Week 1 | té vieze risotto & veel gewandeld

De eerste week van het nieuwe jaar is het me in elk geval gelukt om elke dag goed te bewegen. Daarnaast hebben we helaas meerdere niet zo lekkere gerechten gegeten, blegh. En heb ik ‘gewoon’ weer lekker gewerkt. Lees je mee?

 

Kerstboom weg

Kerstboom

Misère ten top toch dit? Er was weinig moois meer over van onze Nordmann boom, dus heb ik hem afgetuigd en aan de straat gelegd. Ik moet meteen denken aan Paulien van Echte Gooische Moeders: ”In het Gooi is alles nep, behalve de boom”. Hahaha. Wat kan ik toch genieten van haar uitspraken.

Grey’s Anatomy

Grey's Anatomy 

Geen hele mooie foto dit, maar ik ben weer lekker Grey’s Anatomy aan het bingen op Videoland. Ik denk dat ik de enige persoon was ter Nederland die niet wist dat alle seizoenen hierop stonden. Het is echt een van mijn lievelingsseries ever. Ook geniet ik heel erg van Temptation Island Love of Leave? Het is echt zo spannend en zo heerlijk fout dit seizoen. Genieten.

James

James kijkt ook altijd lekker mee.

Wandelen in het Markdal

Markdal

Stappen

Ik ga vaak met mama een grote ronde wandelen in het Markdal. Dit is vlakbij Breda. Het is een prachtig bosgebied langs de Mark, wat zelfs (vind ik) met dit natte, trieste weer nog mooi is. Het gaat goed met mijn 10.000 stappen, het lukt me bijna iedere dag. Daarnaast zijn ik en Niels drastisch geminderd met alcohol drinken en eten we gezonder. Ik wil graag afvallen maar ben niet van plan een streng dieet te gaan volgen. Door middel van gezonde keuzes en veel meer bewegen hoop ik dat het gaat lukken 🙂 !

 

Zaterdagavond met vrienden

Natasha Denona Glam

Natasha Denona Glam

Zaterdagavond gingen wij eten bij een bevriend stel en heb ik me opgemaakt met het Natasha Denona Glam palette. De kwaliteit van de oogschaduw van Natasha Denona zijn wat mij betreft onovertroffen. Ik reviewde het populaire Bronze palette een tijdje terug de review van dit palette komt eraan. Ze stoot zelfs mijn intens geliefde Charlotte Tilbury (klik hier voor onze reviews van dit merk) van de troon. De avond was super gezellig, lekker gegeten en bijgepraat. Uiteraard op gepaste afstand.

 

Eten

Ik heb voor ‘eten’ maar even een subcategorie van gemaakt, dat leek me wel zo makkelijk.

Ranzige truffel risotto

Truffel risotto

Ik hou van risotto maar ik maak het niet graag. Op de een of andere manier rust er een vloek op risotto in dit huis. Toen ik nog bij Wilma woonde lukte het altijd (inductie kookplaat), maar Niels en ik hebben gas in ons appartement en een andere pan. En sinds ik hier woon heb ik echt alleen nog maar vieze risotto’s gemaakt. Sommigen zelfs zo erg dat we het hebben weggegooid en eten hebben besteld. Deze truffel risotto was er weer een voor in die categorie. Hij smaakte in eerste instantie SUPER goed. Toen we allebei uit de pan proefden waren we echt enthousiast. Ik had dit recept van een bekende Nederlandse foodblogger en normaal vind ik haar recepten altijd top. Nu moest je op het einde van de risotto nog een extra glas wijn én mascarpone toevoegen. De risotto was al super lekker dus ik dacht; jo, hier zal het vast nog lekkerder van worden. En hoppa 2 eetlepels mascarpone vlogen erin. Nou, het was echt horreur. Het was echt: NIET TE (VR)ETEN. We werden er allebei zo misselijk van, bah. Zonder de mascarpone was het gewoon een heerlijke risotto geweest maar helaas. De vloek sloeg weer toe.

Pokébowl besteld

Pokebowl besteld

Als ik iets graag eet is het wel sushi of een goede pokébowl. In de categorie #extreemlui en #steundehoreca dachten we: laten we eens een pokébowl bestellen in plaats van zelf te maken (dit doe ik vaak). We bestelden hem bij het op een na populairste restaurant in Breda. Maar eerlijk gezegd vonden we het tegenvallen. Heel weinig vis en heel droge rijst…. bummer. Om deze reden ga ik de naam van het restaurant verder niet noemen, maar Bredanaars weten nu denk ik wel genoeg haha. Dit is voor ons helaas niet voor herhaling vatbaar.

Heerlijke (vegan) lunch

Groente lunch

Om dit weekoverzicht toch positief af te sluiten eindig ik met deze heerlijke lunch. Wilma kwam een dag bij mij aan Beautytijd werken met haar laptop en toen maakten we deze heerlijke lunch. Maar dan ook echt heerlijke lunch. We waren allebei super enthousiast, daarom zal ik de ingrediënten hieronder in een opsomming delen. En kort de bereidingswijze er achter typen.

  • 100% spelt brood van AH (versafdeling). In dikke plakken afsnijden en op hoog vuur aanbakken met een scheutje basilicum olijfolie.
  • Pikante hummus
  • Bos ui
  • Rode punt paprika (grillen op een bakplaat in de oven, 200 graden, +/- 7 minuten)
  • Cherry tomaatjes (grillen op een bakplaat in de oven, 200 graden, +/- 7 minuten)
  • Rucola & peper om het broodje af te maken

 

Een wat saai weekoverzicht, maar deze ‘tijden’ zijn ook wat saaier dan ‘normaal’. Ach ja, je doet er toch niks aan. Ik wens je een fijne week en goede gezondheid!

 

xoxo

Eveline

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 28 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *