HEMA BAE Make-Up Primer 02 Banana Secret

HEMA B.A.E. Make-Up Primer 02 Banana Secret Review

Vandaag review ik voor jullie een budget primer. Namelijk de HEMA BAE Make-Up Primer 02 Banana Secret. Deze primer heeft werkelijk een subtiele geur van verse banaantjes. Ook de kleur is (licht) bananengeel. Deze primer is ook te koop in 2 andere varianten; nr. 01 everybody’s darling (geurloos en kleur wit)  en nr. 03 forever pink (geurloos en kleur roze).  De werking van deze 3 face control primers is verder helemaal hetzelfde, namelijk het bieden van een make-up basis waardoor je make-up langer blijft zitten.

Over de HEMA BAE Make-Up Primer 02 Banana Secret

HEMA B.A.E. Make-Up Primer 02 Banana Secret Review

Volg jij ons al op Instagram

Een gezichtsprimer is voor mij niet meer weg te denken uit mijn dagelijks beauty ritueel. Zonder een primer onder mijn foundation glim ik behoorlijk en zou ik een paar keer per dag mijn gezicht moeten poederen. Hier wordt de make-up niet mooier van. Met een primer houdt mijn foundation de hele dag en glim ik niet als een spiegel.  Hooguit poeder ik  s’avonds mijn kin, neus en voorhoofd lichtjes bij. De HEMA face control base belooft een langere houdbaarheid van make-up, een gezonde gloed en de poriën worden geminimaliseerd.  En wat ik ook belangrijk vind is dat deze make-up primer vrij is van siliconen en dermatologisch getest.

De HEMA make-up primer is vegan, er zijn geen grondstoffen van dierlijke oorsprong gebruikt.

De verpakking

HEMA B.A.E. Make-Up Primer 02 Banana Secret Review

De  HEMA  BAE Make-up Primer zit in een handige pompflacon.  Heel hygiënisch en gemakkelijk in gebruik.  Het pompje werkt prima en de flacon is deukvrij, wat ook fijn is in je toilettas voor op vakantie. Na een vliegreis zal deze pompflacon niet lekken of bij het openen de helft eruit spuiten. Het is een basic verpakking zonder frutsels en fratsels.

Swatch

HEMA B.A.E. Make-Up Primer 02 Banana Secret Review

HEMA B.A.E. Make-Up Primer 02 Banana Secret Review

HEMA B.A.E. Make-Up Primer 02 Banana Secret Review

Je ziet dat de kleur van de HEMA BAE Make-up Primer Banana Secret (02) lichtgeel is.  Maar dat uiteindelijk bij het uitsmeren de kleur versmelt in je huid.  Je zou dan kunnen zeggen dat de kleur van de face control base er niet echt toe doet.   Maar zelf zou ik altijd deze kleur 02 geel kiezen, omdat de ondertoon van mijn huid gelig is. Ik heb weleens een primer gebruikt die lichtroze was en aan het einde van de dag zag ik heel erg bleek!  Bij een neutrale ondertoon zou ik nr. 01 kiezen en bij een rozige ondertoon nr. 03.  Maar dit is maar een tip, want het kan goed zijn dat de HEMA BAE primers goed zijn voor iedere huidskleur.  Ik heb alleen de kleur 02 gebruikt en HEMA zelf zet geen advies-voorkeur voor de huidskleur erbij.

Resultaat en conclusie

Ik gebruik de HEMA BAE Make-Up Primer 02 Banana Secret nu 14 dagen en heb dit in alle omstandigheden getest.  In 35 graden (onder zonnebrand), bij het sporten, tot in de late uurtjes en gewoon overdag natuurlijk.  En ik ben heel erg blij verrast,  want onder alle omstandigheden is mijn gezicht niet gaan glimmen.  Ik draag altijd foundation (ook over zonnebrand en bij het sporten) en deze is gewoon goed blijven zitten. Ik zweet niet heel veel, ook niet bij het sporten,  dus de omstandigheden die ik noem zijn ‘ vrij normaal’.  Ook vind ik dat mijn huid er goed uit ziet en dat mijn poriën goed zijn verdoezeld.  Ik ben gezegend met een normale/gecombineerde huid, die ondanks mijn leeftijd 🙂  niet droog is.  Daardoor kan ik veel crèmes verdragen.  Deze face control base heeft verder geen verzorgende eigenschappen, waardoor ik mij kan voorstellen dat bij een droge huid het misschien niet comfortabel aan kan voelen.  Maar met een goede dagcrème geschikt voor jouw huidtype eronder adviseer ik de HEMA BAE Make-up Primer van harte aan!  Een fijne primer die doet wat het belooft!

 

De HEMA BAE Make-Up Primer 02 Banana Secret is (online) te koop bij de HEMA voor € 6,00.

 

Dit artikel bevat een gekregen product. 

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral huidverzorging en make-up zijn mijn passies, mijn focus ligt op het testen of producten geschikt zijn voor de ‘ervaren huid’.

4 Reacties

 1. Karin
  10 september 2019 / 20:39

  Fijne review, ik ga kijken bij de Hema!!

  • Eveline
   11 september 2019 / 10:09

   Laat je ons weten wat je ervan vindt 🙂 ?

 2. Carla
  9 november 2020 / 19:06

  Perfecte primer. Trekt snel in de huid zonder dat je verder iets ziet. Wel maakt het de huid mooier, gladder en inderdaad poriën worden minder zichtbaar. Ook rode vlekjes vind ik minder worden. Ik gebruik hem als dagcreme. Ik heb een gecombineerde huid. Het houdt het glimmen van de huid goed tegen zonder de poriën te verstoppen . Erg tevreden :-))

  • Eveline
   10 november 2020 / 11:43

   Wilma is er ook erg over te spreken! Fijn hé, om zulke budget toppers te vinden 😀 !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *