fbpx

Hourglass Ambient Lighting Palette

Hourglass Ambient Lighting Palette

Toen mijn beste vriendin Katie een paar weken geleden aankondigde dat ze naar Los Angeles zou gaan, wist ik meteen wat ik haar ging vragen. Of ze alsje- alsje- alsje- alsjeblieft het Hourglass Ambient Lighting palette plus de bijpassende Hourglass Ambient Powder brush voor me kon meenemen. Ik denk dat ik dit palette al minstens 2 jaar aan het eyeballen ben en nu was het dan eindelijk zo ver!

Toen Katie terug kwam had ik dan ook alleen interesse in het palette en niet in haar avonturen. Haha. Grapje natuurlijk, zij heeft een geweldige reis gemaakt en onder het genot van een verse poké bowl heeft ze hier uitgebreid verslag over gedaan!

Hourglass

Dit prachtige merk is helaas (nog?) niet in Nederland te koop. Maar ik heb goede hoop dat dit in de toekomst verandert. We hebben inmiddels namelijk al Benefit Cosmetics, Too Faced, Huda Beauty en NARS in Nederland, om maar even een kleine selectie aan ‘’nieuwe’’ merken te noemen. Dus ik verwacht dat we ook niet al te lang op Hourglass hoeven te wachten.

Hourglass is een Amerikaans cosmeticamerk dat is opgericht door Carisa Janes in 2004. De producten zijn cruelty free en staan bekend om de fijne texturen en toevoeging van actieve ingrediënten. De glanzende donkerbruine verpakkingen zijn klassiek te noemen en doen me een beetje denken aan de verpakkingen van Guerlain. Chique! Hourglass is absoluut een high end merk. Dit zie je aan de buitenkant, maar vooral ook aan de binnenkant. De poeders hebben vaak een reliëf of patroon en zijn hiermee artistiek en onderscheidend vormgegeven.

Ik ben heel erg gevoelig voor verpakkingen en de look van makeup producten. Dus uiteraard word ik weer zeer hebberig van dit merk. (Ik hoor mijn vriend Niels op de achtergrond zuchten, haha).

De verpakking van het Ambient Lighting palette

Hourglass Ambient Lighting Palette

Volg jij ons al op Instagram?

De verpakking van het palette is typisch Hourglass; donkerbruin en glanzend. Het palette voelt ook ‘zwaar’ en luxe aan. Dit is echt een kwaliteitsproduct, dat zie en voel je meteen. De poeders zijn vormgegeven in drie kussentjes. Ik vind het er mooi en strak uitzien. Op de achtergrond zie je de bijpassende kwast, de Hourglass Ambient Powder Brush. Klik hier om de review van deze kwast.

Correcting poeders

Het Hourglass Ambient Lighting palette is hét paradepaardje van het merk. De poeders worden wereldwijd aangeprezen door veel beautybloggers vanwege het geweldig mooie effect op de huid. Het is een palette voor je hele gezicht. Het palette bestaat uit drie poeders met het zogeheten Photoluminescent Technology (jaja…..) dat fel, hard licht dat op je gezicht valt als het ware ‘filtert’. Het zijn correcting poeders, die imperfecties zoals vergrote poriën, rimpeltjes, fijne lijntjes, pigmentvlekjes en onzuiverheden corrigeren. Het palette zou geschikt zijn voor elke huidskleur en de huid in elk licht flatteren. Kortom, met dit palette op je gezicht zou je altijd selfie-proof moeten zijn!

Hourglass Ambient Lighting Palette

Van links naar rechts zie je:

  • Dim Light: Dit is een perzikkleurig poeder met een beige ondertoon, vervaagt imperfecties en geeft je huid een heldere gloed.
  • Incandescent Light: Dit is een parelmoerkleurig poeder, geeft je huid een stralende gloed met een gezonde glow.
  • Radiant Light: Dit is een goudkleurig beige poeder, verbetert je algehele huidskleur en geeft het een mooie, natuurlijke warmte.

Swatches

Hourglass Ambient Lighting Palette

Hourglass Ambient Lighting Palette Swatches

Van links naar rechts: Dim Light, Incandescent Light en Radiant Light. Side note: ik heb de poeders dik aangebracht voor deze swatches omdat het effect anders te subtiel is om goed vast te leggen op camera. Om het effect van de poeders zo goed mogelijk te laten zien heb ik voor en na foto’s gemaakt. Hieronder zie je de voor foto’s. Ik heb hier ”alleen” concealer, foundation en een lichte bronzer (Guerlain Terracotta Bronzer 00 – Clair Blondes) op.

Voor

Hourglass Ambient Lighting Palette

Hourglass Ambient Lighting Palette

Zoals je ziet is mijn gezicht zonder contour en highlighter een beetje ”vlak” te noemen.

Na

Op de foto’s hieronder heb ik Dim Light op mijn hele gezicht aangebracht met de Hourglass Ambient Powder brush, Radiant Light als contour op mijn wangen en aan de zijkanten van mijn neus. En Incandescent Light als highlighter op mijn jukbeenderen, neus, wenkbrauwbot en kroontje van de lippen. Ook heb ik een subtiele rode lipgloss aangebracht. Dit is de Juicy Shaker van Lancôme in de kleur 151 Cherry Symphony (klik hier om de review te lezen).

Hourglass Ambient Lighting Palette

Hourglass Ambient Lighting Palette

Hourglass Ambient Lighting Palette

Resultaat en conclusie

Hourglass is natuurlijk best een duur merk, maar ik ben echt super blij met mijn 2 aankopen! Ik vind het palette en de kwast een plaatje om te zien en ze geven me echt die luxury feeling, haha! Ik vind het effect van de Ambient Lighting poeders ook heel erg mooi en subtiel. Het flatteert mijn gezicht op en natuurlijke manier en daarom vind ik het een perfect all-day-every-day product. Een mooi product voor high-end make-up lovers!

 

Een vriendin heeft dit palette en de brush voor me meegenomen uit Amerika. Zij heeft de producten gekocht bij de Sephora in Los Angeles. Ik heb voor het Hourglass Ambient Lighting Palette omgerekend € 62,00 betaald. Hourglass is ook te bestellen via de Franse webshop van Sephora.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 27 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *