Part Of The Art | Creatieve Workshop

Wil je nu eens echt iets bijzonders doen met je vriendinnen (vrienden) of familie, dan heb ik een geweldig leuk idee voor je! Onlangs was ik op uitnodiging van mijn vriendin Jane op een creatieve schilder workshop van Part Of The Art in Eindhoven. De aanleiding was de verjaardag van een andere vriendin, Annette (zij kreeg deze dag cadeau van Jane). Jane nodigde ook nog vriendin Maayke uit en zo trokken we met z’n vieren naar Eindhoven, om onze creatieve vaardigheden te ontdekken. We werden om 10.00 uur hartelijk ontvangen door kunstenares, Marion Kramer, met een kopje koffie/thee/taartje en een glaasje roze champagne.

Part Of The Art | Creatieve Workshop

Aan het schilderwerk!

Van te voren mochten we alle vier aangeven wat voor formaat schildersdoek we wilde hebben, deze doeken stonden keurig voor ons klaar op een schildersezel. We kregen uitleg over hoe we in het atelier alle spullen mochten gebruiken en daarna konden we beginnen aan een proefschilderij (klein formaat).  Het enige wat we ieder vooraf in ons hoofd hadden,  waren de kleuren van ons te maken schilderij.  Marion liet ons eerst zelf ontdekken wat we precies wilde schilderen en hielp ons continu met de vragen die we hadden.

Op de kleine proefschilderijtjes hebben we ‘onze kleuren’ en verschillende creatieve technieken uitgeprobeerd. Zo kregen we een idee hoe we het op ‘grote doek’ konden schilderen. Maar eerst kregen we nog een heerlijk lunch aangeboden door Marion, die echt de hele dag een geweldige gastvrouw is geweest.  Na de lunch waren we alle vier best een beetje zenuwachtig, want nu moest het echt gaan gebeuren. Met de kennis die we bij het proefschilderijtje hadden opgedaan, gingen we aan de slag op het ‘grote doek’. Intensief waren we bezig met onze eigen creativiteit en tussendoor gingen we ook bij elkaar kijken en gaf Marion ons continue adviezen als we niet meer wisten hoe we verder konden gaan. We lieten onze kunstwerken drogen en dronken ondertussen nog een heerlijk glaasje wijn vergezeld van lekkere borrelhapjes. Wat een verwennerij 🙂

Part Of The Art | Creatieve Workshop

Part Of The Art | Creatieve Workshop

Volg jij ons al op Instagram?

De resultaten

Rond vijf uur stonden we als nieuw geboren kunstenaars te kijken naar onze werken. En waren we alle vier verbaasd en heel tevreden over het resultaat. Hoe is het mogelijk dat je in één dag van iemand die nog nooit een kwast heeft aangeraakt  ineens een eigen schilderij gemaakt hebt? Het kan dus, zoals je ziet op onderstaande foto’s. Je kunt een modern creatief werk maken, helemaal in je eigen kleuren en stijl. Maar ook een meer ‘klassiek’ schilderij maken. Of een tafelkleed beschilderen, als persoonlijk cadeau aan iemand. Er is veel mogelijk, veel meer dan je denkt. Dus laat je inspireren en neem eens een kijkje op de website van Part Of The Art.

Part Of The Art | Creatieve Workshop

Part Of The Art | Creatieve Workshop

Marion,  heel erg bedankt voor je gastvrijheid en je geduld met ons.  Je hebt ons één voor één in een paar uur tijd zoveel zoveel geleerd.    Wat hebben we een leuke dag gehad,  heel bijzonder!

 

Klik op deze link om naar de website van Part Of The Art te gaan.

Volg:
Wilma
Wilma

Mijn naam is Wilma en samen met mijn dochter Eveline run ik de blog Beautytijd.nl. Beauty en dan vooral huidverzorging en make-up zijn mijn passies, mijn focus ligt op het testen of producten geschikt zijn voor de ‘ervaren huid’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *