Smashbox Photo Finish Primer Light

Smashbox Photo Finish Primer Light

De Smashbox Photo Finish Primer is denk ik een van de bekendste primers in makeup-land. Ik heb deze primer vaak gekocht, maar ben recentelijk overgestapt naar de Smashbox Photo Finish Primer Light. De light variant van de Photo Finish primer is olie-vrij en gebaseerd op water, terwijl de normale variant gebaseerd is op siliconen. De light variant is het meeste geschikt voor een vette, acne gevoelige of de gevoelige huid. Ik heb zelf een heel gevoelige huid die niet zo goed gaat op siliconen, daarom wilde ik graag eens een primer op een andere basis proberen.

Smashbox’ primers

Smashbox Photo Finish Primer Light

Volg jij ons al op Instagram?

Ik heb niet erg veel makeup van Smashbox. Dit heeft geen speciale reden, buiten het feit dat het nog niet zo heel erg lang in Nederland wordt verkocht. En ik al zo ontzettend veel makeup heb. Haha. Een tijdje terug reviewde ik de Smashbox + VLADA Gilded Rose Petal Metal Highlighter en de Always On Petal Metal Liquid Lipstick In Bloom met veel enthousiasme. Over deze primer ben ik wederom weer heel erg enthousiast. Smashbox staat dan ook vooral bekend om hun primers. Smashbox verkoopt primers met verschillende effecten en op verschillende basissen. Zo hebben ze primer olie, primer water, primer sticks, primer op basis van siliconen en primer op basis van water. Het effect van iedere primer is weer anders. Ga eens langs bij een Smashbox verkooppunt en laat je adviseren wat het beste bij jouw huid en eisen past!

De Smashbox Photo Finish Primer Light is dus een primer op water basis en bestaat voor 60% uit water.

Over de primer en gebruik

De primer zit in een tube, wat ik zelf fijn en hygiënisch vind werken. De primer bevat antioxidanten, peptide en Vitamine C om de huid te beschermen tegen milieuverontreinigende stoffen, schade en stress. Daarnaast zouden deze ingrediënten de collageenproductie stimuleren, zodat je algehele huidconditie verbeterd. De primer kan los of onder foundation worden gedragen om de huid gladder te maken en fijne lijntjes en poriën te verminderen. De formule zou ook talg absorberen, wat voorkomt dat je huid (weer) gaat glimmen na het opbrengen. 

Ik smeer de primer over mijn hele gezicht, voordat ik mijn (poeder) foundation ga aanbrengen. Ik gebruik een kleine vingerdop en smeer deze goed uit. Daarna wacht ik zo’n 5 minuten voordat ik er foundation overheen smeer.

Resultaat en conclusie

Op de onderstaande foto zie je mijn huid voor en na het opbrengen van de Photo Finish Primer Light primer.

Smashbox Photo Finish Primer Light

En op deze foto zie je mijn huid na het aanbrengen van de primer:

Smashbox Photo Finish Primer Light

Zoals je ziet lijkt mijn huid ietsje lichter, maar ook een stuk egaler. Ook glimt mijn neus minder, al moet ik zeggen dat ik daar sowieso niet zo’n last van heb. Ik vind vooral dat de primer mijn huid egaler maakt en kleine vlekjes en kleurverschillen maskeert. De primer trekt meteen in en binnen 5 minuten na opsmeren kan je al beginnen met je foundation en concealer. Mijn make-up blijft (zelfs zonder setting spray) de hele dag perfect zitten na het gebruiken van deze primer. Dit is de reden dat ik nu al aan mijn zesde tube zit 🙂 !

 

Ik heb de Smashbox Photo Finish Primer zelf gekocht voor € 34,18 (30 ml).

Volg:
Eveline
Eveline

Mijn naam is Eveline, 29 jaar oud, en samen met mijn moeder ben ik eigenaar van Beautytijd. Ik woon met mijn man Niels en kater James in Breda centrum.
Naast Beautytijd ben ik eigenaar van ICY Communications (webdesign, SEO & social media marketing). Beautytijd is voor mij een mooie aanvulling op mijn bedrijf en een manier om mijn grootste hobby een invulling te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *