Shiseido Automatic Fine Eyeliner (duo review)

Shiseido Automatic Fine Eyeliner

De Shiseido Automatic Fine Eyeliner is op dit moment van ons allebei onze favoriete eyeliner. En we hebben er al heel wat versleten. Er bestaan veel verschillende soorten eyeliners. Welke eyeliner het beste bij jou past heeft te maken met wat voor soort lijn je het liefste trekt. Er bestaan potlood / kohl eyeliners, gel of cream eyeliners, vloeibare eyeliners, vilten eyeliners, eyeliner pennen en oogschaduw die je met een scherpe kwast kan aanbrengen als eyeliner. De Automatic Eyeliner van Shiseido is een vloeibare eyeliner pen. Met het penseel kun je zowel dikke als dunne lijntjes heel precies trekken.

Klik hier om meer reviews van Shiseido producten te lezen.

Eyeliner swatch

Shiseido Automatic Fine Eyeliner

Shiseido Automatic Fine Eyeliner

Volg jij ons al op Instagram?

Het is een beetje een artistieke swatch maar ik wilde graag laten zien dat je heel makkelijk dunne en dikke lijnen kan trekken met deze eyeliner. De eyeliner heeft volgens de beschrijving een glanzende finish. Ik vind hem zelf tussen glanzend en mat in. Hij is niet écht glanzend, maar ook zeker niet mat.

Wilma over de Shiseido Automatic Fine Eyeliner

Shiseido Automatic Fine Eyeliner

Shiseido Automatic Fine Eyeliner

Mijn eerste poging om een eyeliner op te brengen dateert van zo’n 30 jaar geleden. Sophia Loren was toen mijn grote voorbeeld,  wat een prachtige ogen heeft die vrouw omringt door heel veel eyeliner.  In die tijd had je alleen nog maar vloeibare eyeliners uit een flesje met een kwastje erin (die zijn er nu ook nog volop).  Het duurde meestal een half uur voordat ik tevreden was met het resultaat en vaak was ik ook niet tevreden. Moeilijk vond ik het om dit op te brengen met zo’n dun kwastje.  Vanaf het moment dat de  Shiseido Automatic Fine Eyeliner er is ( ik schat nu alweer zo’n 15 jaar geleden) ben ik die onmiddellijk gaan gebruiken. Wat een gemak en wat een prachtig resultaat in nog geen minuut! Met deze pen trek ik in een paar tellen een fijn lijntje boven mijn ogen en als het lijntje wat dikker mag zijn gaat dat net zo gemakkelijk voor de 2e keer er overheen. Even schudden voor gebruik,  klikken op het knopje aan de achterkant en de Shiseido Automatic Fine Eyeliner zit in een goede hoeveelheid op de punt.  Ook heel fijn is dat dit een pen is en geen flesje met los kwastje wat om kan vallen. Ik vind de kleur mooi diepzwart en vrij glanzend is. En de eyeliner houdt gewoon 24 uur lang als dit zou moeten. Het is mij nog niet gebeurd dat de eyeliner vervaagd in de loop van de dag, ook niet zomers als het heel warm is. Dit is de fijnste eyeliner die ik ooit gebruik heb en ook al ben ik af en toe nieuwsgierig naar andere eyeliners, de Shiseido Automatic Fine Eyeliner blijft mijn favoriet!

Eveline over de Shiseido Automatic Fine Eyeliner

Shiseido Automatic Fine Eyeliner

Shiseido Automatic Fine Eyeliner

Ik heb in mijn leven denk ik al minstens 100 eyeliners versleten. Zo ook bijvoorbeeld de Tattoo Liner van Kat Von D, waar iedereen in beautyblog land lyrisch over is. Ik vind deze eyeliner van Shiseido duizend maal beter. Ten eerste omdat deze eyeliner nooit ”droog” wordt. Omdat het natuurlijk geen vilten eyeliner pen is (zoals de Kat Von D), maar een vloeibare. Het verschil tussen deze twee is het feit dat bij vilten eyeliners, het spul in de dop zit en bij deze eyeliner niet. Door bij een vilten eyeliner de punt in de dop en uit de dop te doen komt er nieuw ”spul” op de vilten punt en kan je weer tekenen. Bij deze eyeliner klik je op de achterkant en dan komt er nieuw ‘spul’ in de pen. Dit werkt heel prettig omdat je zo precies kan doseren hoeveel ‘spul’ je in de pen wilt hebben. En hij wordt dus nooit droog. Pluspunt #1! Ten tweede vind ik deze eyeliner heel precies tekenen. Ik teken altijd een wing zoals op de foto’s hierboven en hij mislukt met deze eyeliner bijna nooit. Tenslotte vlekt hij niet, terwijl hij niet eens waterproof is. Ik heb hooikoorts en dus vrij ”natte” allergie ogen en deze eyeliner heeft nog NOOIT gevlekt. Ik vind het de fijnste eyeliner van dit moment!

 

Wij hebben de Shiseido Automatic Fine Eyeliner allebei zelf gekocht voor € 34,68 (1,40 ml).

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 29 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd. Ik woon met mijn man Niels en kater James in Breda centrum.
Naast Beautytijd ben ik eigenaar van ICY Communications (webdesign, SEO & social media marketing). Beautytijd is voor mij een mooie aanvulling op mijn bedrijf en een manier om mijn grootste hobby een invulling te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *