fbpx

Smashbox + VLADA Gilded Rose Petal Metal Highlighter

Smashbox + VLADA Gilded Rose Petal Metal Highlighter

WAUW! Is het eerste wat ik dacht toen ik de Smashbox + VLADA Gilded Rose Petal Metal Highlighter voorbij zag komen op de Amerikaanse Instagram pagina van Smashbox Cosmetics. Deze gedachte werd al snel gevolgd door ”ik moet hem” en ”wanneer komt deze collectie naar Nederland?”. De highlighter is onderdeel van de limited-edition Petal Metal collectie van Smashbox. Deze collectie is gecreëerd in samenwerking met de professionele make-up artiest en Instagram ster Vlada Haggerty (@vladamua). Vlada is tevens ook lip editor-in-chief bij Smashbox. En rosé goud is haar signatuur kleur. Laat ik nou net in een rosé goud fase zitten en Vlada al heel erg lang volgen. Deze collectie was voor mij daarom een absolute MUSTHAVE. Maar ik denk dat dit geldt voor iedere make-up addict, 1 blik op de verpakkingen en je bent verkocht. TOCH!?

Smashbox + VLADA Gilded Rose Petal Metal Highlighter

Op de foto: De Smashbox + VLADA Gilded Rose Petal Metal Highlighter en de Always On Petal Metal Liquid Lipstick in de kleur In Bloom. Klik hier voor de review van de liquid lipstick.

Over Smashbox

Ik vind het verhaal achter een cosmetica merk altijd interessant en inspirerend om te lezen. Zeker het verhaal achter Smashbox. Smashbox is ontstaan vanuit de legendarische Smashbox Studios in Los Angeles. Het merk is opgericht door de broers  Dean and Davis Factor (van Max Factor). Smashbox is in 2010 overgekocht door Estée Lauder Companies. Maar de broers staan nog altijd aan het hoofd van Smashbox Studios en Smashbox. Het merk heeft veel beroemde fans, waaronder Drew Barrymore en Charlize Theron. Smashbox Cosmetics is vooral bekend en geroemd om haar (liquid) lipsticks en (Photo Finish) primers. Leuk detail, een Smashbox is een box-stijl camera die ”snapshots” maakte uit de jaren 1900. Daarmee is het een van de meest iconische camera’s ooit zijn gemaakt.

Gilded Rose Petal Metal Highlighter

Smashbox + VLADA Gilded Rose Petal Metal Highlighter

Smashbox + VLADA Gilded Rose Petal Metal Highlighter

Volg jij ons al op Instagram?

De Gilded Rose highlighter is prachtig verpakt in een stevige rosé gouden doosje met een rozenpatroon op de voorkant én heeft een rozenpatroon in het poeder zelf. De highlighter heeft volgens Smashbox een gel-poeder structuur en om eerlijk te zijn heb ik geen idee wat ik me daarbij moet voorstellen. De highlighter bevat hoog-reflecterende champagne-gouden parels die samensmelten met de huid en zo een zachte, bloemige (wat dit ook is) glans creëren. De formule is zo gemaakt dat hij zoveel mogelijk licht reflecteert en super zacht aanvoelt. Dit zou er ook voor moeten zorgen dat eventuele oneffenheden niet benadrukt worden. Ik ben benieuwd!

Smashbox + VLADA Gilded Rose Petal Metal Highlighter

Smashbox + VLADA Gilded Rose Petal Metal Highlighter

Smashbox + VLADA Gilded Rose Petal Metal Highlighter

Zoom-in op het patroon. Wat is hij prachtig hé? Ik durf hem amper aan te raken, haha.

Swatches

Smashbox + VLADA Gilded Rose Petal Metal Highlighter Swatches

1 ”Laagje”.

Smashbox + VLADA Gilded Rose Petal Metal Highlighter Swatches

2 ”Lagen”.

Ik zou de kleur zelf omschrijven als zacht, perzikachtig roze met een roze glanzende finish. De highlighter is half-dekkend en de pigmentatie is opbouwbaar zonder te gaan vlekken. Ik vind dit echt een ”mijn huid maar dan beter kleur”.

Eindconclusie

Smashbox + VLADA Gilded Rose Petal Metal Highlighter

Smashbox + VLADA Gilded Rose Petal Metal Highlighter

Smashbox + VLADA Gilded Rose Petal Metal Highlighter

Op deze foto heb ik de highlighter ”normaal” aangebracht op mijn jukbeenderen, neus en wenkbrauwbot. Ik zeg express normaal omdat ik een voor mijn gevoel normaal laagje heb aangebracht, niet dun, niet 2x maar gewoon normaal. De highlighter is heel erg mooi en redelijk subtiel. Eigenlijk had ik zelf (voordat ik had geswatched) wel een heftigere highlighter verwacht. Ik denk vanwege de indrukwekkende verpakking. Maar dit is juist een erg draagbaar kleurtje! De highlighter bleef de hele dag mooi zitten en (pluspunt!) is vrij ”vast”. Hierdoor komt er geen product vrij als je met je kwast door de pan gaat, dus er gaat ook geen product verloren.

 

Ik heb de Smashbox + VLADA Gilded Rose Petal Metal Highlighter zelf gekocht voor € 39,77.

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 27 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd.nl. Ik woon met mijn vriend Niels en kater James in Breda centrum. Beauty en alles wat daarbij komt kijken is mijn grote hobby!

4 Reacties

  • Eveline
   Auteur
   18 augustus 2018 / 16:08

   Jaaa, dat is hij ook echt!!!

 1. 23 augustus 2018 / 00:05

  Wauw wat een plaatje he. Zag hem laatst ook al bij de Douglas liggen. Daar waren ze er alleen al flink met de vinger door heen gegaan.

  • Eveline
   Auteur
   23 augustus 2018 / 21:12

   Ja he! Haha, ja dat is altijd zo met die testers. Zonde! Ze zouden deze in een display moeten zetten haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *