fbpx

Tweede Collageen scan (huidmeting) bij Uskin

Tweede Collageen scan (huidmeting) bij Uskin

Begin juli zijn Eveline en ik (Wilma) bij Uskin in Best (kliniek voor huidverbeteringen -verjonging) geweest om kennis te maken met Cellics en een collageenscan; wij hebben onze ervaringen en de resultaten van onze collageenscans van toen uitgebreid beschreven. Vrijdag 16 augustus zijn wij weer naar Best gereden, voor een tussentijdse (de tweede) collageenscan. Daar vertellen we je vandaag meer over!

Tweede Collageen scan (huidmeting) bij Uskin

Cellics is een health nutrition supplement in poedervorm, met een focus op de huid. Zoals jullie hier boven zien heeft Cellics al eens (en het bestaat pas net!) het Professionele Beauty Product van het jaar gewonnen in de categorie lichaamsverzorging.

Wij mochten dit testen en spraken af om dit 3 maanden vol te gebruiken. Waarom 3 maanden? Omdat dan meestal wel het maximale resultaat is bereikt en je kunt overgaan op een ”onderhoud-dosering”. Na 1,5 maand zouden we een tussentijdse meting krijgen en na 3 maanden wordt dus het eindresultaat in kaart gebracht.

Tussentijdse huidmeting

Tweede Collageen scan (huidmeting) bij Uskin

Volg jij ons al op Instagram?

We reden goedgemutst na ongeveer 6 weken gebruik van Cellics weer naar Uskin in Best. Het voelt namelijk heel positief om zo’n mooi product als Cellics te gebruiken zodat je van binnenuit ook aan de conditie van je huid werkt.
Eveline gebruikt Cell First (multivitamine en antioxidanten boost) in combinatie met de Cell Omega (visolie) en Wilma het Cell Elixer (anti-aging booster) in combinatie met de Cell Omega (visolie). Natuurlijk waren we reuze benieuwd naar wat de collageen scan gaat aangeven. Zou er al verbetering te zien zijn na 6 weken Cellics gebruik?
Het ontvangst was, net als de eerste keer, bijzonder hartelijk. Esther, van Uskin, heeft een uur uitgetrokken om uitgebreid met ons de collageen huidscan door te nemen en Demi, van Cellics, was hier ook weer bij aanwezig. Wat zouden we te zien krijgen?

Uitleg over de Collageen scan

Tweede Collageen scan (huidmeting) bij Uskin

We starten met een korte uitleg over de huidscan en het effect van Cellics op onze huid! De opperhuid is de huid die je ziet, deze is van grove structuur. Dat is maar goed ook, om schadelijke invloeden zoveel mogelijk buiten te houden. Deze huidlaag beschermt je. Door de grove structuur is het wel lastig om tot diep in de huid door te dringen en collageen (belangrijk voor een gezonde, stevige en mooie huid) in te brengen. Juist de onderliggende huidlagen zijn belangrijk om vanaf de andere kant ook die opperhuid (de huid die we met ons blote oog zien) te voeden. Zodat deze ondersteuning krijgt bij het buiten houden van schadelijke invloeden en om zelf ook mooi te blijven.

Een van de onderliggende huidlagen is het onderhuids bindweefsel, waar de fibroblasten zich bevinden. Dit zijn als het ware de ophangsystemen voor het collageen, om alles stevig bij elkaar te houden. Ze maken collageen en elastine aan en stimuleren dit tot in de lederhuid en opperhuid. Vandaar dat Cellics ook vanuit binnen de huid voedt.

Tweede Collageen scan (huidmeting) bij Uskin

Nu is het zo dat een groot deel van het lichaam bestaat uit collageen. Voordat het in die huid kan werken is het van belang dat alle lichaamsprocessen in orde zijn en optimaal functioneren. De huid is dan vaak ook sluitpost van problemen binnenin. Daarom is Cellics ook een meer dan compleet supplement dat niet alleen goed is voor je huid, maar ook zorgt voor stevig haar, gezonde nagels, soepele spieren, pezen en gewrichten, gezonde darmen en een algeheel gevoel van fitheid. Maar liefst 27 skin- en cell boosters zorgen voor een optimale werking in de huid.

(In onze volgende review en dus na de laatste collageen scan zullen wij uitgebreid schrijven over de werking van het Cell Elixer, de Cell First en de Cell Omega)

Wilma’s tweede collageen scan

Tweede Collageen scan (huidmeting) bij Uskin

Tweede Collageen scan (huidmeting) bij Uskin

Boven is de eerste collageen meting (huidscan) – beneden de tweede

Wilma: bij de 1e meting zag je dat de collageen strengels nauwelijks of niet aanwezig waren. Naarmate je ouder wordt, wordt de aanmaak van collageen steeds minder. Er is dan te weinig collageen om naar de huid door te groeien. Er kan ook een externe factor zijn dat het collageen wordt weggetrokken, bijvoorbeeld darmproblemen of de overgang (hormonale wisselingen). Op de huidscan nu zie ik de strengels collageen weer terug komen! Mijn lichaam begint dit weer zelf aan te maken, en dat is wat je wil voor blijvend resultaat. Wat onzettend gaaf om te zien, ik sprong van blijdschap bijna een gat in het plafond 😀 ! Mijn huid kan dus nu zelf weer collageen vasthouden. Dit zou betekenen dat er bij de eindmeeting (gepland in oktober) dus nog meer strengels collageen zijn bijgekomen en dat ik dit dan dus werkelijk aan de buitenkant van mijn huid kan gaan zien. Want dit ‘bouwwerk’ heeft tijd nodig voor het op de zichtbare huidlaag te zien is. Dadelijk heb ik gewoon een huid die soepeler, voller en glanzender is, wow!
De intensiteit van het collageen is nu al behoorlijk gestegen. De huidintensiteit is iets minder geworden, dit kan te maken hebben met de wisseling van lente naar zomer, waardoor de huid meer heeft moeten werken om zichzelf te beschermen. De huidscan is een momentopname en kan zelfs per dag iets wat verschillend zijn. LED staat voor age-lijn. Dit laat zien wat de huidschade is (wat ontstaan is door bijv. radioactieve straling van laptops, satellieten, luchtvervuiling e.d.). De huid heeft er moeite meer om zichzelf te verbeteren. En daar wordt dan de visolie voor aangeraden. Visolie is altijd goed voor de EPH; ontstekingsremmend en bescherming van de barrière waardoor je minder radicale schade oploopt. De DHA waardes zorgen voor het smeren van de bloedvaten en het afvoeren van afvalstoffen…. Je gaat dit van nature uitplassen. Daardoor merken mensen die alleen visolie gebruiken dat hun huid ook verbetert, visolie is voor iedereen goed. Het advies van Cellics is om altijd visolie te gebruiken naast het Cell Elixer (of Cell First). Zo heb je de grootste kans dat het wordt meegenomen naar de volgende celdeling.
Ik heb geen last gehad van een nasmaak of opboeren van de visolie; iets wat wel kan gebeuren als je visolie gaat gebruiken. Dit is per persoon verschillend, maar vaak betekent dat dat je hem hard nodig hebt. Als je hem dus wel gaat opboeren.

Evelines tweede collageen scan

Tweede Collageen scan (huidmeting) bij Uskin

Tweede Collageen scan (huidmeting) bij Uskin

Boven is de eerste collageen meting (huidscan) – beneden de tweede

Eveline: bij de 1e meeting zag je bij de huidscan dat mijn huid jong is. Thank God! Ik was in staat collageen nog zelf aan te maken en er zat ook wel wat, maar er was ook te zien dat mijn huid wel extra ondersteuning kon gebruiken. Op de huidscan nu is er tot mijn teleurstelling helemaal geen verbetering te zien t.o.v. de de 1e meeting. Echt helemaal niets! Er is weinig ontwikkeling te zien in de huid; er zijn geen dikke collageenslierten te zien zoals bij Wilma. Sterker nog, het lijkt alsof het collageen wordt teruggetrokken. Maar omdat mijn huid nog jong is, zit er dus op zich wel voldoende collageen. Maar het wordt niet opgebouwd!
Dit is een geval voor een skinspecialist of orthomoleculair therapeut. Maar eerst nog even de laatste huidscan afwachten. Het kan ook zijn dat mijn huid meer tijd nodig heeft om op te bouwen. Misschien ligt hier een voedingsallergie aan ten onder, bijv. van melk of fruit ? Ook heb ik (in tegenstelling tot Wilma) bij het innemen van de visolie capsules wel een nasmaak van vis in mijn mond. Dit is wel een teken dat er iets gebeurt; het wordt verteerd en gaat naar de plaatsen in het lichaam waar het nodig is. Vergelijk het met als je een tijd niet gesport hebt en de spierpijn erna, je voelt dat het werkt! Daarnaast heb ik net een zware blaasontsteking gehad en antibiotica geslikt. Antibiotica doodt op agressieve wijze de schadelijke bacteriën, maar nadeel daarbij is dat deze niet alleen de slechte bacteriën dood maar ook een deel van de nuttige. En dus ook (een deel) van de Cellics.

Jonge huid & Cellics

De laatste tijd heb ik veel last van onderhuidse bultjes en een gevoelige huid. Dit kan ook van een reactie op eten komen in plaats van de ‘verkeerde’ crèmes, zoals ik dacht. Want het lijkt namelijk uit de onderste huidlaag te komen. Nu is het niet ongebruikelijk dat bij een jonge huid er na 1,5 maanden nog weinig te zien is. Maar eigenlijk schrok ik er wel behoorlijk van. Maar dit is natuurlijk niet nodig; ik ga gewoon door met het nemen van Cell First en vertrouw op de woorden van Esther en Demi dat er vaak na 3 maanden wel verbetering te zien is in de opbouw van collageen.
Ik ben wel op de lijn aan het letten en eet weinig koolhydraten en veel fruit. Misschien ben ik dus wel allergisch voor bepaalde soorten fruit. De huidscan laat wel zien dat de LED (vrije radicalen) in mijn huid gelukkig erg goed is, namelijk 0. Dit betekent dat mijn huid niet geleden heeft (en lijdt) onder externe invloeden. Mijn huid was en is dus wel in bescherming. Dat is in ieder geval positief.
Eigenlijk ben ik best een beetje aangeslagen; stel je voor dat dit betekent dat mijn huid vanaf nu geen collageen meer aanmaakt en dat ik al vroeg ‘rimpels’ krijg, pffffff. Of dat ik een of andere zware voedselallergie heb. Maar Esther en Demi stellen mij gerust. Mijn huid heeft waarschijnlijk meer tijd nodig om te versterken. De ene huid reageert nu eenmaal sneller en de andere langzamer op het gebruik van supplementen. Demi had dit zelf ook. Pas na drie maanden begon haar huid verbetering te laten zien.

 

 

Wij zijn ontzettend benieuwd wat de huidscan na 3 maanden aan gaat geven. Uiteraard gaan wij dit weer uitgebreid beschrijven 🙂 !

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma, mijn leeftijd is geheim :), en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral skincare en make-up zijn mijn passies, ik kijk er naar uit veel producten te reviewen voor onze beautyblog!

2 Reacties

 1. Joya
  12 maart 2020 / 14:21

  Komt er nog een verslag over de 3e huidscan?

  • Wilma
   Auteur
   12 maart 2020 / 18:37

   Ja, de derde huidscan is opgenomen in het op 28 januari ’20 gepubliceerde artikel Cellics Cell Elixer & Cell Omega Premium Quality Voedingssupplementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *