Sephora Yellow Clay Mask

Sephora Yellow Clay Mask

In Lille kocht ik bij Sephora onder andere het Yellow Clay mask (klik hier om de weekblog over deze shopping trip te lezen!). Ten eerste omdat ik hou van de kleur geel en dit masker er lekker vrolijk uit vond zien. En ten tweede omdat ik het groene en roze kleimasker van Sephora al heb en hier enthousiast over ben! Om de review van het Green Clay Mask te lezen klik je hier. Daarnaast vind ik de Clay Masks van Sephora goed betaalbaar; € 5,95 voor minimaal 4 keer een masker. Dit ligt er natuurlijk maar net aan hoe dik je ze opsmeert, maar je haalt sowieso minimaal 4 maskers uit 1 verpakking.

Geel kleimasker van Sephora

Sephora Yellow Clay Mask

Volg jij ons al op Instagram?

Een masker is voor mij een typisch product wat ik erg graag gebruik, maar op de een of andere manier altijd ”vergeet”. En dus eigenlijk te weinig gebruik. Dit Yellow Clay Mask van Sephora werkt revitaliserend en tonend. Als een product revitaliserend werkt wordt hiermee bedoelt dat het product de huid (tijdelijk) verstevigd, verzacht, verzorgt en beschermt. Ook worden fijne rimpeltjes tijdelijk verminderd. Een toning product reinigt de huid en verkleind de poriën. Dit lijkt mij een fijne combinatie in een masker voor na bijvoorbeeld een lange werkdag. Of op een ander moment dat je huid wel een oppepper kan gebruiken!

Ingrediënten

Sephora Yellow Clay Mask Ingrediënten

Het tweede ingrediënt van het kleimasker is net als bij het groene masker kaolin klei. Deze klei werkt huid zuiverend. Dit is positief, want dit betekent dat het masker voor het allergrootste gedeelte ook echt uit klei bestaat. CI 77891 Titanium Dioxide wordt in skincare producten vaak gebruikt om een product wit te kleuren. Ook beschermt deze chemische stof de huid tegen uv-B- en uv-A. Steareth-2 is een bindmiddel voor producten, je zou dit dus een beetje kunnen zien als Maizena maar dan voor skincare, haha. Het tweede werkzame ingrediënt in het masker is Caprylic / Capric Triglyceride. Dit is een hydraterende en verzorgende stof. Hydrogenated Polyisobutene is een synthetische olie die vaak wordt gebruikt als een vervanger voor minerale olie (= goedkoper). De olie is moisturizing en zorgt ervoor dat water wordt vastgehouden door de huid. Er zitten dus wel degelijk werkende ingrediënten in het masker. Laten we nu eens uittesten wat het daadwerkelijke effect op de huid is!

Resultaat en conclusie

Sephora Yellow Clay Mask

Bummer, het masker is niet zo geel als het eruit ziet. Maar goed, als dat het ergste is. Het masker ruikt heerlijk fris en ”schoon”. Na het aanbrengen heb ik het masker 15 minuten laten zitten. Het masker wordt steeds harder maar niet helemaal hard. In het begin prikte het masker een beetje rondom mijn neus, maar ik vond het totaal niet pijnlijk of een vervelend gevoel geven. Het resultaat van het masker vind ik subtiel aanwezig. Ik heb nog geen rimpeltjes (dank u god), dus daarom kan ik je niet vertellen of het kleimasker rimpeltjes (tijdelijk) vervaagd. Wat ik je wel kan vertellen is dat het masker mijn huid goed heeft gevoed en lekker fris laat aanvoelen. De poriën op en rond mijn neus leken ook kleiner na het masker!

 

Ik heb dit masker zelf gekocht bij de Sephora in Lille voor € 5,95.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 28 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd. Ik woon met mijn man Niels en kater James in Breda centrum.
Naast Beautytijd ben ik eigenaar van ICY Communications (webdesign, SEO & social media marketing). Beautytijd is voor mij een mooie aanvulling op mijn bedrijf en een manier om mijn grootste hobby een invulling te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *