Olaplex No. 8 Bond Intense Moisture Mask Haarmasker

Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask Haarmasker Review

Olaplex heeft weer een nieuw product! Als trouwe Olaplex fan (vooral van No. 3, klik hier voor de review) bestelde ik dit masker natuurlijk meteen. Het Olaplex No. 8 Bond Intense Moisture Mask belooft je haar te hydrateren, gladder te maken en te laten glanzen. Daarnaast zou het masker je haar body geven. Ik heb het zo’n 2 maanden getest, 1x per week, en vandaag geef ik je mijn conclusie.

Klik hier om meer reviews van Olaplex producten te lezen.

 

Over Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask Haarmasker

Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask Haarmasker Review

Volg jij ons al op Instagram?

Net zoals alle andere Olaplex producten bevat dit haarmasker het unieke, gepatenteerde ingredient OLAPLEX. In mijn review van Olaplex No. 3 vertel ik je hier alles over. In de intro van deze blog staat een linkje naar die review. Het Olaplex No. 8 Bond Intense Moisture Mask zou ieder haar, het haartype maakt niet uit, intens hydrateren. Het wordt een ‘professioneel product voor thuisgebruik’ genoemd. Dit is natuurlijk een referentie naar Olaplex No. 1 en No. 2, behandelingen die alleen in een officiele Olaplex salon mogen worden uitgevoerd. Dit zijn ‘professionele salonproducten’, om een haarmasker wat iedere consument kan kopen nou een professioneel product te noemen….. Ik weet het niet. Maar goed, ik dwaal af.

De geconcentreerde formule belooft het haar dus intens te voeden, gezond en sterk te maken, glans en body te geven en daarnaast te verzachten. Net zoals alle andere producten van Olaplex is het No. 8 masker vegan en dierproefvrij.

 

Het verschil tussen Olaplex nummer 3 (No. 3) en Olaplex nummer 8 (No. 8)

Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask Haarmasker Review

Olaplex No. 3 Hair Perfector

 • Hoofdfocus: repareren van het haar (repair)
 • Gebruik je voordat je shampoo gebruikt
 • Een herstellende behandeling, dus geen conditioner of haarmasker
 • Repareert beschadigd en verzwakt haar
 • Vermindert het breken van het haar en gespleten haarpunten
 • Beschermt en versterkt de haarstructuur van binnenuit
 • Kan wekelijks gebruikt worden of zo vaak als nodig

 

Olaplex No. 8 Bond Intense Moisture Mask

 • Hoofdfocus: voeden van het haar (moisturize)
 • Gebruik je nadat je shampoo hebt gebruikt
 • Een voedend haarmasker
 • Geeft intensieve voeding aan het haar om zo beschadigd haar te behandelen
 • Verzacht het haar onmiddelijk en geeft body en glans
 • Trekt volledig in het haar voor een gewichtloze finish
 • Kan wekelijks gebruikt worden of zo vaak als nodig

 

 

Gebruiksaanwijzing Olaplex No. 8

Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask Haarmasker Review

Het Olaplex No. 8 Bond Intense Moisture Mask dien je aan te brengen op schoon en handdoekdroog haar. Verspreid het masker met je vingers of een kam van het midden van het haar tot in de puntjes. Vervolgens laat je het 10 minuten intrekken, voordat je het goed uitspoelt. Voor haar op schouderlengte worden 2 pompjes aangeraden. Bij langer en dikker haar kun je wat meer gebruiken en bij fijner en korter haar wat minder.

 

Conclusie

Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask Haarmasker Review

Ik wil graag voorop stellen dat ik geen groot haarmasker fan ben. Dit heeft als voornaamste reden dat ik het heel vervelend vind om een haarmasker op handdoekdroog haar aan te brengen, want dan moet je weer uit de douche en het daarna nog eens 10 minuten laten intrekken. En dan weer terug onder de douche springen om het haarmasker uit te spoelen. Dit is bij mijn huidige favoriete haarmasker van Maria Nila uit de Heal lijn (klik hier voor mijn review) niet nodig. Dat is ook meteen een van de redenen waarom ik dat zo’n fijn haarmasker vind. Ook de Olaplex No. 3 behandeling is zeker in combinatie met No. 0 (klik hier voor mijn review) niet zo’n tijdrovend product.

Dit gezegd te hebben, zal ik het haarmasker beoordelen aan de hand van wat het met mijn dunne, fijne haar heeft gedaan. Het klopt dat het haarmasker je haar verzacht. Bij mijn dunne, fijne haar is dit niet per se een fijne bijkomstigheid. Mijn haar is erg zacht (ook wel: slap genoemd in mijn vocabulaire) en de beloofde body is bij mij nergens te herkennen. Voor mij is dit niks nieuws met het gebruik van een haarmasker en iets waar je van moet houden. Mijn haar is in elk geval erg zacht na het gebruik van het Olaplex No. 8 haarmasker. En de body is wat mij betreft niet aanwezig.

Mijn haar ziet er wel heel gezond en glanzend uit, nadat ik het heb gewassen met shampoo en heb behandeld met dit haarmasker. Die claims zijn wat mij betreft helemaal waar. Mijn haar is zichtbaar glanzender en wordt intens gevoed door het masker. Zo intens, dat ik het na 2 a 3 dagen zeker weer moet wassen, omdat het sneller vet wordt dan normaal.

 

Gemixte gevoelens

Ik heb gemixte gevoelens bij het Olaplex No. 8 haarmasker. Ten eerste omdat ik het niet prettig vind onder de douche vandaan te moeten en vervolgens 10 minuten te moeten wachten voordat een product zijn werk heeft gedaan. Daarnaast krijg ik er heel erg zacht haar van. Omdat ik zelf niet heel erg dol ben op heel zacht haar, is dit voor mij een negatief punt. Mijn haar is met deze structuur erg moeilijk in model te brengen en ik heb veel haarlak nodig om er nog wat van te maken.

Ik ben positief over het feit dat het masker mijn haar erg intensief voedt (met sneller vet haar tot gevolg, maar dit is logisch), erg glanzend maakt en er gezond uit laat zien. Voor mij is dit een twijfelgeval en een product wat ik niet snel opnieuw zou kopen. Ik houd het denk ik bij Olaplex No. 0 in combinatie met No. 3 en mijn Maria Nila haarmasker. Maar ik kan me voorstellen dat mensen met dikker of stugger haar wel heel erg fan gaan zijn van dit masker.

 

Ik heb het Olaplex No. 8 Bond Intense Moisture Mask Haarmasker zelf gekocht bij De Bijenkorf voor € 27,50.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 29 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd. Ik woon met mijn man Niels en kater James in Breda centrum.
Naast Beautytijd ben ik eigenaar van ICY Communications (webdesign, SEO & social media marketing). Beautytijd is voor mij een mooie aanvulling op mijn bedrijf en een manier om mijn grootste hobby een invulling te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *