb je keuze uit 2 producten. De Volume Forming Spray zorgt ervoor dat je heel de dag je volume look behoudt. Voor mij is dit type spray helemaal nieuw.  Normaal gesproken gebruik ik haarlak om mijn haren de hele dag in model te houden.  Met de Volume Forming spray blijft je haar zacht en flexibel.  Al lijkt het na het op sprayen alsof je haar wel wat hard wordt.  Maar als de spray is opgedroogd, is het inderdaad zacht en flexibel met veel volume.  Zoveel haar heb ik nog nooit op mijn hoofd gehad.  Alsof je zo van het strand afkomt maar dan met schoon haar.  Ik vind deze Volume Forming Spray geweldig en gebruik het ook om mijn haar tussen de wasbeurten door op te pimpen. In plaats van bijv. een droogshampoo…. Volume gegarandeerd 🙂 “Spray, style en go”!  Deze formule bevat 0% alcohol.*0% ethyl alcohol.

Voordelen stap 3 FINISH:

 • Droogt het haar niet uit
 • Gemakkelijk volume, flexibel en zacht haar

NIVEA Volume Stap 3 Finish Hairspray

Nivea Volume Stap 3 Finish Hairspray Review

FINISH

Dan heb je als aller laatste stap in de Volume Styling look de Volume Hair Spray.  Om je haar de hele dag in model te houden.  Deze haarlak geeft een dubbel volume,  voor zover je haar na al de vorige stappen nog niet genoeg volume had.  Ik gebruik na al deze stappen maar een beetje Volume Hair Spray, want het wordt vrij hard. Extra strong hold staat er dan ook op. Alleen een beetje nog op de voorkant van mijn haar om het uit mijn gezicht te houden. Want mijn haar zit door alle producten verder al prima in model en voelt heel erg wind bestendig aan.

Voordelen stap 3 FINISH:

 • Geeft dubbele volume als laatste stap in de Volume Styling
 • Zorgt voor langdurige fixatie zonder het haar uit te drogen.

Conclusie

NIVEA PREP FORM FINISH Volume Haarstyling

Om een goede conclusie te kunnen schrijven heb ik net mijn haar gewassen en alleen mijn gebruikelijke styling mousse erin gedaan.  Na 3 weken NIVEA Volume Styling PREP FORM FINISH producten te hebben gebruikt, voelt het nu alsof ik geen haren meer op mijn hoofd heb. Zo zacht, glad en slap is het!  Met de NIVEA Volume Styling producten voelt mijn fijne haar stevig en stug aan, met als resultaat een flinke bos haar.  Zelfs mijn fijne haar kan dus omgetoverd worden tot een filmsterren bos haar. En het blijft ook nog eens volumineus tot de volgende wasbeurt. Dat is bij mij na 3 tot 4 dagen.  Ik hink nu op 2 gedachten;  aan de ene kant vind ik mijn haar als het net gewassen is heerlijk glad en zacht, maar wel heel slap.  Met de Volume Styling producten PREP FORM FINISH krijg ik een prachtige volle haardos maar voelt het iets stug en droog aan.  Het dus is een kwestie van keuzes maken, wil je glad en zacht haar of wil je een volle bos haar dat aanvoelt en eruit ziet zoals na een stranddag?  Mijn idee: Ik  vind het leuk om het af te wisselen en gebruik de producten waar ik op het moment zelf zin in heb.  NIVEA, mijn complimenten voor de Volume Styling PREP FORM FINISH producten; ze doen echt wat het belooft, top!

 

De NIVEA PREP FORM FINISH Volume Haarstyling zijn o.a. te koop bij het Kruidvat.

PREP Styling Primer Volume € 6,49

FORM Plumping Mousse Volume € 5,99

FORM Root Lifting Spray Volume € 6,99

FINISH Forming Spray Volume € 6,99

FINISH Hair Spray Volume € 5,99

 

Dit artikel bevat gekregen producten

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral huidverzorging en make-up zijn mijn passies, mijn focus ligt op het testen of producten geschikt zijn voor de ‘ervaren huid’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *